autor:

valentina ionita

» » , Aperitive cu peste, Conserve si muraturi

Peste (stavrizi) la borcan

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Stavrizii se curata, se taie cozile, capetele, se spala si se pun intr-un vas in care se toarna marinata.


Se pastreaza in frigider 24 de ore, apoi se scot pestii si se aseaza in borcane cu piper, coriandru, foi de dafin.


In borcane se toarna marinata, iar de 2-3 degete ulei,dupa care se leaga sau se capseaza borcanele foarte bine.


Borcanele se invelesc in hartie si se fierb in bain marie cca 2 h si 30 min, iar dupa fierbere se tin in apa in care au fiert pana a doua zi.


Cine doreste poate introduce a doua zi borcanele si la cuptor cat sa prinda o crusta deasupra.


Este un aperitiv deosebit si se pastreaza foarte bine.


Se poate servi cu ceapa rosie, masline.


La fel se poate prepara orice peste de mare sau oceanic, dar timpul de fierbere creste sau se micsoreaza in functie de marimea pestelui.


Pofta buna!

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2013

    Pestele fierbe exact cat trebuie si este delicios...Vi-l recomand cu drag...Chiar acum doua zile am pus 6 borcane ...

  • Fara foto

    Dar asa pestele nu rămâne crud? , 20 septembrie 2013

    Dar asa pestele nu rămâne crud?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Va multumesc mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

      O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      natalia , 01 mai 2010

      de cand caut aceasta reteta! Multumesc! e excelenta!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Cred ca am sa incerc si eu reteta.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Foarte buna reteta,felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Multumesc mult pentru aprecierile,sfaturile si comentariile postate...

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Am pus si eu... Merge si cu peste autohton mai marunt. Trebuie sa ai rabdare la curatat...dar nu regreti cand il servesti in farfurie!!! BRAVO!!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 29 august 2009

      Bun, bun...! Intr-ucat am acasa un pescar...salvez reteta ! Multumesc frumos !!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Multumim. Buna ideea.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40h

91 voturi

Ingrediente

  • La timpul de preparare am trecut cumulate
  • pregatirea
  • perioada de pastrare in marinata la rece
  • fierberea
  • perioada de racire.
  • 3 kg stavrizi
  • Marinata:
  • 500 ml otet din vin
  • 500 ml apa
  • cateva linguri de sare mare
  • (daca este nevoie mai adaugati apa si otet pana se acopera pestele in vasul respectiv)
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • boabe coriandru
  • In fiecare borcan se va mai adauga cate 1-2 foi de dafin
  • cateva boabe de piper si cateva boabe de coriandru.
  • Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de preferintele fiecaruia.
  • Se poate prepara din orice peste de mare sau oceanic
  • dar timpul de fierbere creste sau se micsoreaza in functie de marimea pestelui.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

7 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

39 voturi    46 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Pestele fierbe exact cat trebuie si este delicios...Vi-l recomand cu drag...Chiar acum doua zile am pus 6 borcane ...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Gem de corcoduse

Gem de corcoduse

Acest tip de gem imi aduce adesea aminte de copilarie, de prajiturile, placintele, dulceturile si bucatele pregatite de bunicile noastre.

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Magiun de capsuni

Magiun de capsuni

Capsunile se spala, li se scot coditele si se paseaza cu mixerul. Se pun pe foc mic si dupa ce mai scade zeama adaugam zaharul si vanilia.

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi