autor:

Mihaela11

» » Aperitive cu carne

Piftie de pui

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2012
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 ianuarie 2012

Ingrediente
-2 pui mari, -2 l apa, -1 ceapa mare taiata in sferturi, -1/2 lingurita piper proaspat macinat, -1 lingurita de sare( sau dupa gust), -1/2 cub Maggi de pui, -6-7 catei de usturoi taiat marunt, -3-4 morcovi

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se pun puii taiati in sferturi la fiert in apa rece intr-o cratita de fiert subpresiune; se adauga ceapa, ,piperul si morcovii intregi.


Se fierb o ora.


Se scoate carnea si se desface de pe os; se pun in farfuriile in care vrem sa servim piftia mai intai morcovii taiati rondele si apoi carnea.


Supa de pui se strecoara si se adauga A cub de Maggi si usturoiul pisat si se mai lasa sa fiarba 5 minute sau chiar mai mult daca nu ni se pare suficient de gelatinoasa.


Se toarna peste carne si se pune la frigider sa se inchege.


Pofta buna!

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 07 februarie 2012

    Eu,aici,nu prea fac piftii.Imi placeau f.mult,cele de acasa,din Romania,din porc. Aici,am facut de 2-3 ori,din copane de curcan.Nu pun gelatina.Nu e nevoie. De pui,n-am facut niciodata..Dar,voi incerca.E f.simpla,retea ta.Mihaela.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 06 februarie 2012

    Buna piftia si se poate fara gelatina este de ajuns ca sa fie multe oase si aripioare in supa ca sa se congeleze ,eu adaug si felii de oua tare-dar bineinselet cand fierb supa adaug o foaie de dafin si enibahar da un gust aparte.

  • Fara foto

    STELA CUSU (Maestru bucatar) , 03 februarie 2012

    Draga mea ,nu te cred ca nu ai pus gelatina!Fac de ani de zile ,piftie ,chiar acum am facuta dar nu te cred ca nu ai folosit gelatina.Trebuie sa fim sincer atunci cand relatam o reteta.In piftie nu as pune piper macinat ci boabe,cateva foi de dafin.Ai spus ca ai 2 pui dar acolo sunt copane.In piftie nu pun morcovi ca nu iese aspicul clar.Apoi explica-le celor care ar vrea sa faca prima data ca poza reprezinta o piftie pusa invers in farfurie cand o servesti.OFFFF!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2012

      Dupa cum se vede in postare piftia este suficient de inchegata fara adaos de gelatina.

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2012

      Frumoasa prezentare!

    • Pur_si_simplu_papa_bun

      Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

      Imi place ca e tare usor de facut (cum ai prezentat tu reteta) dar nu e nevoie de gelatina? Sau faptul ca il faci din 2 pui ii da destula? Pupici

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

      Delicioasa si frumos prezentata, ca de obicei ! pupici

    • Alexanca

      Alexanca (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

      Super prezentare,arata delicios!!!!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • -2 pui mari
  • -2 l apa
  • -1 ceapa mare taiata in sferturi
  • -1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • -1 lingurita de sare( sau dupa gust)
  • -1/2 cub Maggi de pui
  • -6-7 catei de usturoi taiat marunt
  • -3-4 morcovi

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mihaela11

Bomboane Raffaello 1

Alunele nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta . Se amesteca untul, zaharul, laptele praf

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Bomboane Raffaello 2

Alunele de padure nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta. Amestecam nuca de cocos cu laptele

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere

Fileul de somon se aseaza intr-un vas termorezistent pentru cuptor tapetat cu hartie de pergament

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

husni (Chef de cuisine)

Eu,aici,nu prea fac piftii.Imi placeau f.mult,cele de acasa,din Romania,din porc. Aici,am facut de 2-3 ori,din copane de curcan.Nu pun gelatina.Nu e nevoie. De pui,n-am facut niciodata..Dar,voi incerca.E f.simpla,retea ta.Mihaela.



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Drobusoare "Cuib De Prepelita"

Drobusoare "Cuib De Prepelita"

Va servesc cu un drob batranesc - facut dupa vechile canoane ale bucatariei bunicii, cand prajelile nu erau puse la zid ca in ziua de

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Placinta taraneasca cu carne de porc

Placinta taraneasca cu carne de porc

Aluatul l-am facut la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea scrisa mai sus. Cand programul de framantat s-a terminat scoatem

66 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne