autor:

Sidy

» » Paste si pizza

Penne rigate bologneze

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 10 septembrie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 10 septembrie 2010

Ingrediente
400 g pachet penne rigate, 500 g carne tocata amestec, 1 ceapa, 1 rosie, 1/2 ardei gras, 1/2 gogosar, 2 linguri ulei de masline, 1 lingura pasta de gogosari, chilli, boia, oregano, usturoi granule, sare, piper, marar verde patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

 

Mod de preparare

Ceapa se curata si se taie marunt.


Ardeiul si gogosarul se maruntesc si ele .


Rosia se decojeste si apoi se taie cubulete mici.


Uleiul il punem la incins si adaugam ceapa, ardeiul si gogosarul. Amestecam cu o lingura de lemn pina cand ceapa devine sticloasa si legumele s-au inmuiat. Atunci adaugam rosia si asezonam. Lasam sa dea cateva clocote , apoi adaugam carnea tocata. Invartim in cratita pina cand carnea isi schimba culoarea si este fiarta.Adaugam mararul verde tocat. Daca este nevoie se mai adauga 1/2 cana cu apa si se lasa sa fiarba carnea bine.


Punem pastele la fiert in apa cu sare si le fierbem conform instructiunilor de pe punga.


Cand sunt fierte, rasturnam apa de pe ele si asezam pe farfurii portiile de paste.


La fiecare farfurie cu paste adaugam 2-3 linguri de carne tocata cu sos si presaram deasupra patrunjel verde tocat.


Pofta mare !

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • maria

    maria (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2010

    bunaaaaa de tot SIDY mi s-a facut o foame......abia am venit de pe drum si as manca cu tot cu farfurie! maine fac si eu niste paste ca ne plac f mult,acum nu mai am timp ca sant obosita Te pupic

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2010

    La fel pregatesc si eu sosul dar in loc de oregano pun menta.Voi incerca si cu oregano , cred ca este foarte bun !

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2010

    Absolut delicios!!! cu chili si oregano :)

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 400 g pachet penne rigate
  • 500 g carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei gras
  • 1/2 gogosar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • chilli
  • boia
  • oregano
  • usturoi granule
  • sare
  • piper
  • marar verde patrunjel verde

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Kalua Pig

Este o reteta traditionala din Hawai, in care carnea este preparata, mult timp, intr-o groapa adanca

0 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi

Paine de casa neframantata , cu cartofi

Durata de dospire la rece a acestei paini este intre 17-24 de ore cand folosim 1 liculet drojdie

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Placinta din iaurt si oua

Primele patru ingrediente sut obligatorii, restul...dupa bunul plac al fiecareia. Stafidele le hidratam

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

maria (Chef de cuisine)

bunaaaaa de tot SIDY mi s-a facut o foame......abia am venit de pe drum si as manca cu tot cu farfurie! maine fac si eu niste paste ca ne plac f mult,acum nu mai am timp ca sant obosita Te pupic



Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Spaghete cu carne tocata

Spaghete cu carne tocata

In uleiul incins calim ceapa tocata marunt si usturoiul pisat pana cand ceapa devine sticloasa. Adaugam apoi carnea tocata si o lasam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Paine de casa neframantata , cu cartofi

Paine de casa neframantata , cu cartofi

Durata de dospire la rece a acestei paini este intre 17-24 de ore cand folosim 1 liculet drojdie si de 4-5 ore, cand folosim 2 pliculete.

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje