autor:

Mihaela11

» » Aperitive cu carne

Piftie de pui

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2012
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pun puii taiati in sferturi la fiert in apa rece intr-o cratita de fiert subpresiune; se adauga ceapa, ,piperul si morcovii intregi.


Se fierb o ora.


Se scoate carnea si se desface de pe os; se pun in farfuriile in care vrem sa servim piftia mai intai morcovii taiati rondele si apoi carnea.


Supa de pui se strecoara si se adauga A cub de Maggi si usturoiul pisat si se mai lasa sa fiarba 5 minute sau chiar mai mult daca nu ni se pare suficient de gelatinoasa.


Se toarna peste carne si se pune la frigider sa se inchege.


Pofta buna!

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 07 februarie 2012

    Eu,aici,nu prea fac piftii.Imi placeau f.mult,cele de acasa,din Romania,din porc. Aici,am facut de 2-3 ori,din copane de curcan.Nu pun gelatina.Nu e nevoie. De pui,n-am facut niciodata..Dar,voi incerca.E f.simpla,retea ta.Mihaela.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 06 februarie 2012

    Buna piftia si se poate fara gelatina este de ajuns ca sa fie multe oase si aripioare in supa ca sa se congeleze ,eu adaug si felii de oua tare-dar bineinselet cand fierb supa adaug o foaie de dafin si enibahar da un gust aparte.

  • Fara foto

    STELA CUSU (Maestru bucatar) , 03 februarie 2012

    Draga mea ,nu te cred ca nu ai pus gelatina!Fac de ani de zile ,piftie ,chiar acum am facuta dar nu te cred ca nu ai folosit gelatina.Trebuie sa fim sincer atunci cand relatam o reteta.In piftie nu as pune piper macinat ci boabe,cateva foi de dafin.Ai spus ca ai 2 pui dar acolo sunt copane.In piftie nu pun morcovi ca nu iese aspicul clar.Apoi explica-le celor care ar vrea sa faca prima data ca poza reprezinta o piftie pusa invers in farfurie cand o servesti.OFFFF!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2012

      Dupa cum se vede in postare piftia este suficient de inchegata fara adaos de gelatina.

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2012

      Frumoasa prezentare!

    • Pur_si_simplu_papa_bun

      Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

      Imi place ca e tare usor de facut (cum ai prezentat tu reteta) dar nu e nevoie de gelatina? Sau faptul ca il faci din 2 pui ii da destula? Pupici

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

      Delicioasa si frumos prezentata, ca de obicei ! pupici

    • Alexanca

      Alexanca (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

      Super prezentare,arata delicios!!!!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • -2 pui mari
  • -2 l apa
  • -1 ceapa mare taiata in sferturi
  • -1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • -1 lingurita de sare( sau dupa gust)
  • -1/2 cub Maggi de pui
  • -6-7 catei de usturoi taiat marunt
  • -3-4 morcovi

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mihaela11

Prajitura amandina

Blatul Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc . Galbenusurile

39 voturi    18 comentarii
3h
Prajituri

“Labaneh” cu ierburi aromate

Prepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca

5 voturi    5 comentarii
48h
Aperitive cu brinza

Placinta cu spanac si telemea de oaie

Spalam frunzele de spanac si le oparim cateva minute ,apoi il scurgem si il tocam marunt. Taiem

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

husni (Chef de cuisine)

Eu,aici,nu prea fac piftii.Imi placeau f.mult,cele de acasa,din Romania,din porc. Aici,am facut de 2-3 ori,din copane de curcan.Nu pun gelatina.Nu e nevoie. De pui,n-am facut niciodata..Dar,voi incerca.E f.simpla,retea ta.Mihaela.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Aripioare in crusta crocanta cu sos dulce picant

Aripioare in crusta crocanta cu sos dulce picant

Aripile spalate si scurse se portioneaza si se condimenteaza usor (pentru ca sosul este destul de condimentat). Intr-o farfurie punem

6 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu carne
Chiftele de pui

Chiftele de pui

Am tocat cu robotul carnea de pui si am amestecat-o cu usturoiul zdrobit, 2 oua, sare, piper, oregano si putina boia. Am omogenizat

1 vot    2 comentarii
1h
Aperitive cu carne