autor:

Ady

» » Mancaruri cu peste

Peste in aluat de bere

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iulie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Spalati, scurgeti si uscati fileurile de peste, le ungeti cu mustar si stropiti cu zeama de lamaie. Lasati la marinat cel putin 30 de minute la frigider. Intre timp pregatiti aluatul din faina, oua, sare, piper si bere, pana obtineti o pasta mai consistenta decat cea specifica clatitelor (puteti sa mai adaugati bere daca este cazul). Treceti bucatile de peste prin aluat si le prajiti in baia de ulei incins, pana devin crocante.


Serviti dupa ce le lasati sa se scurga grasimea, pe un servet de bucatarie.


Sfat: folositi fileuri de crap sau alt soi de peste mai gras. In nici un caz otravitorul pangasius!!!


Recomandare: serviti aceste snitele calde cu garnitura de varza alba calita si cartofi noi gratinati, sau ca si aperitiv rece cu o salata mexicana si sos de maioneza (maioneza clasica cu iaurt si frunze de marar verde).

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 4 fileuri de peste
  • 100 g faina alba
  • 2 oua
  • 200 ml bere blonda
  • zeama unei lamai
  • putin mustar
  • sare
  • piper alb
  • ulei pentru prajit (va recomand uleiul de palmier
  • mult mai sanatos si mai putin toxic!!!)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Ady

Harissa a la Ady

Harissa este un sos picant, care este un ingredient major in bucataria nord-africana. Poate fi

10 voturi    3 comentarii
24h 50 min
Conserve si muraturi

Tarta de...

Speli fructele, le stregi cu un prosop de bucatarie si le injumatatesti, scotand samburii. Presari

5 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Legume si zarzavaturi pentru supe/ciorbe - 8 borcane

Tai radacinoasele, albitura si legumele in forma dorita (eu prefer varianta chinezeasca, in fasii

9 voturi    0 comentarii
24h 40 min
Conserve si muraturi
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Creveti cu unt, usturoi si cus-cus

Creveti cu unt, usturoi si cus-cus

Am tocat ceapa marunt (binenteles dupa ce a fost curatata si spalata in prealabil) si 6 catei de usturoi mai maricei, atat cat sa adun

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pangasius cu legume

Pangasius cu legume

Se taie prazul oblic in bucati potrivite. Pestele bine scurs se presara cu diverse condimente si putin ulei de masline dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste