autor:

Cely Snijec

» » Mancaruri cu peste

Peste cu sos de smantana

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 mai 2009

Ingrediente
file de peste(eu am folosit macrou), pesmet, sar, piper, ulei pentru prajit, Sos, 1 ceasca smantana, 1 lingura faina, 1 cescuta vin, putin unt, 2 catei de usturoi pisat, o bucatica de branza de vaci sau cascaval, condimente(sare,piper, oregano, cimbru,maghiran, sau ce va place), 1 paharel conjac

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Pestele se spala si se sterge in prosop Se trece prin pesmet si se prajeste in ulei incins, la foc iute.


Sosul:


se amesteca faina cu smantana, se dilueaza cu vin(poate fi si lapte daca va place sosul mai dulce)Se condimenteaza, se da un clocot, se adauga usturoiul,untul si coniacul.


Pestele se serveste fierbinte cu sos si mamaliguta.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste

Pastrav cu sos la Dubletta

Pastravul curatat, se trece prin faina de porumb, se prajeste foarte usor pe ambele parti cat sa

20 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Macrou la cuptor

Se condimenteaza pestele si se lasa cam o ora. Intr-un vas ceramic, se intinde o folie de aluminiu,

15 voturi    8 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu peste

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Merge foarte bine pestele cu acest gen de sos.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    Bun pestele de orice fel!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    E foarte gustos, acest sos.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      O bunatate...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      E bun pestele. Imi place!

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Buna - mai trebuia coniac dar bauturi n-am in casa ca nu are cine sa cosume.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • file de peste(eu am folosit macrou)
  • pesmet
  • sar
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • Sos
  • 1 ceasca smantana
  • 1 lingura faina
  • 1 cescuta vin
  • putin unt
  • 2 catei de usturoi pisat
  • o bucatica de branza de vaci sau cascaval
  • condimente(sare,piper
  • oregano
  • cimbru,maghiran
  • sau ce va place)
  • 1 paharel conjac

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec

Salata cu ciuperci si carne de pui

Incorporam carnea de pui maruntita cu ciupercutele taiate juliene, cascavalul dat pe razatoare,cuburi

49 voturi    9 comentarii
20 min
Aperitive

Salata de toamna cu gogonele

Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un

18 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

4 voturi    6 comentarii
2h
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Merge foarte bine pestele cu acest gen de sos.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Plachie de crap la cuptor

Plachie de crap la cuptor

Intr-o tigaie, călim pentru câteva minute ceapa tăiată fideluţă, ardeii kapia rondele şi usturoiul pisat. Cand legumele s-au

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulouri de salau cu legume la cuptor

Rulouri de salau cu legume la cuptor

1.Se spala pestele apoi se sareaza si condimenteaza,se stropeste cu sucul de lamaie si se lasa o ora la marinat. 2.Rosiile se oparesc

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste