festivalul blogurilor gustoase

autor:

Cely Snijec

» » Mancaruri cu peste

Peste cu sos de smantana

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pestele se spala si se sterge in prosop Se trece prin pesmet si se prajeste in ulei incins, la foc iute.


Sosul:


se amesteca faina cu smantana, se dilueaza cu vin(poate fi si lapte daca va place sosul mai dulce)Se condimenteaza, se da un clocot, se adauga usturoiul,untul si coniacul.


Pestele se serveste fierbinte cu sos si mamaliguta.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Merge foarte bine pestele cu acest gen de sos.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    Bun pestele de orice fel!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    E foarte gustos, acest sos.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      O bunatate...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      E bun pestele. Imi place!

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Buna - mai trebuia coniac dar bauturi n-am in casa ca nu are cine sa cosume.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • file de peste(eu am folosit macrou)
  • pesmet
  • sar
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • Sos
  • 1 ceasca smantana
  • 1 lingura faina
  • 1 cescuta vin
  • putin unt
  • 2 catei de usturoi pisat
  • o bucatica de branza de vaci sau cascaval
  • condimente(sare,piper
  • oregano
  • cimbru,maghiran
  • sau ce va place)
  • 1 paharel conjac

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cely Snijec

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

3 voturi    1 comentariu
2h
Fripturi

Somon la tigaie cu sos de susan

Cartofii intregi se dau la fiert cu sare. Somonul file, stropit cu zeama de lamaie, se asaza pe

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Scrumbie marinata

Pestele curatat se spala,se sterge cu un servet si se lasa sa se zvante.Intre timp taiem ceapa-pestisori,

7 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Merge foarte bine pestele cu acest gen de sos.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Creveti si calamari cu legume

Creveti si calamari cu legume

Intr-un wok se pune apa, iar cand aceasta da in clocot se adauga calamarul, crevetii si restul ingredientelor, si se lasa pe foc, dupa

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pastrav la cuptor en papillote

Pastrav la cuptor en papillote

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Taiem ardeiul in fasii. Pasul 2: Condimentam fiecare peste cu sare si piper macinat pe ambele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste