autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste cu sos de lamaie

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza si se sareaza. Sarea de lamaie se dizolva in 50 ml apa minerala. Portiile de peste se ung cu 100 ml ulei si se frig pe gratar sau se introduc la cuptor intr-o tava. Cind pestele s-a patruns bine in interior, in cca 10-15 minute, se raceste si se asaza pe platou.


Se pregateste un sos a la grec din 300 ml ulei, piper, apa minerala, patrunjel verde (curatat, spalat si taiat marunt), sarea de lamaie.


Se omogenizeaza compozitia intr-un vas, de preferinta cu fundul rotund, in timpul omogenizarii se obtine o emulsie, care se toarna peste portiile de peste cu patrunjel taiat marunt deasupra.


Se serveste cu felii de lamaie puse pe fiecare portie de peste.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2 kg peste
  • 400 ml ulei
  • 200 g lamaie 150 ml apa minerala
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4 g sare de lamiie
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

236 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
File de macrou la cuptor

File de macrou la cuptor

Se preincalzeste cuptorul. Se spala si se curata pestele, se taie file. Se unge fiecare bucata cu putin ulei si se presara mirodenii. Se

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Pastrav cu spanac

Pastrav cu spanac

Intr-un vas cu apa si sare, se pun la fiert legumele (1 ceapa, morcov, cartofi) curatate si spalate; dupa 20 de minute, timp in care

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste