autor:

Fara foto

» » Aperitive

Pate de casa

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2009

Ingrediente
700 gr ficatei de pui,, o ceapa medie tocata,, 3 catei de usturoi,, 50 ml vin alb sau cognac,, 3 linguri smantana dulce lichida(optional),, 150 g unt nesarat, la temperatura camerei,, o lingurita cimbru uscat,, sare,, piper

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pune ceapa la calit, dupa 2 minute se adauga si usturoiul si se lasat cat sa se aureasca, apoi se adauga ficateii, cimbrul, sarea si piperul, si se gatesc la foc potrivit timp de vreo 15 minute.


Se adauga vinul si se micsoreaza focul sa scada sosul incetisor, si dupa vreo 10 minute se adauga si smantana (pasul acesta se poate omite).


Se tine inca vreo 5 minute la foc mic pana a scazut sosul aproape de tot, dar sa nu se usuce ficateii.


Se lasa sa se raceasca si se adauga untul taiat felii si se zdrobeste si amesteca totul cu o furculita (la robot iese prea pasta).


Se mai adauga sare si piper dupa gust si se pune la frigider cca 30 minute, sa se imbine gusturile.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 700 gr ficatei de pui,
  • o ceapa medie tocata,
  • 3 catei de usturoi,
  • 50 ml vin alb sau cognac,
  • 3 linguri smantana dulce lichida(optional),
  • 150 g unt nesarat
  • la temperatura camerei,
  • o lingurita cimbru uscat,
  • sare,
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de nedelcu cristina

Salata Boeuf

Se fierb toate ingredientele impreuna ( legumele ) avand grija sa fie facuti cartofii care se fac

3 voturi    1 comentariu
15 min
Salate

Salata gurmand

Toate componentele de mai sus se taie in forma de pai se adauga maioneza, se amesteca (de preferinta)

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate

Salata forte

Limba se fierbe in apa cu sare, frunze de dafin, piper negru boabe. Vinata se taie cuburi si se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Snitele de porc

Snitele de porc

Muschiul de porc se taie in felii potrivite ,apoi se bate usor fiecare felie cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza cu sare (vegeta)

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Drob cu carne de porc in manta de bacon

Drob cu carne de porc in manta de bacon

Taiem carnea cubulete,o spalam , o lasam la scurs si apoi o dam prin masina de tocat. Amestecam bine cu mana carnea astfel tocata si

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive