autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu peste

Peste umplut cu legume

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 iunie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se ia pestele se taie pe burta, se curata in interior, se curata de solzi si se indeparteaza partea din interiorul urechii care este amara, se spala si se da cu sare. Separat se taie legumele, rosiile felii, dovleceii bare la fel morcovi si ardei, ceapa marunt atat albul cat si verdele, se curata si taie marunt usturoiul, cartofii cubulete si se pragateste tava pentru cuptor.


Se unge tava cu ulei si se adauga un pat de legume, se ia pestele se unge cu ulei, separat se pune la calit in putin unt 3 fire de ceapa taiata marunt, usturoiul, si o rosie taiata feliute, piper boabe, dupa ce s-au calit legumele se umple burta pestelui care se adauga peste patul de legume, se sareaza, se pune boia si sosul de ardei iute, se adauga si un fir de marar. Dupa aproximativ 15-20 de minute se incearca pestele si se adauga 1 pahar de vin alb sec, continuandu-se coacerea.


Se mai lasa 10 minute se incearca daca este gata si se poate servi, imaginile sper sa va incante si sa va faca pofta.


Pofta Buna.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2010

    grozava reteta ta Nico.o fac neaparat

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    Pestele se curata mai usor de solzi daca ii indepartam intai pe ei si doar apoi il taiem pe burta pentru a-l eviscera.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

    O reteta numai buna pentru al meu sot.El e fan peste.Cand ia caras,asa o sa il fac.*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

      Ce arome!Ce culori!*****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

      Foarte bun!

    • Epure Mariana

      Epure Mariana (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

      excelenta reteta! imi place la nebunie gustul pestelui cu legume si arata si foarte bine! felicitari !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 2 pesti(caras
  • de marime potrivita)
  • 3-4 rosii
  • 1 dovlecel
  • 4 catei de ustoroi
  • 1-2 ardei
  • 3-4 morcovi mai mici
  • 1 pastarnac mic
  • 1 legatura de ceapa verde
  • marar
  • sare
  • piper boabe
  • boia
  • ulei
  • unt
  • sos de ardei iute
  • vin alb sec

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache

Para Coquet

Se decojesc perele, se adauga 3 linguri de zahar, stelutele de anason si se lasa sa fiarba, dupa

4 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri

Muschi de porc la tava

Se ia fiecare bucata de muschi in parte se fac mici incizii in care se vor introduce bucatele de

8 voturi    1 comentariu
40 min
Fripturi

Friptura de miel

Se va tine carnea in aceasta marinada peste noapte, dupa aceea ne apucam de pregatirea carnii pentru

7 voturi    2 comentarii
55 min
Fripturi

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

grozava reteta ta Nico.o fac neaparat

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume

Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume

Astazi va propun o idee de masa de pranz foarte usoara si sanatoasa: pastrav la cuptor, alaturi de care am servit un orez salbatic cu

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Couscous cu fructe de mare

Couscous cu fructe de mare

Un wok se tapeteza cu 2 linguri de ulei de masline peste care se adauga couscousul. Se lasa la rumenit si se adauga treptat 600 ml de

3 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu peste