Piersicute

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Piersicute

Ingrediente

  • 3 oua intregi
  • 3 galbenusuri
  • 600 gr zahar
  • 250ml ulei
  • 750 gr faina
  • un plic zahar vanilat
  • 2 plicuri praf de copt
  • 2 plicuri de crema instant
  • cateva frunzulite verzi pentru decor
  • Eu am folosit compot de visine si compot de ananas,insa nu au iesit asa de colorate. Data viitoare voi folosi cum trebuie zeama de la sfecla rosie si zeama de la spanac (ambele crude si date prin storcator) sau cui nu-i place varianta poate folosi coloranti alimentari.

Mod de preparare

300gr zahar+oua si galbenusuri se amesteca cu 200 ml ulei. Apoi, se adauga zaharul vanilat, faina amestecata cu praful de copt si amestecati pana obtineti un aluat vartos. Facem bilute potrivite (eu le-am facut mai mari), le asezam in tava cu spatiu intre ele si le dam la cuptor 20 de minute pana se rumenesc. Intre timp pregatim crema instant (eu am folosit crema de ciocolata de la Dr. Oetker), conform instructiunilor dupa pachet si o dam la rece. Dupa ce se racesc scobim bilutele cu grija sa nu sa rupa (iar ce ramane puteti amesteca cu un pachet de unt, 3-4 linguri cacao, 200 gr zahar si obtineti crema cu care umpleti piersicutele; eu am aruncat ce a ramas pentru ca am folosit crema instant), apoi le umplem cu crema si le unim, dupa care le dam prin lichidul colorat, fiecare parte o scufundam intr-o alta culoare si le dam prin zahar. Le ornam cu frunzulite verzi (eu am pus chiar de piersici) si le servim dupa vreo 2-3 ore. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise