autor:

autor

» » Mancaruri cu peste

Peste marinat

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se poate prepara marinata din orice fel de peste: nisetru, crap, salau, stiuca, mihalt, etc. Pestii mari (crap, salau, nisetru), trebuie taiati bucati, cei mici (mihalt,etc.) se vor lasa intregi.


Pestele curatat se sareaza, se presara cu piper, se da prin faina si se prajeste in ulei. Dupa ce se raceste se toarna peste el sosul marinat preparat astfel: se curata si se spala 2-3 morcovi, 1 patrunjel, 2-3 cepe, se taie in felii subtiri sau pai, se pun intr-o cratita, se adauga 3-4 linguri de ulei si se rumenesc usor timp de 10-15 minute. Apoi se adauga in cratita un pahar de bulion de rosii si condimente ca foi de dafin, piper, 3-5 bucati de cuisoare. .


Se acopera cu capac si se fierbe inabusit 15-20 minute.


Se toarna apoi in cratita 1/2 pahar de otet slab, 1-1 1/2 pahare supa de carne sau apa, se mai da un clocot, se drege cu sare si zahar, dupa gust, si se lasa sa se raceasca.


Pestele marinat se serveste in salatiera sau intr-un platou adinc.


  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

    Tare gustos

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

    Este foarte gustos,si eu pregatesc peste marinat...

Dificultate

Medie

Timp

1h

112 voturi

Ingrediente

  • peste (nisetru
  • crap
  • salau
  • stiuca
  • mihalt
  • etc)
  • sare
  • piper
  • faina
  • ulei
  • sos marinat
  • morcovi
  • patrunjel
  • ceapa
  • bulion rosii
  • otet slab
  • zahar
  • condimente

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Scoici picante

Intr-o tigaie mare, rumeniti 2 minute in ulei, usturoiul si ardeiul. Puneti apoi si scoicile si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

Bruschette cu somon afumat, sparanghel si oua posate

Incalziti cuptorul la o temperatura joasa. Puneti o oala cu apa (cam cat o palma pe latime) la

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu peste

Paste cu ton si smantana

Fierbem pastele in apa cu sare si 1 lingura ulei, conform instructiunilor de pe pachet, apoi le

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare gustos

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Pangasius cu legume

Pangasius cu legume

Se taie prazul oblic in bucati potrivite. Pestele bine scurs se presara cu diverse condimente si putin ulei de masline dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Pastrav A la Venitienne

Pastrav A la Venitienne

1.Amestecati untul cu sarea, piperul, coaja de lamaie, rozamarinul, cimbrul si usturoiul tocat pana obtineti un amestec omogen. 2.Umpleti

1 vot    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste