festivalul blogurilor gustoase

autor:

VALENTIN LITA

» » Mancaruri cu carne

PIEPT DE PUI CU SOS DE PORTOCALE

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pieptul de pui se lasa bucata intreaga, se aromeaza cu sare, ulei de masline si piper alb si se gateste la cuptor , timp de 25-30 min.


Se face sosul de portocale astfel : intr-o craticioara se pune mierea si otetul, se lasa sa se caramelizeze, se adauga unt, putin vin alb, sare si piper alb.


Se lasa sa se omogenizeze.


Portocala se curarta de coaja si se taie in bucati, indepartand cu grija pielitele albe.


Din branza Philadelphia se face o crema impreuna cu putin coniac , frunze de busuioc taiate f. marunt si putin unt.


Din feliile de toast se decupeaza cercuri, folosind o forma de taiat rotunda .Pe aceste bucati de toast se pune crema de branza obtinuta.


La asamblarea pe farfurie, pieptul de pui se taie transversal in bucati, se pun feliile de portocale langa carne, piese de toast cu branza si sosul de portocale peste carne.


Se poate decora cu fasii subtiri de coaja de portocale, obtinute cu un cutit special.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

    Minunata reteta! O voi salva!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

    Ce bunatate...

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

    Pur si simplu delicios!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Interesanta reteta, arata minunat, cred ca e si f. gustoasa.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Felicitari pentru prezentare! Cred ca e delicios. Am facut si eu odata piept de pui cu portocale si miere si a avut un gust deosebit.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Interesanta combinatie. Si mie imi place sa combin carnea cu fructele.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Arata foarte bine!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Ceva asemanator pregatesc si eu; gustul carnii de pui se imbina perfect cu mierea si portocala. Mie una imi place foarte mult!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Arata grozav,iar combinatia imi place foarte mult...

    • Fara foto

      v magdalena (Chef de cuisine) , 12 mai 2009

      Interesanta reteta!O s-o incerc.Imi place combinatia de carne si fructe.

    • Fara foto

      L (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

      Trebuie sa aiba un gust exotic aceasta reteta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII:
  • - piept de pui dezosat - 4 buc.
  • - ulei de masline
  • - sare
  • piper alb macinat
  • - portocale - 1 buc.
  • - miere - 0.100 kg
  • - otet de vin rosu - 0.040 L
  • - unt - 0
  • 080 kg
  • - vin alb dulce - 0.040 L
  • - toast felii - 2 buc.
  • - branza Philadelphia - 0.120 kg
  • - frunze de busuioc proaspat
  • -coniac

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de VALENTIN LITA

Spaghetti alla Carbonara

Spaghetele se fierb de consistenta " al dente ", intr-un vas cu apa, sare si putin ulei ( pt.

78 voturi    26 comentarii
20 min
Paste si pizza

Salata sefului

Salata verde se spala bine , se rupe fasii mai mari si se aseaza pe mijlocul unei farfurii (sau

32 voturi    17 comentarii
20 min
Salate reci

CREPES SUZETTE

Se pune zaharul la caramelizat; cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga untul, cojile rase de

12 voturi    8 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

Minunata reteta! O voi salva!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui dulce acrisor in stil asiatic

Pui dulce acrisor in stil asiatic

Acesta nu este un preparat pe care il gatesc in mod curent si nici nu sunt o fana inraita a mancarii asiatice, in schimb acest preparat

0 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne
File de pui cu piure gratinat

File de pui cu piure gratinat

Puiul: Spalam fileul de pui apoi il stergem cu un servet. Intr-un vas amestecam uleiul, boiaua de ardei, vinul, patrunjelul si busuiocul

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne