autor:

jsabrina

» » Mancaruri cu carne

Pilaf cu ciuperci si pui

Autor: jsabrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: jsabrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 martie 2010

Ingrediente
1 Pui ( Copanele si pieptul ), 2 Morcovi, 2 Cepe, 1 Pastarnac, 1 Cana de Orez ( la 1, 5 l de apa ), 5 Linguri de ulei, 10 Ciuperci proaspete, 2 Foi de dafin, 1 Lingura de delicat ( Secretul gustului )

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

90 voturi

Mod de preparare

Se portioneaza puiul ( alegem doar copanele si pieptul ), se spala bine si se pune la fiert, apoi se ia spuma . Pastarnacul , morcovii si 1 ceapa se curata si se pun intregi la fiert peste pui . Se lasa sa fiarba la foc mic pana sunt gata.


Intre timp se toaca ceapa ramasa si ciupercutele marunt si se pun la calit in ulei( mai intai se pune orezul, si se lasa pana acesta capata o culoare aurie).


Se adauga secretul gustului peste ele.


Se toaca marunt si morcovul impreuna cu pastarnacul fiert si se adauga la calit.


Dupa ce s-au calit, se adauga supa obtinuta din carnea fiarta cu legume peste orez pentru a fierbe orezul. Spre sfarsit se pun si foile de dafin.


Dupa ce am oprit focul, asezam bucatele de carne dupa preferinte peste pilaf ( dezosate sau nu ).


Pofta buna !
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Sarmale

Lasam varza in apa rece circa 30 minute pentru a se mai duce din acreala. Punem carnea intr-un castron

3 voturi    1 comentariu
2h 40 min
Mancaruri cu carne

Pulpa imbracata in verdeata la cuptor

Mai intai spalam bine pulpa. Punem intr-o oala niste apa la fiert si punem pulpa. Cand incepe

5 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Renadi Viuli , 01 noiembrie 2013

    buna!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Foarte gustoasa!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      foarte buna reteta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Gustoasa mancarea pe care ai preparat-o!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Ce serioasa esti in prezentarea retetei. Imi place mai mult cand le spui pe toate cu glume.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Foarte aromat si prezentare super.Te invita la masa.....*****

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Şi eu prefer legume mai multe şi nu pun nici secretul gustului, nici delikat , nici vegeta, nici knor.

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Ma bucur ca va incanta. Am uitat sa specific ca se poate face si fara carnit, aceeasi reteta doar ca fierbem legumele simple fara carnita. Numai buna pentru post !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Imi place tare mult...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Foarte bun.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Super bun! Imi place! Voi face in curand si eu pentru ca mi-ai facut pofta....

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Bun.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Bun, bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

90 voturi

Ingrediente

  • 1 Pui ( Copanele si pieptul )
  • 2 Morcovi
  • 2 Cepe
  • 1 Pastarnac
  • 1 Cana de Orez ( la 1
  • 5 l de apa )
  • 5 Linguri de ulei
  • 10 Ciuperci proaspete
  • 2 Foi de dafin
  • 1 Lingura de delicat ( Secretul gustului )

Raporteaza reteta

Retete
de jsabrina

Ciorba de Pui Aurie

Ia puiul si spala-l( doar daca vrei) si pune-l intr-o oala cu 3 litri de apa, fa cateva exercitii

24 voturi    13 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Inainte sa va ofer secretul ciorbei de burta , trebuie sa specific cateva lucruri, pentru ca m-am

26 voturi    13 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Salata racoritoare

Soarele asta se joaca cu mine si ma face sa ies afara imbracata subtire...ca sa constat cu stupoare

16 voturi    11 comentarii
20 min
Salate

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de soia cu garnitura de orez alb

Pui cu ciuperci si sos de soia cu garnitura de orez alb

O ceapa curatata si taiata in bucati mari se pune la calit in putin ulei cu pieptul de pui taiat si el in bucati, pana cand ceapa si

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Rata cu sos de rosii

Rata cu sos de rosii

Se fierbe rata 30min iar daca este crescuta la curte,se poate lasa mai mult; se scoate carnea fara sa se arunce apa,se prajeste putin

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne