Perisoare de manzat cu sos de rosii

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Perisoare de manzat cu sos de rosii

Ingrediente

  • 500 g carne tocata de manzat (amestec)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4 linguri orez
  • 0,5 l bulion
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri ketchup de rosii si ardei rosii
  • 2 lingurite faina
  • 1 legatura marar si patrunjel (1 lingura verdeata uscata)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 cub concentrat de vita
  • sare, piper, cimbru

Mod de preparare

Curatati si spalati ceapa si morcovul. Spalati orezul si lasati-l la inmuiat in putina apa. Tocati foarte marunt ceapa, o jumatate de morcov si verdeata.

Intr-o tigaie antiaderenta puneti la calit in ulei morcovul tocat, ceapa, verdeata, orezul scurs de apa si ketchup. Caliti cateva minute pana se umfla orezul. Adaugati totul peste carnea tocata, concentratul, amestecati putin si puneti oul crud.

Adaugati sare si piper, omogenizati compozitia si formati cu mainile ude perisoare nu prea mari pe care le asezati pe un fund de lemn ud. Puneti la fiert intr-o cratita mai marisoara bulionul cu un litru de apa, morcovul ramas taiat felii subtiri, putina sare si zaharul. Cand clocoteste, dati focul foarte mic, apoi adaugati cu grija perisoare una cate una.

Lasati sa fiarba la foc mic (sa nu clocoteasca) inca 15-20 minute. Daca nu sunt cufundate bine in sos, intoarceti perisoarele si pe cealalta parte ca se fiarba uniform. Gustati sosul, dregeti gustul de sare, piper, cimbru si adaugati faina desfacuta in putin bulion. Mai lasati 3-4 minute pe foc si agitati usor cratita din cand in cand, tinand-o de manere, ca sa se roteasca perisoarele din sos.

Puneti pe farfurii perisoare, sos si decorati cu felii de morcovi, putin ketchup pe fiecare perisoara si peperoni, gogosari sau castraveti murati, eventual o frunzulita verde de patrunjel.

Este o mancare foarte usor de preparat. De obicei, cand fac sarmale si ardei umpluti, pastrez o parte din compozitie la congelator pentru perisoare. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise