autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci

Autor: isabella (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: isabella (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2011

Ingrediente
1 cana orez, 8 ciuperci proaspete ( pot fi si conservate ), 1 ceapa medie, 2 linguri ulei de masline, 6-8 feliute usturoi, 1 lingura unt, 1/2 manunchi patrunjel verde, supa vegetala

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se prepara intr-o oala circa 1,5 -2 l supa din legume ( eu am pus legume de la borcan ) si se mentine la foc foarte mic la temperatura de fierbere .


Se pune la foc uleiul de masline impreuna cu un polonic de supa vegetala , se adauga ceapa tocata marunt , dupa 4-5 minute se adauga morcovul dat pe razatoare si ciupercile feliate . Cand acestea s-au inmuiat se adauga orezul , se amesteca bine apoi se adauga un polonic de supa cat sa acopere compozitia . Cand zeama a scazut se adauga un alt polonic de supa si tot asa pana la final . Cand orezul este fiert pe jumatate se adauga patrunjelul si usturoiul , ambele tocate si se continua fierberea in acelasi mod . Cand orezul este fiert , oprim focul , adaugam o lingura de unt si amestecam bine .


Pofta buna !
Se prepara intr-o oala circa 1,5 -2 l supa din legume ( eu am pus legume de la borcan ) si se mentine la foc foarte mic la temperatura de fierbere .
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu gust de ciuperci

Fierbem ciupercile in putina apa cu sare, condimente si o foaie de dafin. Taiem ardeii julien, ceapa

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe

4 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2012

    O mancare buna si satioasa, pe care o gatesc si eu.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 8 ciuperci proaspete ( pot fi si conservate )
  • 1 ceapa medie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 6-8 feliute usturoi
  • 1 lingura unt
  • 1/2 manunchi patrunjel verde
  • supa vegetala

Raporteaza reteta

Retete
de isabella

Compot de piersici

Piersicile se spala , se curata de coaja , se desfac in doua si se arunca samburii . Se pun in borcane

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe

Bruschette la cuptor

Taiem painea alba in felii mai groase , o asezam in tava de inox apoi punem feliile de salam , rosiile

2 voturi    5 comentarii
20 min
Aperitive

Ciorbita de spanac - dietetica

Spanacul impreuna cu morcovul ras pe razatoare , patrunjelul tocat si jumatatea de pastarnac se pun

2 voturi    3 comentarii
50 min
Supe de legume
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

O mancare buna si satioasa, pe care o gatesc si eu.

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu branza de capra

Tarta cu branza de capra

-Se rade branza de capra prin razatoarea mica si se amesteca cu ouale,apoi se pune ceapa tocata marunut.Se omogenizeaza usor cu o furculita. -Se

18 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta aperitiv

Placinta aperitiv

-Se rade branza intr-un castron,peste branza se adauga trei oua si se mixeaza,la final se adauga si ceapa verde tocata marunt(nu mai

30 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje