festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » Aperitive cu carne

PATE DE PUI

Autor: Jeaneta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata si spala bine puiul si se pune la fiert intr-o oala cu apa calda, impreuna cu foie de dafin si cateva boabe de piper si sare(sau vegeta) dupa gust.


Dupa ce a fiert bine sa lasa sa se raceasca apoi se dezoseaza alegand cu grija numai carnea, fara zgarciuri.


Separat intr-o tigaie incinsa cu putin ulei se faca o omleta mai mult moale (nu prea uscata). Cand s-a racit se da prin masina de tocat impreuna cu carnea fiarta de pui.


Se adauga apoi la materialul tocat, sare si piper dupa gust, mustar cca. 1 lingura sau cat va place si pachetul de unt frecat anterior.


Se amesteca bine pasta, (optional se mai pot adauga bucatele mici de gogosari murati sau castraveti murati) si se toarna intr-o forma de chec tapetata cu folie de aluminiu, care sa strange deasupra pt a fi complet acoperit continutul.


Se da la frigider pana se intareste si se serveste taiat felii, pe felii de paine asezate pe o farfurie cu frunze de salata verde, garnisit dupa pofta inimii(fasii de gogosari/ardei, feliute de castravete, rondele de ceapa, frunze de patrunjel, rondele de rosii).

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1 pui
  • 3 oua
  • 200 gr. unt/margarina
  • mustar
  • ulei
  • sare piper
  • foi de dafin
  • eventual gogosari si castraveti murati.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Jeaneta

CARTOFI MARSEILLAISE

1 Kg. cartofi albi mici/noi se fierb in coaja, se curata se stropesc cu 3 linguri de ulei si se presara

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

PUI UMPLUT PROVENSAL

Se ia un pui de gaina mare. Se pregateste umplutura din ficatul puiului, 100 gr. jambon macru, miez

1 vot    0 comentarii
2h
Fripturi

Garnitura de mazare la muschi de vita

Intr-o cratita puneti o bucata de unt, boabele de mazare proaspata (spalate in prealabil), o capatana

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Muschiulet impanat

Muschiulet impanat

1. Pregatim cu grija muschiuletii facand gauri in ei pe lungime si introducem in ei morcovii,pastarnacul si patrunjelul, apoi pe latime

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive cu carne
Rulada din piept de pui

Rulada din piept de pui

Pieptul de pui se bate ca pentru snitele. Se condimenteaza. Pe pieptul de pui se aseaza: o felie cascaval, o felie sunca de praga,

3 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu carne