autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste pane

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2 kg peste, 200 g pesmet, 3 oua, 100 g faina, 300 g lamaie, 200 ml ulei, 2 kg cartofi, 150 g unt, 1 legatura verdeata, sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

31 voturi

Mod de preparare

Pestele se curata de solzi, aripioare si de intestine, se decapiteaza, se spala, se portioneaza si se trece prin faina, oua batute spuma, pesmet, apoi se prajeste in ulei infierbintat.


Se curata cartofii, se spala si se taie sferturi, apoi se fierb in apa cu sare. Cand sint gata se servesc natur cu unt topit si verdeata deasupra, alaturi de peste, cu felii de lamaie.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

31 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2 kg peste
  • 200 g pesmet
  • 3 oua
  • 100 g faina
  • 300 g lamaie
  • 200 ml ulei
  • 2 kg cartofi
  • 150 g unt
  • 1 legatura verdeata
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

236 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Budinca de peste

Budinca de peste

Pestele (eu folosesc cod), curatat de piele si oase, se toaca marunt. Se amesteca bine cu chiflele inmuiate in lapte, stoarse si faramitate,

13 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu peste
Sufle de spanac

Sufle de spanac

Se pune untul la topit intr-o cratita si se amesteca cu 2 linguri de faina. Dezlegi cu laptele si lasi sa fiarba pana devine ca o budinca.Adaugi

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu oua