autor:

Ady

» » Mancaruri cu peste

Peste in aluat de bere

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iulie 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iulie 2011

Ingrediente
Pentru 4 portii:, 4 fileuri de peste, , 100 g faina alba, , 2 oua, , 200 ml bere blonda, , zeama unei lamai, , putin mustar, , sare, , piper alb, , ulei pentru prajit (va recomand uleiul de palmier, mult mai sanatos si mai putin toxic!!!)

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Spalati, scurgeti si uscati fileurile de peste, le ungeti cu mustar si stropiti cu zeama de lamaie. Lasati la marinat cel putin 30 de minute la frigider. Intre timp pregatiti aluatul din faina, oua, sare, piper si bere, pana obtineti o pasta mai consistenta decat cea specifica clatitelor (puteti sa mai adaugati bere daca este cazul). Treceti bucatile de peste prin aluat si le prajiti in baia de ulei incins, pana devin crocante.


Serviti dupa ce le lasati sa se scurga grasimea, pe un servet de bucatarie.


Sfat: folositi fileuri de crap sau alt soi de peste mai gras. In nici un caz otravitorul pangasius!!!


Recomandare: serviti aceste snitele calde cu garnitura de varza alba calita si cartofi noi gratinati, sau ca si aperitiv rece cu o salata mexicana si sos de maioneza (maioneza clasica cu iaurt si frunze de marar verde).

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 4 fileuri de peste
  • 100 g faina alba
  • 2 oua
  • 200 ml bere blonda
  • zeama unei lamai
  • putin mustar
  • sare
  • piper alb
  • ulei pentru prajit (va recomand uleiul de palmier
  • mult mai sanatos si mai putin toxic!!!)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Ady

Harissa a la Ady

Harissa este un sos picant, care este un ingredient major in bucataria nord-africana. Poate fi

10 voturi    3 comentarii
24h 50 min
Conserve si muraturi

Tarta de...

Speli fructele, le stregi cu un prosop de bucatarie si le injumatatesti, scotand samburii. Presari

5 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Legume si zarzavaturi pentru supe/ciorbe - 8 borcane

Tai radacinoasele, albitura si legumele in forma dorita (eu prefer varianta chinezeasca, in fasii

9 voturi    0 comentarii
24h 40 min
Conserve si muraturi


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere

Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere

Fileul de somon se aseaza intr-un vas termorezistent pentru cuptor tapetat cu hartie de pergament si se asezoneaza cu sare si piper. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Sardine in stil marocan

Sardine in stil marocan

Curatam sardinele de solzi, cap, aripioare, precum si interiorul. Le deschidem (fara sa le taiem de tot) si scoatem scheletul. Asezam

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste