autor:

Fara foto

» » Sosuri

Piept de pui cu ciuperci si smantana

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 octombrie 2011

Ingrediente
Ma gasiti si pe blogul meu culinar: http://bunataticulinare.wordpress.com, Aveti nevoie de: 350 g piept de pui, , 350 g ciuperci champignon, , o ceapa, , 5 linguri smantana, , 2 linguri faina, , sare, piper, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

94 voturi

Mod de preparare

Se taie ceapa, pieptul de pui si ciupercile. caleste ceapa in ulei de masline, pana devine aurie.


Se adauga pieptul de pui taiat bucatele.


Se lasa sa se prajeasca vreo 5 minute, pana devine alba.


Se adauga ciupercile. Piperul si sarea se adauga.


Se lasa sa se prajeasca pana apa dupa ciuperci se evapora.


Se adauga un paharel mic de apa.


Se acopera si se lasa sa se inabuse pana se evapora apa. Apoi se adauga smantana cu cele 2 linguri de faina, amestecate inainte.


Se mai lasa inca 2 minute si apoi se opreste.


Se presara la sfarsit patrunjelul taiat marunt. Si este gata.


Pofta buna sa ai!
-->
Retete
Alte retete din Sosuri

piept de pui cu sos de smantana si ciuperci by copilou

Se taie pieptul de pui in bucatele mai mici, se condimenteaza si se prajeste pe intr-o tigaie bine

10 voturi    2 comentarii
30 min
Sosuri

Piept de pui cu ciuperci si smantana

1. Taiem puiul julliene, il amestecam cu sare si piper si il punem la prajit in ulei la foc iute

14 voturi    0 comentarii
20 min
Sosuri

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mioara Cretu , 04 iulie 2016

    ❤️❤️❤️

  • Fara foto

    Roxana , 13 mai 2016

    Este usor de realizat si super gustoasa . De la ciuperci , sosul capata un gust de branza gorgonzola . Incercati daca aveti si invitati la masa este foarte , foarte buna .

  • Fara foto

    barbu , 09 februarie 2016

    o sa-l ancerc si eu

    • Fara foto

      Atilla Kispal , 10 noiembrie 2015

      maine sigur o sa o fac

    • Fara foto

      Miriam , 26 aprilie 2015

      E foarte gustos

    • Fara foto

      Oana Popescu , 23 iunie 2014

      Eu nu pun făina in smântâna, mai ales pentru începători, daca nu dozate bine lichidul riscați sa fie prea gros sosul, mult mărar..... si o servesc langa mămăliga . Super bun.

    • Fara foto

      Daniela Sarca , 22 iunie 2014

      gustoasa

    • Fara foto

      Covasala Maria , 02 iunie 2014

      fff bune

    • Fara foto

      Monica (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2014

      ciupercile sunt de preferat proaspete, dar daca nu aveti sunt bune si la conserva

    • Fara foto

      Vlada Mocanu , 15 aprilie 2014

      ma scuzati dar ciupercile de care trebuie proaspete sau ???

    • Fara foto

      Elena Eugen Brisca , 13 februarie 2014

      Eu nu pun făina in smântâna, mai ales pentru începători, daca nu dozate bine lichidul riscați sa fie prea gros sosul, mult mărar..... si o servesc langa mămăliga . Super bun.

    • Fara foto

      Baicu Daniela , 13 februarie 2014

      o sa o incerc si eu :)

    • Fara foto

      Don Alexandru , 18 august 2013

      super reteta +.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 iulie 2012

      Foarte gustos, desigur!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

94 voturi

Ingrediente

  • Ma gasiti si pe blogul meu culinar: http://bunataticulinare.wordpress.com
  • Aveti nevoie de: 350 g piept de pui
  • 350 g ciuperci champignon
  • o ceapa
  • 5 linguri smantana
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Monica

Sarmale

Se taie ceapa si ardei marunt si se pun la calit, peste ele se adauga condimentele pentru sarmale

33 voturi    36 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Prajitura desteapta

Prima data se topeste untul si se lasa la racit pentru ca avem nevoie de el rece. Cuptorul se

157 voturi    40 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Prajitura cu miere de albine

Foile se prepara astfel: Se pun toate ingredientele impreuna, in afara de faina si se amesteca.

7 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Roxana

Este usor de realizat si super gustoasa . De la ciuperci , sosul capata un gust de branza gorgonzola . Incercati daca aveti si invitati la masa este foarte , foarte buna .

Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Carne de pui cu smantana

Carne de pui cu smantana

-Se curata ceapa,se toaca si se undeste,se adauga peste ea morcovul ras, pastarnacul tocat marunut si se undesc pret de cateva minute,cat

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Chiftelute in sos de legume

Chiftelute in sos de legume

Îţi plac chiftelele făcute în casă? Încearcă şi această reţetă simplă de chiftele cu sos de legume Dam dovlecel

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne