autor:

autor

» » Mancaruri cu peste

Peste cu sos la cuptor

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
un peste (de preferinta somn, salau, pastrav sau somon) de 3kg, ceapa, usturoi, sare, piper, cimbru, ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

110 voturi

Mod de preparare

Se curata pestele bine si dupa preferinta se pastreaza si capul.


Se cresteaza usor pe ambele parti, dupa care se unge cu foarte putin ulei de masline, se condimenteaza cu cimbru, iar intre crestaturi se pune ceapa taiata in cercuri si usturoiul taiat feliute mici, dar nu foarte subtiri.


In interiorul pestelui se pune ceapa taiata marut, mixata cu ustuoiul ce trebuie pisat si cu cimbru.


Se incalzeste bine cuptorul cel putin 20 min inainte de a baga pestele la cuptor. Pestele odata pregatit, trebuie acoperit in folia de aluminiu foarte bine in asa fel incit sosul sa nu curga afara.


Se serveste cu cartofi noi si mujdei de usturoi, mamaliga, eventual lamiie.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    danacrista (Maestru bucatar):

    Pestele e preferatul meu. O masa cu peste e o masa usoara, incercati ce mai multe legume un "pat"de legume pentru peste la cuptor.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    O bunatate !

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    Este o reteta buna.Pestele iese gustos si aromat.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    Pestele cu sos la cuptor este un deliciu,felicitari pentru reteta.

    • Fara foto

      nicko , 10 iunie 2008

      asta da reteta...cel mai bun peste la cuptor incearca si tu,nu vei regreta POFTA BUNA!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

110 voturi

Ingrediente

  • un peste (de preferinta somn
  • salau
  • pastrav sau somon) de 3kg
  • ceapa
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Scoici picante

Intr-o tigaie mare, rumeniti 2 minute in ulei, usturoiul si ardeiul. Puneti apoi si scoicile si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

Bruschette cu somon afumat, sparanghel si oua posate

Incalziti cuptorul la o temperatura joasa. Puneti o oala cu apa (cam cat o palma pe latime) la

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu peste

Paste cu ton si smantana

Fierbem pastele in apa cu sare si 1 lingura ulei, conform instructiunilor de pe pachet, apoi le

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere

Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere

Fileul de somon se aseaza intr-un vas termorezistent pentru cuptor tapetat cu hartie de pergament si se asezoneaza cu sare si piper. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Sardine in stil marocan

Sardine in stil marocan

Curatam sardinele de solzi, cap, aripioare, precum si interiorul. Le deschidem (fara sa le taiem de tot) si scoatem scheletul. Asezam

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste