autor:

Doina  Varga

» » , Aperitive cu carne, Retete de Craciun

Piftie de pui

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Ingrediente
1,5 kg capete si picioare de pui, 300 g piept sau pulpa, 1 capatana usturoi, 2 cepe, 2 morcovi, 1 albitura (patrunjel, pastarnac), 3-4 foi de dafin, 10-12 boabe piper, sare

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

26 voturi

Mod de preparare

Se curata bine capatanile de restul de pene si se scoate ciocul, se curata picioarele de resturi de piele si se taie ghearele.


Se spala bine carnea de pui si se lasa in apa 5-10 minute ca sa iasa sangele. Curatati ceapa si radacinoasele apoi puneti la fiert ghearele si capatanile in 2,5 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma si se adauga morcovul, patrunjelul si ceapa.


Dupa aproximativ 30 minute adaugati pieptul sau pulpa de pui, foile de dafin, boabele de piper si lasati sa mai fiarba la foc mic cu capac inca vreo ora.


Intre timp curatati si zdrobiti usturoiul. Dupa ce a scazut zeama, lasati sa se racoreasca putin, apoi adaugati usturoiul si dregeti gustul de sare si piper. Strecurati si alegeti carnea de pe oase, apoi asezati-o in mai multe vase (farfurii, castronele mai mari, mai mici " cum doriti). Decorati cu felii sau fasii de morcovi si patrunjel.


Cine vrea poate sa mai adauge si in seama de la piftie putin usturoi zdrobit. Turnati foarte incet zeama de la piftie cu un polonic peste carnea din farfurii si dati-le la rece. In maxim 2-3 ore este inchegata.


In momentul servirii o desprindeti usor pe margine cu un cutit si o rasturnati pe o alta farfurie, apoi decorati cu peperoni, gogosari murati, castraveti, frunzulite de patrunjel, etc.


Cine doreste poate sa serveasca cu sos de usturoi sau cu ardei iuti. Pofta buna.

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Platon Nicolae , 16 decembrie 2013

    MINUNAT

  • Fara foto

    Tea , 09 martie 2010

    Asta e un fel de zama din ghiare si capatani de pasare, fiarta, racita si intoarsa.

  • Fara foto

    Lia , 06 martie 2010

    Chiar nu inteleg nimic.

    • Fara foto

      Nela , 03 martie 2010

      Vreau sa vad carnea cruda. Vulpea cand nu ajunge la struguri, spune ca sunt ACRII. Ar trebui cineva sa-si ceara scuze pentru interventie.

    • Fara foto

      Laura , 21 februarie 2010

      Am inteles cum e cu pozele.

    • Fara foto

      Roxi , 20 februarie 2010

      Poza 4 din 4 e foarte apetisanta. Celelalte sunt de poza

    • Fara foto

      Doina , 19 februarie 2010

      Asa Doina, pune-le la punct daca intra pe retetele tale si mai si comenteaza dupa ce habar nu au cum trebuie sa arate o piftie rasturnata.

    • Fara foto

      Elena , 19 februarie 2010

      Ma uit ca nu e carne cruda in farfuria lui Cely. Poate ca nu se vede gelatina din cauza culorii farfuriei. Am vazut piftia ei, e impecabila.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Ani, piftia este foarte limpede. Probabil nu ai mai vazut piftie intoarsa. Ce vezi tu deasupra este carnea aleasa de pe oase. Cely, nu pricep ce ai pus tu acolo in poza. E doar carne cruda. Nu e piftie.

    • Fara foto

      Ani , 17 februarie 2010

      Cred ca e fiarta in oala cu presiune, sau la foc foarte mare. E arajnata foarte frumos, dar mi se pare cam tulbure. Imi place sa fie limpede. Pentru asta trebuie fiarta la foc foarte mic. Nu am gasit aici nici racitura asa cum se face la noi. Scuze pentru remarca. Nu e un repros.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Si eu fac des. Am facut si de lasat de sec. Dar acum vom astepta sa treaca postul

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Multumesc. Si mie imi place mult piftia de pasare. Fac destul de des.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Foarte fine!Am salvat reteta.Ai votul meu.Mihaela

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Foarte gustoasa piftia de pasare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

26 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg capete si picioare de pui
  • 300 g piept sau pulpa
  • 1 capatana usturoi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 albitura (patrunjel
  • pastarnac)
  • 3-4 foi de dafin
  • 10-12 boabe piper
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

68 voturi    19 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

17 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

7 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne

Tea

Asta e un fel de zama din ghiare si capatani de pasare, fiarta, racita si intoarsa.



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Drobusoare "Cuib De Prepelita"

Drobusoare "Cuib De Prepelita"

Va servesc cu un drob batranesc - facut dupa vechile canoane ale bucatariei bunicii, cand prajelile nu erau puse la zid ca in ziua de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Placinta taraneasca cu carne de porc

Placinta taraneasca cu carne de porc

Aluatul l-am facut la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea scrisa mai sus. Cand programul de framantat s-a terminat scoatem

60 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne