autor:

Fara foto

» » Sosuri

Piept de pui cu ciuperci si smantana

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 octombrie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se taie ceapa, pieptul de pui si ciupercile. caleste ceapa in ulei de masline, pana devine aurie.


Se adauga pieptul de pui taiat bucatele.


Se lasa sa se prajeasca vreo 5 minute, pana devine alba.


Se adauga ciupercile. Piperul si sarea se adauga.


Se lasa sa se prajeasca pana apa dupa ciuperci se evapora.


Se adauga un paharel mic de apa.


Se acopera si se lasa sa se inabuse pana se evapora apa. Apoi se adauga smantana cu cele 2 linguri de faina, amestecate inainte.


Se mai lasa inca 2 minute si apoi se opreste.


Se presara la sfarsit patrunjelul taiat marunt. Si este gata.


Pofta buna sa ai!

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Oana Popescu , 23 iunie 2014

    Eu nu pun făina in smântâna, mai ales pentru începători, daca nu dozate bine lichidul riscați sa fie prea gros sosul, mult mărar..... si o servesc langa mămăliga . Super bun.

  • Fara foto

    Daniela Sarca , 22 iunie 2014

    gustoasa

  • Fara foto

    Covasala Maria , 02 iunie 2014

    fff bune

    • Fara foto

      Monica (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2014

      ciupercile sunt de preferat proaspete, dar daca nu aveti sunt bune si la conserva

    • Fara foto

      Vlada Mocanu , 15 aprilie 2014

      ma scuzati dar ciupercile de care trebuie proaspete sau ???

    • Fara foto

      Elena Eugen Brisca , 13 februarie 2014

      e foarte bun eu fac de mult

    • Fara foto

      Baicu Daniela , 13 februarie 2014

      o sa o incerc si eu :)

    • Fara foto

      Don Alexandru , 18 august 2013

      super reteta +.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 iulie 2012

      Foarte gustos, desigur!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

32 voturi

Ingrediente

  • Ma gasiti si pe blogul meu culinar: http://bunataticulinare.wordpress.com
  • Aveti nevoie de: 350 g piept de pui
  • 350 g ciuperci champignon
  • o ceapa
  • 5 linguri smantana
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Monica

Sarmale

Se taie ceapa si ardei marunt si se pun la calit, peste ele se adauga condimentele pentru sarmale

17 voturi    31 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Prajitura desteapta

Prima data se topeste untul si se lasa la racit pentru ca avem nevoie de el rece. Cuptorul se

15 voturi    21 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Prajitura cu miere de albine

Foile se prepara astfel: Se pun toate ingredientele impreuna, in afara de faina si se amesteca.

5 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri

Oana Popescu

Eu nu pun făina in smântâna, mai ales pentru începători, daca nu dozate bine lichidul riscați sa fie prea gros sosul, mult mărar..... si o servesc langa mămăliga . Super bun.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Sos de visine pentru friptura

Sos de visine pentru friptura

Pasul 1: Punem amidonul intr-un bol si adaugam incet supa de pui, in timp ce amestecam pana la omogenizarea completa. Pasul 2: Pregatim

1 vot    0 comentarii
45 min
Sosuri
Unt cu usturoi si marar

Unt cu usturoi si marar

Untul se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei. Usturoiul il curatam, se taie in doua, il punem intr-o strecuratoare de metal, punem

3 voturi    8 comentarii
15 min
Sosuri