autor:

Sidy

» » Paste si pizza

Penne rigate bologneze

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 10 septembrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ceapa se curata si se taie marunt.


Ardeiul si gogosarul se maruntesc si ele .


Rosia se decojeste si apoi se taie cubulete mici.


Uleiul il punem la incins si adaugam ceapa, ardeiul si gogosarul. Amestecam cu o lingura de lemn pina cand ceapa devine sticloasa si legumele s-au inmuiat. Atunci adaugam rosia si asezonam. Lasam sa dea cateva clocote , apoi adaugam carnea tocata. Invartim in cratita pina cand carnea isi schimba culoarea si este fiarta.Adaugam mararul verde tocat. Daca este nevoie se mai adauga 1/2 cana cu apa si se lasa sa fiarba carnea bine.


Punem pastele la fiert in apa cu sare si le fierbem conform instructiunilor de pe punga.


Cand sunt fierte, rasturnam apa de pe ele si asezam pe farfurii portiile de paste.


La fiecare farfurie cu paste adaugam 2-3 linguri de carne tocata cu sos si presaram deasupra patrunjel verde tocat.


Pofta mare !

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • maria

    maria (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2010

    bunaaaaa de tot SIDY mi s-a facut o foame......abia am venit de pe drum si as manca cu tot cu farfurie! maine fac si eu niste paste ca ne plac f mult,acum nu mai am timp ca sant obosita Te pupic

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2010

    La fel pregatesc si eu sosul dar in loc de oregano pun menta.Voi incerca si cu oregano , cred ca este foarte bun !

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2010

    Absolut delicios!!! cu chili si oregano :)

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 400 g pachet penne rigate
  • 500 g carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei gras
  • 1/2 gogosar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • chilli
  • boia
  • oregano
  • usturoi granule
  • sare
  • piper
  • marar verde patrunjel verde

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Tort cu choux-uri si crema de fructe de padure si fistic

Prima data facem blatul tortului, separand albusurile de galbenusuri .Galbenusurile le frecam bine

1 vot    0 comentarii
1h 55 min
Dulciuri diverse

Sirop de zmeura - la rece

Intr-un vas mare de plastic punem zmeura si o framantam bine cu mana pina zdrobim toata zmeura, apoi

1 vot    0 comentarii
48h
Conserve si muraturi

Tarta cu cas de oaie si dovlecel

Curatam dovlecelul, ii scoatem samburii si apoi il dam pe razatoarea cu gauri mari. Tot pe razatoarea

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje

maria (Chef de cuisine)

bunaaaaa de tot SIDY mi s-a facut o foame......abia am venit de pe drum si as manca cu tot cu farfurie! maine fac si eu niste paste ca ne plac f mult,acum nu mai am timp ca sant obosita Te pupic

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Pizza mexicana

Pizza mexicana

1.Puneti intr-un castron/bol faina cernuta,uleiul,sarea si drojdia,apoi adaugati apa calduta.Framantati pana obtineti un aluat elastic

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pizza

Pizza

1.Puneti intr-un castron/bol faina cernuta, uleiul, sarea si drojdia, apoi adaugati apa calduta. Framantati pana obtineti un aluat elastic

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Paste si pizza