autor:

Fara foto

» » Aperitive cu carne

Pate de casa

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune ceapa la calit, dupa 2 minute se adauga si usturoiul si se lasat cat sa se aureasca, apoi se adauga ficateii, cimbrul, sarea si piperul, si se gatesc la foc potrivit timp de vreo 15 minute.


Se adauga vinul si se micsoreaza focul sa scada sosul incetisor, si dupa vreo 10 minute se adauga si smantana (pasul acesta se poate omite).


Se tine inca vreo 5 minute la foc mic pana a scazut sosul aproape de tot, dar sa nu se usuce ficateii.


Se lasa sa se raceasca si se adauga untul taiat felii si se zdrobeste si amesteca totul cu o furculita (la robot iese prea pasta).


Se mai adauga sare si piper dupa gust si se pune la frigider cca 30 minute, sa se imbine gusturile.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 700 gr ficatei de pui,
  • o ceapa medie tocata,
  • 3 catei de usturoi,
  • 50 ml vin alb sau cognac,
  • 3 linguri smantana dulce lichida(optional),
  • 150 g unt nesarat
  • la temperatura camerei,
  • o lingurita cimbru uscat,
  • sare,
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de nedelcu cristina

Salata Boeuf

Se fierb toate ingredientele impreuna ( legumele ) avand grija sa fie facuti cartofii care se fac

3 voturi    1 comentariu
15 min
Salate de legume

Salata gurmand

Toate componentele de mai sus se taie in forma de pai se adauga maioneza, se amesteca (de preferinta)

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate de legume

Salata forte

Limba se fierbe in apa cu sare, frunze de dafin, piper negru boabe. Vinata se taie cuburi si se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate de legume
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva complet si o punem peste faina. Incepem

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive cu carne
Grisine cu cascaval si sunculita taraneasca

Grisine cu cascaval si sunculita taraneasca

Castravetele se spala si se taie pe lung 6 fasii subtiri cu ajutorul instrumentului de decojit. Se ruleaza pe fiecare grisina cate

3 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive cu carne