autor:

VALENTIN LITA

» » Mancaruri cu carne

PIEPT DE PUI CU SOS DE PORTOCALE

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Ingrediente
INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII:, - piept de pui dezosat - 4 buc., - ulei de masline, - sare, piper alb macinat, - portocale - 1 buc., - miere - 0.100 kg, - otet de vin rosu - 0.040 L, - unt - 0, 080 kg, - vin alb dulce - 0.040 L, - toast felii - 2 buc., - branza Philadelphia - 0.120 kg, - frunze de busuioc proaspat, -coniac

Dificultate: Medie Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui se lasa bucata intreaga, se aromeaza cu sare, ulei de masline si piper alb si se gateste la cuptor , timp de 25-30 min.


Se face sosul de portocale astfel : intr-o craticioara se pune mierea si otetul, se lasa sa se caramelizeze, se adauga unt, putin vin alb, sare si piper alb.


Se lasa sa se omogenizeze.


Portocala se curarta de coaja si se taie in bucati, indepartand cu grija pielitele albe.


Din branza Philadelphia se face o crema impreuna cu putin coniac , frunze de busuioc taiate f. marunt si putin unt.


Din feliile de toast se decupeaza cercuri, folosind o forma de taiat rotunda .Pe aceste bucati de toast se pune crema de branza obtinuta.


La asamblarea pe farfurie, pieptul de pui se taie transversal in bucati, se pun feliile de portocale langa carne, piese de toast cu branza si sosul de portocale peste carne.


Se poate decora cu fasii subtiri de coaja de portocale, obtinute cu un cutit special.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Rulada de curcan

Pieptul de curcan se subtiaza astfel incat sa aibe grosimea de aproximativ 1.5 cm. Se sareaza pe

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Racitura de pasare

Pui carnea la fiert in apa cu sare, si dupa ce o spumuiesti, o lasi sa fiarba bine pana cade de pe

13 voturi    8 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gherca Laura , 23 decembrie 2015

    Asta aş fi vrut şi eu să ştiu. Nu găsesc nicăieri un sos Bun de portocale...

  • Fara foto

    Gherca Laura , 23 decembrie 2015

    Asta aş fi vrut şi eu să ştiu. Nu găsesc nicăieri un sos Bun de portocale...

  • Fara foto

    Aurora Petre , 20 februarie 2015

    Totusi, unde este portocala in reteta de sos? Este doar ca decor.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Minunata reteta! O voi salva!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Ce bunatate...

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Pur si simplu delicios!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Interesanta reteta, arata minunat, cred ca e si f. gustoasa.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Felicitari pentru prezentare! Cred ca e delicios. Am facut si eu odata piept de pui cu portocale si miere si a avut un gust deosebit.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Interesanta combinatie. Si mie imi place sa combin carnea cu fructele.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Arata foarte bine!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Ceva asemanator pregatesc si eu; gustul carnii de pui se imbina perfect cu mierea si portocala. Mie una imi place foarte mult!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Arata grozav,iar combinatia imi place foarte mult...

    • Fara foto

      v magdalena (Chef de cuisine) , 12 mai 2009

      Interesanta reteta!O s-o incerc.Imi place combinatia de carne si fructe.

    • Fara foto

      L (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

      Trebuie sa aiba un gust exotic aceasta reteta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII:
  • - piept de pui dezosat - 4 buc.
  • - ulei de masline
  • - sare
  • piper alb macinat
  • - portocale - 1 buc.
  • - miere - 0.100 kg
  • - otet de vin rosu - 0.040 L
  • - unt - 0
  • 080 kg
  • - vin alb dulce - 0.040 L
  • - toast felii - 2 buc.
  • - branza Philadelphia - 0.120 kg
  • - frunze de busuioc proaspat
  • -coniac

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA

Spaghetti alla Carbonara

Spaghetele se fierb de consistenta " al dente ", intr-un vas cu apa, sare si putin ulei ( pt.

78 voturi    26 comentarii
20 min
Paste si pizza

Salata sefului

Salata verde se spala bine , se rupe fasii mai mari si se aseaza pe mijlocul unei farfurii (sau

33 voturi    17 comentarii
20 min
Salate

CREPES SUZETTE

Se pune zaharul la caramelizat; cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga untul, cojile rase de

12 voturi    8 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

Minunata reteta! O voi salva!



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pilaf cu carne de cocoș

Pilaf cu carne de cocoș

O mancare calsica si gustoasa Am portionat carnea si am spalat-o. Morcovul si ceapa le-am curatat si spalat. Am pus carnea impreuna

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Varza murata cu coasta afumata.

Varza murata cu coasta afumata.

Usor de facut si fooarte buna! Am pus varza in apa rece si am lasat-o 3ore la desarat. Am portionat coasta si am fiert-o pe jumatate.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne