autor:

Sidy

» » Paste si pizza

Penne rigate bologneze

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 10 septembrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ceapa se curata si se taie marunt.


Ardeiul si gogosarul se maruntesc si ele .


Rosia se decojeste si apoi se taie cubulete mici.


Uleiul il punem la incins si adaugam ceapa, ardeiul si gogosarul. Amestecam cu o lingura de lemn pina cand ceapa devine sticloasa si legumele s-au inmuiat. Atunci adaugam rosia si asezonam. Lasam sa dea cateva clocote , apoi adaugam carnea tocata. Invartim in cratita pina cand carnea isi schimba culoarea si este fiarta.Adaugam mararul verde tocat. Daca este nevoie se mai adauga 1/2 cana cu apa si se lasa sa fiarba carnea bine.


Punem pastele la fiert in apa cu sare si le fierbem conform instructiunilor de pe punga.


Cand sunt fierte, rasturnam apa de pe ele si asezam pe farfurii portiile de paste.


La fiecare farfurie cu paste adaugam 2-3 linguri de carne tocata cu sos si presaram deasupra patrunjel verde tocat.


Pofta mare !

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • maria

    maria (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2010

    bunaaaaa de tot SIDY mi s-a facut o foame......abia am venit de pe drum si as manca cu tot cu farfurie! maine fac si eu niste paste ca ne plac f mult,acum nu mai am timp ca sant obosita Te pupic

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2010

    La fel pregatesc si eu sosul dar in loc de oregano pun menta.Voi incerca si cu oregano , cred ca este foarte bun !

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2010

    Absolut delicios!!! cu chili si oregano :)

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 400 g pachet penne rigate
  • 500 g carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei gras
  • 1/2 gogosar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • chilli
  • boia
  • oregano
  • usturoi granule
  • sare
  • piper
  • marar verde patrunjel verde

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanelele spalate si bine sterse cu un servet de hartie se umplu cu cate o lingurita de creme de

0 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Fripturi

Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

In 50 ml must inmuiem stafidele, rodia o taiem in doua si scoatem bobitele (https://www.youtube.com/watch?v=PxrzE7-rWJ8

1 vot    1 comentariu
1h 15 min
Fripturi

Supa de verzisoare de Bruxelles cu cascaval si crutoane

Verzisoarele se spala bine ( pot fi proaspete sau congelate) iar daca sunt mai maricele se taie in

1 vot    1 comentariu
50 min
Supe de legume

maria (Chef de cuisine)

bunaaaaa de tot SIDY mi s-a facut o foame......abia am venit de pe drum si as manca cu tot cu farfurie! maine fac si eu niste paste ca ne plac f mult,acum nu mai am timp ca sant obosita Te pupic

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Paste bolognesse gratinate

Paste bolognesse gratinate

Dam prin masina de tocat ceapa, morcovul si albitura. Calim usturoiul zdrobit, adaugam legumele macinate dupa care urmeaza carnea, condimentele

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pizza cu Vinete

Pizza cu Vinete

Taiem vanata, necuratata de coaja, in felii cu grosimea de 1 cm. Presaram sare pe feliile de vanata, pe ambele parti si le lasam sa-si

4 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza