autor:

alina

» » Conserve si muraturi

peste sarat (ansoa)

Autor: alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 octombrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Preparare: Eliminam capul pestelui si il spalam in apa sarata. Luam o cutie cu capac si asezam pestele, intai un strat de sare, apoi de peste si tot asa pana cand terminam pestele. Ultimul strat trebuie sa fie de sare. Inchidem cutia si o asezam intr-un loc racoros si intunecat. Lasam pentru 3 luni.


Dupa 3 luni luam pestele si scoatem fileuri, il spalam cu putina apa si il asezam intr-o cutie cu ulei de floarea soarelui, ustroi tocat marunt si patrunjel.... Trebuie sa astepti putin dar rezultatul este foarte bun...il poti manca simplu cu paine sau sa faci diferite gustari....

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • 1kg de peste proaspat(hamzii)
  • 500g sare mare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de alina

Tort de mere

Curatam merele si le taiem felii subtiri. Amestecam untul cu zaharul pana cand devine cremos, adaugam

69 voturi    31 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Tagliatelle cu creveti si dovlecel

Puneti intr-o tigaie cu ulei, usturoiul tocat sa se prajeasca putin. Taiati dovlecei felii prajitile

22 voturi    6 comentarii
40 min
Paste si pizza

Orez mare si munte

Taiati foarte fin usturoiul si patrunjelul si dati-l de o parte... Spalati si scurgeti fructele

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Pasta de ardei capia

Pasta de ardei capia

1.Spalati si curatati ardeii. 2.Dati ardeii capia prin masina de tocat sau ii puteti mixa in robotul de bucatarie. 3.Adaugati sarea

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Gogosari in sos tomat pentru iarna

Gogosari in sos tomat pentru iarna

Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, apoi ii taiem fasii groase cam de un deget. Intr-o cratita mare (de preferat una care stiti

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Conserve si muraturi