autor:

ALINA BANICA

» » Aperitive

Pate din ficatei de pui

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 februarie 2007
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 februarie 2007

Ingrediente
- 250 g ficatei de pui proaspeti, - 1 morcov, - 1 pastarnac, - 1 radacina patrunjel, - o ceapa de marime medie, - 100 g unt, - sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

34 voturi

Mod de preparare

1.


Se pun la fiert ficateii si se dau in clocot 5 minute, dupa care se arunca apa, se spala ficateii si se pun din nou la fiert.


2. Dupa 10 minute se adauga legumele curatate si taiate in sferturi.


3.


Se mai lasa sa fiarba 20 de minute, incercand legumele sa vedem daca sunt fierte.


4.


Se opreste focul si se lasa sa se raceasca putin, dupa care se scurg de zeama si se paseaza foarte bine.


5.


Se adauga untul, sarea si piperul si se mai amesteca putin.


6. Daca este prea vascos se adauga si putina zeama de la fiert, deoarece prin racire se mai intareste.


Pofta buna!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

34 voturi

Ingrediente

  • - 250 g ficatei de pui proaspeti
  • - 1 morcov
  • - 1 pastarnac
  • - 1 radacina patrunjel
  • - o ceapa de marime medie
  • - 100 g unt
  • - sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de ALINA BANICA

Limba in sos de smantana cu castraveciori murati

1. Se spala limba de porc si se pune la fiert in apa cu sare, frunze de dafin si piper boabe. 2. Se

15 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui cu gutui

1. Se spala gutuile si se sterg de apa. Apoi se feliaza. 2. Se pune uleiul intr-o tigaie si se incinge,

28 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Varza murata cu ciolan afumat

1. Se taie ciolanul bucati mici si se caleste putin in ulei. 2. Se adauga varza murata si se caleste

21 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Briose aperitiv, cu carne tocata si legume

Briose aperitiv, cu carne tocata si legume

Incepem cu umplutura, pentru ca trebuie preparate definitiv legumele si carnea tocata, apoi date la rece. Curatam si tocam legumele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Placintele cu ficatei

Placintele cu ficatei

Umputura: Ceapa tocata marunt o calim in ulei, apoi adaugam ficateii spalati si tocati in bucati mici. Îi lasam sa fiarba pana scade

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne