autor:

ALINA BANICA

» » Aperitive cu carne

Pate din ficatei de pui

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 februarie 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1.


Se pun la fiert ficateii si se dau in clocot 5 minute, dupa care se arunca apa, se spala ficateii si se pun din nou la fiert.


2. Dupa 10 minute se adauga legumele curatate si taiate in sferturi.


3.


Se mai lasa sa fiarba 20 de minute, incercand legumele sa vedem daca sunt fierte.


4.


Se opreste focul si se lasa sa se raceasca putin, dupa care se scurg de zeama si se paseaza foarte bine.


5.


Se adauga untul, sarea si piperul si se mai amesteca putin.


6. Daca este prea vascos se adauga si putina zeama de la fiert, deoarece prin racire se mai intareste.


Pofta buna!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

34 voturi

Ingrediente

  • - 250 g ficatei de pui proaspeti
  • - 1 morcov
  • - 1 pastarnac
  • - 1 radacina patrunjel
  • - o ceapa de marime medie
  • - 100 g unt
  • - sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de ALINA BANICA

Limba in sos de smantana cu castraveciori murati

1. Se spala limba de porc si se pune la fiert in apa cu sare, frunze de dafin si piper boabe. 2. Se

15 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui cu gutui

1. Se spala gutuile si se sterg de apa. Apoi se feliaza. 2. Se pune uleiul intr-o tigaie si se incinge,

28 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Varza murata cu ciolan afumat

1. Se taie ciolanul bucati mici si se caleste putin in ulei. 2. Se adauga varza murata si se caleste

20 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Aperitive cu carne
Rulada din pui cu ciuperci si carnati de casa

Rulada din pui cu ciuperci si carnati de casa

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il batem usor cu ciocanul de snitele. Il condimentam cu sare, piper si putina

1 vot    2 comentarii
1h 50 min
Aperitive cu carne
Ciuperci umplute cu carne tocata si legume

Ciuperci umplute cu carne tocata si legume

Spalam ciupercile, indepartam cozile, le lasam la scurs cu gura in jos pe un prosop curat, apoi le presaram cu sare. Curatam ceapa,

4 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne