autor:

Lucica-Elena Puscas

» » Fripturi

Piept de curcan cu morcovi si rosmarin

Autor: Lucica-Elena Puscas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Marinam in bere 1 ora pieptul de curcan.


Il ungem bine cu ulei de masline, il saram si-l piperam. Punem in tava si 2-3 crengute de rosmarin.


Frigem pieptul de curcan in cuptorul incins pana prinde o usoara crusta, apoi reducem temperatura stopindu-l din cind in cand cu sosul din tava.


In paralel pregatim garnitura.


Calim in ulei ceapa taiata marunt, punem morcovii taiati bastonase, sosul de rosii, vinul si mierea. Potrivim de sare si piper. La urma adaugam cele doua crengute de rosmarin si acoperim vasul cu un capac pentru ca sosul sa primeasca aroma.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 august 2012

    Foarte bine arata! Eu am facut umplut, tare gustos.

  • Alexanca

    Alexanca (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

    De 5 *****.

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2011

    Interesant!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2011

      Arata foarte bine si este foarte sanatos.Eu am adaugat legume fierte la aburi (conopida,brocoli,dovlecei...).

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

      Foarte frumos arata si foarte bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • jumatate de piept de curcan
  • 500 ml bere
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 2-3 crengute de rosmarin
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 ceapa
  • 4 morcovi
  • 100 g sos de rosii
  • 50 ml vin rosu
  • 1 lingurita miere
  • sare
  • piper
  • 2 grengute de rosmarin

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Lucica-Elena Puscas

Placinta cu mere

Într-un castron se freacă untul cu zahărtul, se adaugă ouăle întregi și gălbenușul,

1 vot    1 comentariu
2h
Dulciuri diverse

Ceafa de porc in crusta de susan

Fierbem 10 min. ceafa de porc. Ungem bine cu sosul rezultat prin amestecarea mustarului cu mierea

4 voturi    2 comentarii
35 min
Fripturi

Inghetata

Frecati galbenusurile cu zaharul, bateti albusul spuma si sepatat frisca. Le amestecati cu grija,

5 voturi    3 comentarii
20 min
Inghetate

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bine arata! Eu am facut umplut, tare gustos.

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Pui cu mustar si usturoi a la Jacques Pepin

Pui cu mustar si usturoi a la Jacques Pepin

Incepem prin a porni cuptorul si a-l seta la 180°C, dupa care trecem la pregatirea puiului. Acesta se spala cu grija, se sterge

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi
Friptura de rata cu sos de cirese

Friptura de rata cu sos de cirese

Crestam pulpele si pieptul de rata pe partea cu pielea si le asezonam bine cu piper negru macinat si sare. Intr-o tigaie teflonata

1 vot    1 comentariu
1h
Fripturi