Faina se cerne si se pune pe masa ori counter. Se face o adincitura la mijloc unde se pune smintina, sarea si untul inmuiat. Se amesteca totul pana se obtine un aluat omogen. Se acopera si se lasa la rece cateva ore sau se face de cu seara si se lasa pana a doua zi.
Se intinde foaia cu sucitorul, se impatureste in trei si inca o data in trei, dar in sens invers. Iar se intinde si iar se impatureste, se lasa putin sa se odihneasca cca 30 minute, apoi se intinde din nou o foaie cu grosimea de 1/2 cm. Se taie formele dorite ( 2 din fiecare ). De nu doriti sa taiati separat, se poate intinde 2 foi de 1/4cm grosime pe care se pune umplutura, apoi acoperiti cu o alta foaie, si taiati formele.
Umplutura:
Intr\\\'o tigaie carnea macinata se prajeste impreuna cu cele 2 cepe tocate marunt inSe poate trece carnea cruda prin masina, apoi se prajeste impreuna cu doua cepe tocata marunt in asa fel ca sa ramana putin suc. De carnea este prea seaca se adauga putina apa. Puteti adauga ce condimente doriti pe langa sare, piper si oua.
Puneti umplutura in fiecare forma si impaturiti la loc.
Ca sa arate frumos pateurile, colturile pot fi apasate cu furculita, ori cu degetul mic
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii