autor:

Fara foto

» » Aperitive

PATE DE PUI

Autor: Jeaneta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Jeaneta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
1 pui, 3 oua, 200 gr. unt/margarina, mustar, ulei, sare piper, foi de dafin, eventual gogosari si castraveti murati.

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se curata si spala bine puiul si se pune la fiert intr-o oala cu apa calda, impreuna cu foie de dafin si cateva boabe de piper si sare(sau vegeta) dupa gust.


Dupa ce a fiert bine sa lasa sa se raceasca apoi se dezoseaza alegand cu grija numai carnea, fara zgarciuri.


Separat intr-o tigaie incinsa cu putin ulei se faca o omleta mai mult moale (nu prea uscata). Cand s-a racit se da prin masina de tocat impreuna cu carnea fiarta de pui.


Se adauga apoi la materialul tocat, sare si piper dupa gust, mustar cca. 1 lingura sau cat va place si pachetul de unt frecat anterior.


Se amesteca bine pasta, (optional se mai pot adauga bucatele mici de gogosari murati sau castraveti murati) si se toarna intr-o forma de chec tapetata cu folie de aluminiu, care sa strange deasupra pt a fi complet acoperit continutul.


Se da la frigider pana se intareste si se serveste taiat felii, pe felii de paine asezate pe o farfurie cu frunze de salata verde, garnisit dupa pofta inimii(fasii de gogosari/ardei, feliute de castravete, rondele de ceapa, frunze de patrunjel, rondele de rosii).
Retete
Alte retete din Aperitive

Pate de ficat de pui

Se pun la topit 3o g unt si cand s-a topit se pune ceapa taiata marunt. Se prajeste pana devine aurie,

7 voturi    9 comentarii
1h
Aperitive

Pate de pui

Curatam morcovul, patrunjelul si ceapa. Morcovul si patrunjelul se rad, ceapa se taie - nu va chinuiti

2 voturi    1 comentariu
nespecificat
Aperitive

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1 pui
  • 3 oua
  • 200 gr. unt/margarina
  • mustar
  • ulei
  • sare piper
  • foi de dafin
  • eventual gogosari si castraveti murati.

Raporteaza reteta

Retete
de Jeaneta

CARTOFI MARSEILLAISE

1 Kg. cartofi albi mici/noi se fierb in coaja, se curata se stropesc cu 3 linguri de ulei si se presara

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

PUI UMPLUT PROVENSAL

Se ia un pui de gaina mare. Se pregateste umplutura din ficatul puiului, 100 gr. jambon macru, miez

1 vot    0 comentarii
2h
Fripturi

Garnitura de mazare la muschi de vita

Intr-o cratita puneti o bucata de unt, boabele de mazare proaspata (spalate in prealabil), o capatana

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Chiftelute

Chiftelute

Amestecam carnea cu ulei si ouzo. Punem menta, usturoi, patrunjel, marar si ceapa in blender si amestecam. Punem peste carne, adaugam

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Mic dejun in lipie, cu muschiulet fraged de porc

Mic dejun in lipie, cu muschiulet fraged de porc

Mai intai marinam carnea si o dam la frigider fie o ora, fie peste noapte. Spalam bucatile de carne, le stergem cu niste servetele. Intr-un

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive cu carne