autor:

Ady

» » Mancaruri cu peste

Peste in aluat de bere

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iulie 2011

Ingrediente
Pentru 4 portii:, 4 fileuri de peste, , 100 g faina alba, , 2 oua, , 200 ml bere blonda, , zeama unei lamai, , putin mustar, , sare, , piper alb, , ulei pentru prajit (va recomand uleiul de palmier, mult mai sanatos si mai putin toxic!!!)

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Spalati, scurgeti si uscati fileurile de peste, le ungeti cu mustar si stropiti cu zeama de lamaie. Lasati la marinat cel putin 30 de minute la frigider. Intre timp pregatiti aluatul din faina, oua, sare, piper si bere, pana obtineti o pasta mai consistenta decat cea specifica clatitelor (puteti sa mai adaugati bere daca este cazul). Treceti bucatile de peste prin aluat si le prajiti in baia de ulei incins, pana devin crocante.


Serviti dupa ce le lasati sa se scurga grasimea, pe un servet de bucatarie.


Sfat: folositi fileuri de crap sau alt soi de peste mai gras. In nici un caz otravitorul pangasius!!!


Recomandare: serviti aceste snitele calde cu garnitura de varza alba calita si cartofi noi gratinati, sau ca si aperitiv rece cu o salata mexicana si sos de maioneza (maioneza clasica cu iaurt si frunze de marar verde).
-->
Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste

File de peste prajit in aluat de clatite,cu bere

Acum vreo 2 saptamini,sotul meu a vazut la Euforia Cuisine,o mincare facuta de Jakob Hausman(asa

16 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Creveti cu usturoi (reteta GoodFood)

Gatitul propriu-zis dureaza intre 5 si 10 minute, dar dureaza mai mult curatatul crevetilor, mai

9 voturi    0 comentarii
10 min
Mancaruri cu peste

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 4 fileuri de peste
  • 100 g faina alba
  • 2 oua
  • 200 ml bere blonda
  • zeama unei lamai
  • putin mustar
  • sare
  • piper alb
  • ulei pentru prajit (va recomand uleiul de palmier
  • mult mai sanatos si mai putin toxic!!!)

Raporteaza reteta

Retete
de Ady

Harissa a la Ady

Harissa este un sos picant, care este un ingredient major in bucataria nord-africana. Poate fi

10 voturi    3 comentarii
24h 50 min
Conserve si muraturi

Tarta de...

Speli fructele, le stregi cu un prosop de bucatarie si le injumatatesti, scotand samburii. Presari

5 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Legume si zarzavaturi pentru supe/ciorbe - 8 borcane

Tai radacinoasele, albitura si legumele in forma dorita (eu prefer varianta chinezeasca, in fasii

11 voturi    0 comentarii
24h 40 min
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Scrumbie coapta

Scrumbie coapta

Cu o zi inainte curatam scrumbiile-se pot curata chiar daca sant putin congelate le spalam si le saram cu sare groasa si in burta si

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Se curata cartofii si se taie in ce forma dorim.Se pun intr-un vas Roman(de lut)se pun condimentele pe care le dorim, deasupra punem

19 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste