autor:

alina

» » Conserve si muraturi

peste sarat (ansoa)

Autor: alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 octombrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Preparare: Eliminam capul pestelui si il spalam in apa sarata. Luam o cutie cu capac si asezam pestele, intai un strat de sare, apoi de peste si tot asa pana cand terminam pestele. Ultimul strat trebuie sa fie de sare. Inchidem cutia si o asezam intr-un loc racoros si intunecat. Lasam pentru 3 luni.


Dupa 3 luni luam pestele si scoatem fileuri, il spalam cu putina apa si il asezam intr-o cutie cu ulei de floarea soarelui, ustroi tocat marunt si patrunjel.... Trebuie sa astepti putin dar rezultatul este foarte bun...il poti manca simplu cu paine sau sa faci diferite gustari....

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • 1kg de peste proaspat(hamzii)
  • 500g sare mare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de alina

Tagliatelle cu creveti si dovlecel

Puneti intr-o tigaie cu ulei, usturoiul tocat sa se prajeasca putin. Taiati dovlecei felii prajitile

22 voturi    6 comentarii
40 min
Paste si pizza

Orez mare si munte

Taiati foarte fin usturoiul si patrunjelul si dati-l de o parte... Spalati si scurgeti fructele

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Focaccia integrala

Pentru umplutura : 150 g speck, 100 g branza moale tip Philadelphia, seminte de mac si de susan,

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Probabil ca multa lume o sa imi sara acu repede in cap, vorba aia, ca am pus titlul acesta desi nu am pus cantitatea de zahar ceruta.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Ardei copti la borcan

Ardei copti la borcan

Coaceti ardeii, dupa care ii curatati de coaja deasupra unei cratite ca sa curga lichidul din ei in cratita, deoarece apoi ii veti pune

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi