autor:

Sidy

» » Paste si pizza

Penne rigate bologneze

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 10 septembrie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Print

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 10 septembrie 2010

Ingrediente
400 g pachet penne rigate, 500 g carne tocata amestec, 1 ceapa, 1 rosie, 1/2 ardei gras, 1/2 gogosar, 2 linguri ulei de masline, 1 lingura pasta de gogosari, chilli, boia, oregano, usturoi granule, sare, piper, marar verde patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Ceapa se curata si se taie marunt.


Ardeiul si gogosarul se maruntesc si ele .


Rosia se decojeste si apoi se taie cubulete mici.


Uleiul il punem la incins si adaugam ceapa, ardeiul si gogosarul. Amestecam cu o lingura de lemn pina cand ceapa devine sticloasa si legumele s-au inmuiat. Atunci adaugam rosia si asezonam. Lasam sa dea cateva clocote , apoi adaugam carnea tocata. Invartim in cratita pina cand carnea isi schimba culoarea si este fiarta.Adaugam mararul verde tocat. Daca este nevoie se mai adauga 1/2 cana cu apa si se lasa sa fiarba carnea bine.


Punem pastele la fiert in apa cu sare si le fierbem conform instructiunilor de pe punga.


Cand sunt fierte, rasturnam apa de pe ele si asezam pe farfurii portiile de paste.


La fiecare farfurie cu paste adaugam 2-3 linguri de carne tocata cu sos si presaram deasupra patrunjel verde tocat.


Pofta mare !

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • maria

    maria (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2010

    bunaaaaa de tot SIDY mi s-a facut o foame......abia am venit de pe drum si as manca cu tot cu farfurie! maine fac si eu niste paste ca ne plac f mult,acum nu mai am timp ca sant obosita Te pupic

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2010

    La fel pregatesc si eu sosul dar in loc de oregano pun menta.Voi incerca si cu oregano , cred ca este foarte bun !

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2010

    Absolut delicios!!! cu chili si oregano :)

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 400 g pachet penne rigate
  • 500 g carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei gras
  • 1/2 gogosar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • chilli
  • boia
  • oregano
  • usturoi granule
  • sare
  • piper
  • marar verde patrunjel verde

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Salata orientala de post

Spalam cartofii si ii punem sa fiarba in coaja in apa cu sare. Ceapa verde si usturoiul le taiem

2 voturi    1 comentariu
40 min
Aperitive

Pulpa de porc cu sos de smantana si cascaval

Pulpa de porc o taiem bucatele potrivite si o prajim pe toate partile , intr-o tigaie in care am

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu carne

Mici gratinati

Pregatim grill-ul pentru fript micii, il punem pe aragaz si coacem mici bine, pe toate partile, apoi

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne

maria (Chef de cuisine)

bunaaaaa de tot SIDY mi s-a facut o foame......abia am venit de pe drum si as manca cu tot cu farfurie! maine fac si eu niste paste ca ne plac f mult,acum nu mai am timp ca sant obosita Te pupic



Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Paste cu ciocolata

Paste cu ciocolata

Pentru ca in copilarie adoram pastele cu zahar si cacao, azi m-am gandit sa le reinventez, adaugand aromele preferate ale surorilor

1 vot    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Paste spirale cu masline si rosii

Paste spirale cu masline si rosii

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul ras si 1 lingurita rasa de sare, se acopera cu apa

1 vot    0 comentarii
1h
Paste si pizza