autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Conserve si muraturi

Peste (stavrizi) la borcan

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
La timpul de preparare am trecut cumulate, pregatirea, perioada de pastrare in marinata la rece, fierberea, perioada de racire., , 3 kg stavrizi, , Marinata:, 500 ml otet din vin, 500 ml apa, cateva linguri de sare mare, (daca este nevoie mai adaugati apa si otet pana se acopera pestele in vasul respectiv), piper boabe, foi de dafin, boabe coriandru, , In fiecare borcan se va mai adauga cate 1-2 foi de dafin, cateva boabe de piper si cateva boabe de coriandru., , Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de preferintele fiecaruia., , Se poate prepara din orice peste de mare sau oceanic, dar timpul de fierbere creste sau se micsoreaza in functie de marimea pestelui.

Dificultate: Redusa Timp: 40h

95 voturi

Mod de preparare

Stavrizii se curata, se taie cozile, capetele, se spala si se pun intr-un vas in care se toarna marinata.


Se pastreaza in frigider 24 de ore, apoi se scot pestii si se aseaza in borcane cu piper, coriandru, foi de dafin.


In borcane se toarna marinata, iar de 2-3 degete ulei,dupa care se leaga sau se capseaza borcanele foarte bine.


Borcanele se invelesc in hartie si se fierb in bain marie cca 2 h si 30 min, iar dupa fierbere se tin in apa in care au fiert pana a doua zi.


Cine doreste poate introduce a doua zi borcanele si la cuptor cat sa prinda o crusta deasupra.


Este un aperitiv deosebit si se pastreaza foarte bine.


Se poate servi cu ceapa rosie, masline.


La fel se poate prepara orice peste de mare sau oceanic, dar timpul de fierbere creste sau se micsoreaza in functie de marimea pestelui.


Pofta buna!
Stavrizii se curata, se taie cozile, capetele, se spala si se pun intr-un vas in care se toarna marinata.


Se pastreaza in frigider 24 d
Retete
Alte retete din Aperitive

Pancakes cu sunca si branza

Punem in blender ouale, laptele, uleiul si dam cateva pulsuri. Adaugam praful de copt, sare, piper,

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive

Flori aperitiv

Aluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, zaharul, putina faina si drojdia, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2013

    Pestele fierbe exact cat trebuie si este delicios...Vi-l recomand cu drag...Chiar acum doua zile am pus 6 borcane ...

  • Fara foto

    Dar asa pestele nu rămâne crud? , 20 septembrie 2013

    Dar asa pestele nu rămâne crud?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Va multumesc mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

      O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      natalia , 01 mai 2010

      de cand caut aceasta reteta! Multumesc! e excelenta!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Cred ca am sa incerc si eu reteta.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Foarte buna reteta,felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Multumesc mult pentru aprecierile,sfaturile si comentariile postate...

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Am pus si eu... Merge si cu peste autohton mai marunt. Trebuie sa ai rabdare la curatat...dar nu regreti cand il servesti in farfurie!!! BRAVO!!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 29 august 2009

      Bun, bun...! Intr-ucat am acasa un pescar...salvez reteta ! Multumesc frumos !!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Multumim. Buna ideea.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40h

95 voturi

Ingrediente

  • La timpul de preparare am trecut cumulate
  • pregatirea
  • perioada de pastrare in marinata la rece
  • fierberea
  • perioada de racire.
  • 3 kg stavrizi
  • Marinata:
  • 500 ml otet din vin
  • 500 ml apa
  • cateva linguri de sare mare
  • (daca este nevoie mai adaugati apa si otet pana se acopera pestele in vasul respectiv)
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • boabe coriandru
  • In fiecare borcan se va mai adauga cate 1-2 foi de dafin
  • cateva boabe de piper si cateva boabe de coriandru.
  • Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de preferintele fiecaruia.
  • Se poate prepara din orice peste de mare sau oceanic
  • dar timpul de fierbere creste sau se micsoreaza in functie de marimea pestelui.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita

File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

Se spala bine pastravii si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se ung cu ulei de masline

5 voturi    12 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Pestele fierbe exact cat trebuie si este delicios...Vi-l recomand cu drag...Chiar acum doua zile am pus 6 borcane ...

Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Se spala ardeii si se curata de codita si de seminte si se taie cubulete la cutit. Se face un sirop din otet fiert peste care se aduga

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de dovlecei

Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi