autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste pane

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pestele se curata de solzi, aripioare si de intestine, se decapiteaza, se spala, se portioneaza si se trece prin faina, oua batute spuma, pesmet, apoi se prajeste in ulei infierbintat.


Se curata cartofii, se spala si se taie sferturi, apoi se fierb in apa cu sare. Cand sint gata se servesc natur cu unt topit si verdeata deasupra, alaturi de peste, cu felii de lamaie.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

31 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2 kg peste
  • 200 g pesmet
  • 3 oua
  • 100 g faina
  • 300 g lamaie
  • 200 ml ulei
  • 2 kg cartofi
  • 150 g unt
  • 1 legatura verdeata
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Creveti cu unt, usturoi si cus-cus

Creveti cu unt, usturoi si cus-cus

Am tocat ceapa marunt (binenteles dupa ce a fost curatata si spalata in prealabil) si 6 catei de usturoi mai maricei, atat cat sa adun

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pangasius cu legume

Pangasius cu legume

Se taie prazul oblic in bucati potrivite. Pestele bine scurs se presara cu diverse condimente si putin ulei de masline dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste