autor:

flori de piatra

» » Mancaruri cu carne

Pilaf de orez cu pui

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune la fiert.Orezul se spala bine si se lasa cu apa sa se mai inmoaie.Dupa ce s-a luat spuma bine de la carne, se adauga piperul, ceapa, morcovul, telina, tocate marunt sau date pe razatoare.


Se adauga si uleiul si se lasa la fiert cu capac pana acestea sunt bine fierte.Dupa ce aufiert legumele se adauga orezul, se potriveste de sare si condimente si se lasa la foc mic sau se baga in cuptor pana scade si orezul este fiertbine.Daca scade si totusi orezul nu este gata se mai adauga apa calda sau supa de pui si se continua fierberea.La final se orneaza cu patrunjel verde.


Se servesre alaturi de salate sau muraturi.Eu am servit alaturi de ardei capia cu ceapa cu gust picant acrisor.

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valy Paul , 27 septembrie 2013

    mmmm gustos

  • Fara foto

    mel (Bucatar) , 10 noiembrie 2012

    am incercat aceasta reteta si e foarte gustoasa. Va multumesc

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2011

    Multumesc Mariana !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2011

      Imi place reteta. E o reteta sanatoasa cu multe legume si nimic prajit, doar fiert.Nu-mi place cand se pune in pilaf vegera sau alte ajutatoare de gust. Alea au multe chimicale si un vagon de sare.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Super pilaful tau !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      O mancare foarte gustoasa si sanatoasa!

    • Fara foto

      UnGolan , 05 iunie 2010

      Multumesc pt reteta...a iesit super bun...singurul defect a fost ca mi-a tremurat putin mana cand am pus piperul :)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      O bunatate...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Draga Anca, ma bucur ca ti-am fost de folos.Iti recomand in suflet retetele mele in care rar ai sa gasesti cuvintele: ,,prajit", ,,rantasuri'', etc. Eu ma feresc cat pot de mult, incarcand sa gatesc mai dietetic (light), pentru o viata mai sanatoasa. Iti doresc succes!

    • Fara foto

      Anca , 24 ianuarie 2010

      Draga Flori de Piatra, Iti multumesc pentru aceasta reteta. Am incercat-o si mi-a iesit multumitor. :) A se vedea in poza alaturata. Nu am avut morcovi si patrunjel insa am pus un pic de sofran pentru o aroma mai puternica. Iti multumesc inca o data. Cu drag. Anca

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Foarte bun.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      foarte buuuuun si sanatos!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Multumesc mult.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Foarte frumos expusa si reteta si pozele,nota 10 cu felicitari.

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      E foarte bun, si sanatos!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Foarte bun,la urma eu pun 20 grame de unt,ii da un gust aparte.Felicitari pentru prezentare.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      Delicios. Frumoasa prezentare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

50 voturi

Ingrediente

  • 4-5 pulpe de pui
  • 300-400g orez cu bobul lung
  • 1-2 cepe
  • 1 morcov
  • telina
  • ardei rosu
  • piper boabe
  • 2-3 linguri ulei,sare,condimente pentru pilaf dupa preferinta
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de flori de piatra

Sarmalute in foi de vita

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, orezul, mararul, sarea si piperul. Frunzele de vita se spala

12 voturi    15 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Dovlecei la cuptor

Se pune o oala cu apa si sare la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga dovleceii taiati cubulete,

14 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

Valy Paul

mmmm gustos

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanelele spalate si bine sterse cu un servet de hartie se umplu cu cate o lingurita de creme de branza ,pe care o punem intre carnea

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Fripturi
Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

In 50 ml must inmuiem stafidele, rodia o taiem in doua si scoatem bobitele (https://www.youtube.com/watch?v=PxrzE7-rWJ8 ) sau (

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi