autor:

alina

» » Aluaturi si Foietaje

Pateuri cu branza (aluat facut in casa)

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 septembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Faina o amestecam cu sarea, otetul si apa. Framantam pana cand avem un aluat bine legat (nu trebuie sa fie tare). Intindem aluatul cu facaletul si intindem deasupra 1/3 din margarina. Impaturim aluatul de la stanga la dreapta si il batem cu facaletul de 100 de ori. Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de minute in frigider. Repetam aceasta operatie de 3 ori doar ca atunci cand impaturim de fiecare data schimbam directia (stanga - dreapta,dreapta - stanga). Intre timp preparam umplutura: faramitam branza si o amestecam cu oul si cu putin lapte pana devine cremos. Luam aluatul si il intindem cu facaletul nu foarte subtire (1cm). Taiem patratele aluatul si punem in mijloc putin din umplutura. Inchidem patratelele ca pe un plic, le asezam intr-o tava unsa putin si bagam la cuptorul, in prealabil incins. Coacem 20 de minute, lasam sa se raceasca si pateurile noastre sunt gata. Un pahar de bere e bine venit. Pofta buna!

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Greculescu Caty , 26 august 2014

    foarte frumoase pateurile

  • Fara foto

    Bibi Eliza , 14 februarie 2014

    mnyam, mnyam!! te lingi pe buze

  • Fara foto

    Bianca Elena , 30 septembrie 2013

    ce bune sunt

    • Fara foto

      Maria Ungureanu , 27 iulie 2013

      pateurile see you brinza sint cele mai dorite de mine si de intreaga familie.ne plac la nebunie.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      Minunate...

    • Fara foto

      Monica (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Pateurile cu branza sunt delicioase, pacat ca dureaza atat de mult timp sa fie preparate si apoi se mananca asa repede:(

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

      si eu prepar aluat de foetaj dar al tau e foarte usor de facut

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Cred ca sunt f. bune.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Ce bine arata, foarte bune!

    • Fara foto

      Nadia , 04 noiembrie 2009

      Foarte bune!

    • alina

      alina (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      ba da...se poate inlocui si cu unt....bunica mea de exemplu folosea untura...dar ieseau mai uleioase...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Alina inca o reteta de-a ta foarte gustoasa. Felicitari ! Margarina nu o putem inlocui cu unt ?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Cred ca sunt delicioase

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

61 voturi

Ingrediente

  • Pentru foaie:
  • 1 kg de faina alba
  • 400g margarina
  • 1 lingurita de sare
  • 5 lingurite de otet
  • 500ml de apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • branza
  • 1 ou
  • putin lapte.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de alina

Tort de mere

Curatam merele si le taiem felii subtiri. Amestecam untul cu zaharul pana cand devine cremos, adaugam

59 voturi    24 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Tagliatelle cu creveti si dovlecel

Puneti intr-o tigaie cu ulei, usturoiul tocat sa se prajeasca putin. Taiati dovlecei felii prajitile

22 voturi    6 comentarii
40 min
Paste si pizza

Focaccia integrala

Pentru umplutura : 150 g speck, 100 g branza moale tip Philadelphia, seminte de mac si de susan,

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje

Greculescu Caty

foarte frumoase pateurile

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine din aluat neframantat

Paine din aluat neframantat

Se cerne faina intr-un bol si se amesteca cu sarea. Drojdia, maruntita cu cutitul, si peste care se adauga lingura de miere, se amesteca

21 voturi    15 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
Turte umplute

Turte umplute

Cernem faina intr-un bol. Frecam drojdia cu zaharul pana ce se dizolva. Peste faina punem smantana, drojdia dizolvata si sarea. Incepem

5 voturi    9 comentarii
1h 25 min
Aluaturi si Foietaje