autor:

costy1969

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

PILAF CU DOVLECEI

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 septembrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 septembrie 2009

Ingrediente
4-5 dovlecei, 1 ceasca cu orez, 150 ml ulei, 1 ceapa potrivita, 3-4 rosii mari, 2 ardei gras, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, sare,

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Orezul se alege,se spala in mai multe ape,se pune la fiert in apa imbogatita cu 2 cubulete supa;


Dovleceii se spala,se curata de coaja,ardeii de cotoare si seminte;


Ceapa se curata,se taie marunt si se pune la inabusit in ulei;


Cand ceapa s-a calit, se adauga dovleceii taiati cuburi,ardeii taiati fideluta si verdeata tocata si se lasa toate la calit;


Orezul nu se lasa la fiert complet,ci se fierbe 3/4 din timpul de fierbere,se da deoparte;


Peste compozitia de dovlecei se adauga rosiile taiate cuburi,se lasa sa dea vreo doua-trei clocote,apoi se toarna orezul;


Se adauga putina supa de pui incalizita,in asa fel incat sa acopere compozitia,se poate pastra pe foc si prepara cam 15 minute,sau se poate da la cuptorul incins,tot 15 minute.


Preparatul se poate servi ca atare sau garnitura la fripturi;


Se poate orna cu marar si patrunjel .

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

    Foarte bun.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

    Bun,bun,bun...

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 4-5 dovlecei
  • 1 ceasca cu orez
  • 150 ml ulei
  • 1 ceapa potrivita
  • 3-4 rosii mari
  • 2 ardei gras
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare,

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de costy1969

Paste penne cu sos de branza

Somonul afumat se pune la marinat stropindu-l cu zeama da lamaie, se presara cu piper, ulei de

7 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Supa de pui cu paste

Carnea de pui se curata, se spala, se strege cu un servet absorbant si se taie bucati mici (fasii). Morcovul

9 voturi    2 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

Macaroane cu bacon si cascaval

Baconul se taie fasii subtiri. Cascavalul se rade prin razatoarea cu ochiuri mari. Macaroanele

5 voturi    1 comentariu
30 min
Paste si pizza

mac myra (Chef de cuisine)

Foarte bun.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciocanele de pui cu legume.

Ciocanele de pui cu legume.

Toate ingredientele sant puse impreuna deci ne trebuie o tigaie mai inalta. Punem tigaia la incins cu ulei si pasta de ardei iute. Apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Frigarui in sos (Schaschlik)

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust (eu am folosit doar boia, piper si

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi