Piept de rata roze cu cartofi dauphinoise ,puree de telina ,sos de ciocolata

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata
Piept de rata roze cu cartofi dauphinoise ,puree de telina ,sos de ciocolata

Ingrediente

  • 1piept de rata,,aprox 200g
  • cartofi feliati ca pt chips 250g
  • unt 150g
  • smantana lichida 250g
  • lapte 200g
  • cimbru,2 ramurele
  • spanac,ca e sezon!
  • nucsoara macinata,un varf de cutit
  • sare,piper negru proaspat rasnit,dupa gust
  • coacaze negre(preferabil proaspete,altfel congelate) 35g
  • zahar 100g
  • ciocolata amaruie 70%cacao 20g
  • telina 200g
  • vin rosu,merlot sau lacrima lui ovidiu 150ml

Mod de preparare

Se pune 150 g samantana lichida si 30 de unt intr-o tigaie pentru sos impreuna cu cimbru ,se lasa sa scada la foc mic 7 minute,se asezoneaza.Intre timp se taie cartofii foarte subtire si se aseaza intr-o forma de lasagna mica pentru o persoana.Se adauga compozitia de smanatana dupa ce a fost strecurata.Se da la cuptor 30 de minute la 150 de grade acoperiti cu folie de aluminiu..Se taie telina cuburi mici(se inlatura coaja) si se pune la fiert cu lapte si restul de smanatana.Se da in clocot dupa care se lasa la foc mediu 15-20 de minute pana devine foarte moale.Se strecoara si se pastreaza lichidul, se da la blender pana devine o compozitie omogena folosind lichidul propriu si adaugand untul bucatica cu bucatica pana se incorporeaza ;se asezoneaza.Se acopera cu folie alimentara si se tine intr-un loc cald.Se pune la fiert 200ml de apa si zaharul,se lasa sa scada apoi se adauga coacazele si se lasa inca 5 minute la foc mic pana devine o compozitie siropoaza.Se paseaza printr-o sita fina si se glaseaza cartofii de la cuptor ,se inlatura folia si se mai coace 7 minute.Pentru rata se incinge o tigaie teflon,se cresteaza partea cu piele si se oune pe artea crestata la foc mare pentru 2 minute,se intoarce si se da la cuptor 7-8 minute,transferata intr-o tava de cuptor,pentru o coacere roze la 175 de grade.In tigaia in care a fost pieptul se adauga vinul si se scade cam trei parti.Intre timp se topeste ciocolata si untul pe baie de aburi si se adauga peste vinul scazut.Se soteaza o mana de spanac in int si se asezoneaza cu un minut inainte de prezentarea mancarii pe farfurie.

Se aseaza cartofii pe farfurie apoi se aseaza spanacul peste ,piureul de telina de jur imprejur. se taie pieptul si se aseaza peste spanac si cartofi apoi se stropeste cu sosul.Pofta mare,acum sa curga vinulin pahar!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise