autor:

alina

» » Conserve si muraturi

peste sarat (ansoa)

Autor: alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 octombrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Ingrediente
1kg de peste proaspat(hamzii), 500g sare mare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Preparare: Eliminam capul pestelui si il spalam in apa sarata. Luam o cutie cu capac si asezam pestele, intai un strat de sare, apoi de peste si tot asa pana cand terminam pestele. Ultimul strat trebuie sa fie de sare. Inchidem cutia si o asezam intr-un loc racoros si intunecat. Lasam pentru 3 luni.


Dupa 3 luni luam pestele si scoatem fileuri, il spalam cu putina apa si il asezam intr-o cutie cu ulei de floarea soarelui, ustroi tocat marunt si patrunjel.... Trebuie sa astepti putin dar rezultatul este foarte bun...il poti manca simplu cu paine sau sa faci diferite gustari....

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • 1kg de peste proaspat(hamzii)
  • 500g sare mare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de alina

Painici umplute

Intr-un castron facem aluatul din faina, drojdie, sare si apa si il lasam sa creasca  2 ore. Cand

57 voturi    20 comentarii
2h 50 min
Aluaturi si Foietaje

Tort de mere

Curatam merele si le taiem felii subtiri. Amestecam untul cu zaharul pana cand devine cremos, adaugam

102 voturi    31 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Tagliatelle cu creveti si dovlecel

Puneti intr-o tigaie cu ulei, usturoiul tocat sa se prajeasca putin. Taiati dovlecei felii prajitile

22 voturi    6 comentarii
40 min
Paste si pizza


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Castraveti murati Pikant fix -iute

Castraveti murati Pikant fix -iute

Spalam bine de tot castravetii si ii lasam sa se scurga.Spalam frunzele si ardeii iuti si ii lasam la scurs si pe acestia. Curatam

1 vot    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Gogonele asortate

Gogonele asortate

Spalam bine gogonelele si castravetii ,apoi ii lasam sa se scurga bine de tot. Varza o taiem in 4 sau 6 bucati, depinde cat este de

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi