Pernite dulci de pui

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Pernite dulci de pui

Ingrediente

  • 1 piept de pui,
  • 1/4 l lapte,
  • 5 linguri frisca lichida,
  • 1 punguta mica razatura de cocos,
  • 1 lingurita mustar dulce,
  • 1 lingura mare de miere,
  • 1/4 punga fulgi de porumb aurii,
  • 1 lingura parmezan,
  • curry praf,
  • ulei de palmier,
  • 4 linguri pesmet,
  • orez,
  • stafide.

Mod de preparare

Se face intai un ''lapte de cocos'' din 1/4 l lapte cald in care lasam un sfert de ora cel putin razatura de cocos. Apoi strecuram laptele cu aroma de cocos si il punem intr-un castron. In acest lapte de cocos punem jumatate din patratele taiate din fileul de piept de pui. Se lasa asa la rece o jumatate de ora. Intre timp pisam 1/4 punga de fulgi de porumb aurii intr-o piua de usturoi. Apoi amestecam fulgii pisati cu parmezanul ras. Intr-o farfurie adanca amestecam mustarul cu mierea. Dam jumatate din patratelele de pui prin acest amestec de mustar cu miere, apoi prin fulgii pisati cu parmezan si prin praful de curry. Cealalta jumatate de patratele de piept de pui le dam prin frisca lichida si apoi prin mustar dulce. Le tavalim prin pesmet si curry. Prajim in ulei de palmier. Servim pernitele trase printr-o tepusa, una de un fel si alta de alt fel. Alaturi punem fie ardei capia rosii copti din salata cu otet, ulei si usturoi care se despica fasii incovoiate ca un rac fie puteti face o mica movilita din orez fiert in apa cu curry si unt in care adaugam spre sfarsit o lingura de frisca lichida si o lingura de stafide. Puteti organiza o mica seara indiana si serviti acest fel imbracata cu o esarfa petrecuta peste unul din umeri, o bluza cu maneca scurta mulata, o fusta lunga si o alunita rosie desenata cu dermatograful in mijlocul sprancenelor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise