autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci

Autor: isabella (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: isabella (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2011

Ingrediente
1 cana orez, 8 ciuperci proaspete ( pot fi si conservate ), 1 ceapa medie, 2 linguri ulei de masline, 6-8 feliute usturoi, 1 lingura unt, 1/2 manunchi patrunjel verde, supa vegetala

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se prepara intr-o oala circa 1,5 -2 l supa din legume ( eu am pus legume de la borcan ) si se mentine la foc foarte mic la temperatura de fierbere .


Se pune la foc uleiul de masline impreuna cu un polonic de supa vegetala , se adauga ceapa tocata marunt , dupa 4-5 minute se adauga morcovul dat pe razatoare si ciupercile feliate . Cand acestea s-au inmuiat se adauga orezul , se amesteca bine apoi se adauga un polonic de supa cat sa acopere compozitia . Cand zeama a scazut se adauga un alt polonic de supa si tot asa pana la final . Cand orezul este fiert pe jumatate se adauga patrunjelul si usturoiul , ambele tocate si se continua fierberea in acelasi mod . Cand orezul este fiert , oprim focul , adaugam o lingura de unt si amestecam bine .


Pofta buna !
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe

4 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu gust de ciuperci

Fierbem ciupercile in putina apa cu sare, condimente si o foaie de dafin. Taiem ardeii julien, ceapa

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2012

    O mancare buna si satioasa, pe care o gatesc si eu.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 8 ciuperci proaspete ( pot fi si conservate )
  • 1 ceapa medie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 6-8 feliute usturoi
  • 1 lingura unt
  • 1/2 manunchi patrunjel verde
  • supa vegetala

Raporteaza reteta

Retete
de isabella

Compot de piersici

Piersicile se spala , se curata de coaja , se desfac in doua si se arunca samburii . Se pun in borcane

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe

Bruschette la cuptor

Taiem painea alba in felii mai groase , o asezam in tava de inox apoi punem feliile de salam , rosiile

2 voturi    5 comentarii
20 min
Aperitive

Ciorbita de spanac - dietetica

Spanacul impreuna cu morcovul ras pe razatoare , patrunjelul tocat si jumatatea de pastarnac se pun

2 voturi    3 comentarii
50 min
Supe de legume
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

O mancare buna si satioasa, pe care o gatesc si eu.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac scazut cu lapte si ochi de ou

Spanac scazut cu lapte si ochi de ou

Daca folosim spanac proaspat timpul de preparare creste cu circa 15 minute, timp care este necesar sa oparim spanacul in apa cu sare

19 voturi    16 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi aurii

Cartofi aurii

Se curata cartofi se spala, apoi se taie in cuburi mai mari, iar intr-o oala se pun cartofi cu secretul gustului, condimente de cartofi

20 voturi    15 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi