autor:

Cely Snijec

» » Mancaruri cu peste

Peste cu sos de smantana

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 mai 2009

Ingrediente
file de peste(eu am folosit macrou), pesmet, sar, piper, ulei pentru prajit, Sos, 1 ceasca smantana, 1 lingura faina, 1 cescuta vin, putin unt, 2 catei de usturoi pisat, o bucatica de branza de vaci sau cascaval, condimente(sare,piper, oregano, cimbru,maghiran, sau ce va place), 1 paharel conjac

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Pestele se spala si se sterge in prosop Se trece prin pesmet si se prajeste in ulei incins, la foc iute.


Sosul:


se amesteca faina cu smantana, se dilueaza cu vin(poate fi si lapte daca va place sosul mai dulce)Se condimenteaza, se da un clocot, se adauga usturoiul,untul si coniacul.


Pestele se serveste fierbinte cu sos si mamaliguta.
Pestele se spala si se sterge in prosop Se trece prin pesmet si se prajeste in ulei incins, la foc iute.


Sosul:


se amest
Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste

Somon cu fructe de padure

1. Se spala pestele, se taie in file, se pun condimentele dupa gust si se aseaza fileurile dezosate

2 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

STAVRIZI LA CUPTOR

Se indeparteaza urechile,intestinele,se spala,se zvanta si se aseaza intr-un vas de yena uns foarte

13 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Merge foarte bine pestele cu acest gen de sos.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    Bun pestele de orice fel!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    E foarte gustos, acest sos.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      O bunatate...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      E bun pestele. Imi place!

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Buna - mai trebuia coniac dar bauturi n-am in casa ca nu are cine sa cosume.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • file de peste(eu am folosit macrou)
  • pesmet
  • sar
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • Sos
  • 1 ceasca smantana
  • 1 lingura faina
  • 1 cescuta vin
  • putin unt
  • 2 catei de usturoi pisat
  • o bucatica de branza de vaci sau cascaval
  • condimente(sare,piper
  • oregano
  • cimbru,maghiran
  • sau ce va place)
  • 1 paharel conjac

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec

Pastrav la cuptor

Pestele spalat, il condimentam cu sare si piper,stropim cu zeama de lamaie, lasam 15 minute la frigider,dupa

11 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Salata cu ciuperci si carne de pui

Incorporam carnea de pui maruntita cu ciupercutele taiate juliene, cascavalul dat pe razatoare,cuburi

49 voturi    9 comentarii
20 min
Aperitive

Salata de toamna cu gogonele

Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un

20 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Merge foarte bine pestele cu acest gen de sos.

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Scrumbie coapta

Scrumbie coapta

Cu o zi inainte curatam scrumbiile-se pot curata chiar daca sant putin congelate le spalam si le saram cu sare groasa si in burta si

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Se curata cartofii si se taie in ce forma dorim.Se pun intr-un vas Roman(de lut)se pun condimentele pe care le dorim, deasupra punem

19 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste