autor:

alina

» » Aluaturi si Foietaje

Pateuri cu branza (aluat facut in casa)

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 septembrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 septembrie 2009

Ingrediente
Pentru foaie:, 1 kg de faina alba, , 400g margarina, , 1 lingurita de sare, , 5 lingurite de otet, , 500ml de apa calduta, , Pentru umplutura:, branza, , 1 ou, , putin lapte.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

71 voturi

Mod de preparare

Faina o amestecam cu sarea, otetul si apa. Framantam pana cand avem un aluat bine legat (nu trebuie sa fie tare). Intindem aluatul cu facaletul si intindem deasupra 1/3 din margarina. Impaturim aluatul de la stanga la dreapta si il batem cu facaletul de 100 de ori. Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de minute in frigider. Repetam aceasta operatie de 3 ori doar ca atunci cand impaturim de fiecare data schimbam directia (stanga - dreapta,dreapta - stanga). Intre timp preparam umplutura: faramitam branza si o amestecam cu oul si cu putin lapte pana devine cremos. Luam aluatul si il intindem cu facaletul nu foarte subtire (1cm). Taiem patratele aluatul si punem in mijloc putin din umplutura. Inchidem patratelele ca pe un plic, le asezam intr-o tava unsa putin si bagam la cuptorul, in prealabil incins. Coacem 20 de minute, lasam sa se raceasca si pateurile noastre sunt gata. Un pahar de bere e bine venit. Pofta buna!

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marius PF Rdv , 16 mai 2015

    Buna am facut reteta de pateuri parerea mea este ca nu este intocmai o reteta reusita deoarece din aluat nu mi a iesit foietaj de pateuri ci o coca de paine coapta nu are nimic de a face cu pateurile secretul pateurilor este foietajul iar aici nu exista am respectat respectat reteta intocmai!

  • Fara foto

    Soare Denysa , 21 aprilie 2015

    Multumesc Alina

  • Fara foto

    Alina Cernea , 21 aprilie 2015

    otetul se amesteca cu faina, apa si sarea

    • Fara foto

      Soare Denysa , 18 aprilie 2015

      adica 300

    • Fara foto

      Soare Denysa , 18 aprilie 2015

      Faina se amesteca cu otet?

    • Fara foto

      Alina Mihaela Cernea Piras , 20 ianuarie 2015

      exact :)

    • Fara foto

      Gaby Cionca , 16 ianuarie 2015

      batem de 3 ori cate 100 lovituri aluatul si tot de 3 la frigider 30 min?...:)

    • Fara foto

      Oana Branzan , 23 octombrie 2014

      folosim 1/3 din 400 gr margarina, restul unde se pune ca nu mai apare in reteta? Sau se agauga de 3 ori (de cate ori impaturim) cate 1/3 din margarina?

    • Fara foto

      Greculescu Caty , 26 august 2014

      foarte frumoase pateurile

    • Fara foto

      Bibi Eliza , 14 februarie 2014

      mnyam, mnyam!! te lingi pe buze

    • Fara foto

      Bianca Elena , 30 septembrie 2013

      ce bune sunt

    • Fara foto

      Maria Ungureanu , 27 iulie 2013

      pateurile see you brinza sint cele mai dorite de mine si de intreaga familie.ne plac la nebunie.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      Minunate...

    • Fara foto

      Monica (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Pateurile cu branza sunt delicioase, pacat ca dureaza atat de mult timp sa fie preparate si apoi se mananca asa repede:(

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

      si eu prepar aluat de foetaj dar al tau e foarte usor de facut

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Cred ca sunt f. bune.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Ce bine arata, foarte bune!

    • Fara foto

      Nadia , 04 noiembrie 2009

      Foarte bune!

    • alina

      alina (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      ba da...se poate inlocui si cu unt....bunica mea de exemplu folosea untura...dar ieseau mai uleioase...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Alina inca o reteta de-a ta foarte gustoasa. Felicitari ! Margarina nu o putem inlocui cu unt ?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Cred ca sunt delicioase

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

71 voturi

Ingrediente

  • Pentru foaie:
  • 1 kg de faina alba
  • 400g margarina
  • 1 lingurita de sare
  • 5 lingurite de otet
  • 500ml de apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • branza
  • 1 ou
  • putin lapte.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de alina

Painici umplute

Intr-un castron facem aluatul din faina, drojdie, sare si apa si il lasam sa creasca  2 ore. Cand

57 voturi    20 comentarii
2h 50 min
Aluaturi si Foietaje

Tort de mere

Curatam merele si le taiem felii subtiri. Amestecam untul cu zaharul pana cand devine cremos, adaugam

102 voturi    31 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Tagliatelle cu creveti si dovlecel

Puneti intr-o tigaie cu ulei, usturoiul tocat sa se prajeasca putin. Taiati dovlecei felii prajitile

22 voturi    6 comentarii
40 min
Paste si pizza

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

Minunate...



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu tarate

Paine de casa cu tarate

Punem faina intr-un bol mare si o amestecam cu sarea, facem o gaura la mijloc. Drojdia o dizolvam in putina apa cu zaharul si turnam

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gomboti cu prune

Gomboti cu prune

Se curata, se spala cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce fierb cartofii, pregatiti prunele. Se spala

13 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje