Piftie

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa
Piftie

Ingrediente

  • -1,5kg jambon
  • -3 cepe
  • -2 lingurite de Secretul gustului de legume
  • -usturoi
  • -sare

Mod de preparare

Se curata jambonul bine, bine, se parleste si se pune in oala de presiune impreuna cu ceapa, sarea si apa cat sa il acopere. Se fierbe 1 ora si 40 min, dupa care se scoate carnea cu o spumiera si se pune intr-un castron, apoi se strecoara intr-o cratita zeama rezultata. Se iau si bucatelele de carne ramase in strecuratoare. Pana se racoreste carnea din castron se prepara zeama de piftie. Se adauga in cratita 2 lingurite de secretul gustului, sare daca mai este nevoie si usturoi pisat fin. Se trece apoi la carne. Se ia carnea bucatica cu bucatica si se separa de oase, se pune in alt castron si se face bucatele cu mana. Se indeparteaza toata grasimea din carne. Dupa ce s-a terminat aceasta operatie, se pune carnea in castroane, peste carne se pune zeama de piftie si se amesteca.Se da la rece ca sa se inchege. Piftia se fierbe si in oala normala, dar timpul de fierbere este de circa 3,4 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise