festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste cu sos de lamaie

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza si se sareaza. Sarea de lamaie se dizolva in 50 ml apa minerala. Portiile de peste se ung cu 100 ml ulei si se frig pe gratar sau se introduc la cuptor intr-o tava. Cind pestele s-a patruns bine in interior, in cca 10-15 minute, se raceste si se asaza pe platou.


Se pregateste un sos a la grec din 300 ml ulei, piper, apa minerala, patrunjel verde (curatat, spalat si taiat marunt), sarea de lamaie.


Se omogenizeaza compozitia intr-un vas, de preferinta cu fundul rotund, in timpul omogenizarii se obtine o emulsie, care se toarna peste portiile de peste cu patrunjel taiat marunt deasupra.


Se serveste cu felii de lamaie puse pe fiecare portie de peste.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2 kg peste
  • 400 ml ulei
  • 200 g lamaie 150 ml apa minerala
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4 g sare de lamiie
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

33 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Creveti si calamari cu legume

Creveti si calamari cu legume

Intr-un wok se pune apa, iar cand aceasta da in clocot se adauga calamarul, crevetii si restul ingredientelor, si se lasa pe foc, dupa

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pastrav la cuptor en papillote

Pastrav la cuptor en papillote

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Taiem ardeiul in fasii. Pasul 2: Condimentam fiecare peste cu sare si piper macinat pe ambele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste