autor:

Fara foto

» » Sosuri

Piept de pui cu ciuperci si smantana

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 octombrie 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 octombrie 2011

Ingrediente
Ma gasiti si pe blogul meu culinar: http://bunataticulinare.wordpress.com, Aveti nevoie de: 350 g piept de pui, , 350 g ciuperci champignon, , o ceapa, , 5 linguri smantana, , 2 linguri faina, , sare, piper, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

38 voturi

Mod de preparare

Se taie ceapa, pieptul de pui si ciupercile. caleste ceapa in ulei de masline, pana devine aurie.


Se adauga pieptul de pui taiat bucatele.


Se lasa sa se prajeasca vreo 5 minute, pana devine alba.


Se adauga ciupercile. Piperul si sarea se adauga.


Se lasa sa se prajeasca pana apa dupa ciuperci se evapora.


Se adauga un paharel mic de apa.


Se acopera si se lasa sa se inabuse pana se evapora apa. Apoi se adauga smantana cu cele 2 linguri de faina, amestecate inainte.


Se mai lasa inca 2 minute si apoi se opreste.


Se presara la sfarsit patrunjelul taiat marunt. Si este gata.


Pofta buna sa ai!

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Miriam , 26 aprilie 2015

    E foarte gustos

  • Fara foto

    Oana Popescu , 23 iunie 2014

    Eu nu pun făina in smântâna, mai ales pentru începători, daca nu dozate bine lichidul riscați sa fie prea gros sosul, mult mărar..... si o servesc langa mămăliga . Super bun.

  • Fara foto

    Daniela Sarca , 22 iunie 2014

    gustoasa

    • Fara foto

      Covasala Maria , 02 iunie 2014

      fff bune

    • Fara foto

      Monica (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2014

      ciupercile sunt de preferat proaspete, dar daca nu aveti sunt bune si la conserva

    • Fara foto

      Vlada Mocanu , 15 aprilie 2014

      ma scuzati dar ciupercile de care trebuie proaspete sau ???

    • Fara foto

      Elena Eugen Brisca , 13 februarie 2014

      Eu nu pun făina in smântâna, mai ales pentru începători, daca nu dozate bine lichidul riscați sa fie prea gros sosul, mult mărar..... si o servesc langa mămăliga . Super bun.

    • Fara foto

      Baicu Daniela , 13 februarie 2014

      o sa o incerc si eu :)

    • Fara foto

      Don Alexandru , 18 august 2013

      super reteta +.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 iulie 2012

      Foarte gustos, desigur!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

38 voturi

Ingrediente

  • Ma gasiti si pe blogul meu culinar: http://bunataticulinare.wordpress.com
  • Aveti nevoie de: 350 g piept de pui
  • 350 g ciuperci champignon
  • o ceapa
  • 5 linguri smantana
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Monica

Sarmale

Se taie ceapa si ardei marunt si se pun la calit, peste ele se adauga condimentele pentru sarmale

23 voturi    36 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Prajitura desteapta

Prima data se topeste untul si se lasa la racit pentru ca avem nevoie de el rece. Cuptorul se

45 voturi    31 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Prajitura cu miere de albine

Foile se prepara astfel: Se pun toate ingredientele impreuna, in afara de faina si se amesteca.

7 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Miriam

E foarte gustos



Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Sos de spanac

Sos de spanac

Spanacul se spala si se opareste in apa clocotita,iar apoi se pune intr-o strecuratoare. Cand s-a mai racit, fie il tocati la mana,

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sos de rosii Provencale

Sos de rosii Provencale

Am tot vrut sa fac niste penne cu sos provencal, dar nu aveam in casa asa ca, m-am pus sa fac chiar eu, unul, mult mai gustos si mai

1 vot    0 comentarii
45 min
Sosuri