autor:

elissa fanea

» » Prajituri

Piersicute

Autor: elissa fanea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 iulie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Amestecam ouale cu zaharul si vanilia, apoi adaugam uleiul si un sfert din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt.


Se amesteca foarte bine, daca vreti puteti folosi mixerul. Lasam acoperit cam o ora la caldura si apoi adaugam restul de faina, amestecind foarte bine aluatul. Devine o masa lipicioasa.


Facem bilute foarte mici (eu am folosit lingurita cea mai mica de cafea), udind miinile in permanenta ca sa nu ni se lipeasca aluatul.


Aveti grija, aluatul va creste la cuptor deci bilutele trebuie facute cit mai mici.


Se dau la cuptor la foc mic cam 20 minute. Primele 10 minute nu deschideti cuptorul. Ele trebuie sa fie albe si cu marginile maronii, atunci sint gata le scoatem de la cuptor (vor iesi foarte multe), le scobim fundul cu un cutit si le umplem.


La fel de bine se pot pastra neumplute intr-o punga citeva zile.


Pentru crema eu am folosit nutella dar puteti pune gem acrisor amestecat cu nuca sau alune ori crema de ciocolata, sau ce aveti prin casa numai sa fie o crema tare. Sincer, cu crema de Nutella au iesit ca cele pe care le mincam cind eram mica.


Amestecam miezul scos din ele cu nutella si umplem jumatatile lipindu-le una de alta astfel incit sa facem o bila.


Se pune intr-un castron lapte si colorant rosu,in altul lapte cu colorant galben (eu am folosit si colorant albastru).


Trecem piersicile prin lapte galben si apoi prin cel rosu si apoi imediat prin zahar. Nu amestecati mai mult de doua culori daca vreti sa fie frumoase si estetice la sfirsit. Nu va speriati daca nu s-au muiat pe loc. Dupa ce le lasati la frigider citeva ore sau chiar de pe o zi pe alta va veti da seama ca sint moi si foarte bune. Le lasam deci intr-o tava la frigider.


Pofta buna!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

    Amintiri din copilarie...Delicioase...

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

    Nu am mai facut din copilarie...trebuie sa la fac iar!

  • Fara foto

    elissa , 23 septembrie 2009

    Cu putin efort ies niste dulciuri delicioase si foarte buune...

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Cand eram de cativa anisori 9-10,imi faceam astfel de dulciuri.Prima data mi-au iesit mai putin bine.Imi placeau f. mult ca erau asa viu colorate.Chiar nu am mai facut de mult aceste piersici imitate.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Sunt ft aspectuase,nu am mancat de ft mult timp!

    • elissa fanea

      elissa fanea (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      E putin de lucru la ele ce e drept... dar sincer merita mai ales ca nu e o prajitura obisnuita... iar de buna... ce sa mai zic... stii si tu.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Şi eu am făcut odată, dar nu prea mi-a ieşit. Am mâncat în altă parte şi au fost atât de bune şi pufoase!!! Arată f. bine! Felicitări!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

24 voturi

Ingrediente

  • 4 oua,
  • o cana de ulei,
  • o cana de zahar,
  • 2 plicuri de zahar vanilat (eu am pus esenta),
  • 2 plicuri de praf de copt,
  • 600-700 g de faina,
  • Pentru crema: Nutella

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de elissa fanea

Tarta de branza

Se sfarma biscuitii cu robotul de bucatarie sau cu mina pina devin un praf pe care il amestecam cu

15 voturi    3 comentarii
15 min
Prajituri

Taglioni cu rosii

Se fierb spaghetele 4 minute dupa care se stinge focul si se lasa sub capac. Rosiile se curata de

4 voturi    11 comentarii
40 min
Paste si pizza

Torrijas

Se taie piinea felii si se pune intr-o tava. Laptele cu scortisoara,zaharul si coaja de lamiie

3 voturi    2 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Amintiri din copilarie...Delicioase...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

139 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri