autor:

NADIA MARIA

» » Mancaruri cu carne

Pilaf de orez cu pulpe de pui

Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala si se curata pulpele, se pun sa se prajeasca in putin ulei.


Ceapa se curata si se taie marunt.


Morcovii curatati si dati pe razatoarea mica.


Cand carnea este bine rumenita se adauga ceapa si morcovii ,se sareaza si pipereaz si se lasa sa se caleasca bine. Cand sunt calite zarzavaturile se pune o lingurita de boia dulce si apa pana ce carnea este bine acoperita.


Se adauga patrunjelul tacat marunt sau uscatsi se lasa sa fiarba la foc incet pana ce este fiarta carnea .Acoperiti cratita pentru a nu scadea prea mult apa.


Cand este carnea fiarta se adauga orezul( pentru a pune cantitatea exacta de orez pentru cantitatea de apa ce o avetiin cratita , puneti cu pumnul trasand o linie in diametrul cratitei pana ce se vede putin orezul din apa)


Gustati sa fie bine saratpentru ca orezul necesita mai multa sare, amestecati incet sa nu se sfarame carnea si bagati la cuptor la foc puternic pana ce se usuca pe deasupra.


Eu am transferat zema si carnea intr-o tava de prajituri pentru ca nu puteam baga cratita in cuptor avand manerele de plastic.


Serviti cu muraturi.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Bogdan Heihal

    Bogdan Heihal (Chef de cuisine):

    Excelenta rețetă! Am mai adăugat o cutie de ciuperci și un ardei dulce tocat cubulețe. A ieșit excelent pe gustul meu.

  • madalina

    madalina (Maestru bucatar):

    super buna bunica-mea facea ceva in genul dar cu miel si o cocea in test(ca un cuptor de pamant)am sa revin cu reteta.eu am bagat la cuptor in vase romane dar foarte micute(castronase)super!!!

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andreescu Cristina , 20 ianuarie 2014

    super explicita reteta si cu siguranta produsul si rezultatul,,,,,excelente!@!

  • Fara foto

    Tuglui Grigore , 11 noiembrie 2013

    de tot rasul

  • Fara foto

    Nadia Maria Costea , 10 noiembrie 2013

    Sandra Larisa, daca ai fi citit toata prezentarea ai fi observat ca am specificat cat orez se pune. Eu si majoritatea celor care gatesc in casa nu cred ca pregatim mancarea cu un cantar langa noi, iar sarea ,piperul si alte mirodenii ce se pun intr-o mancare fiecare le pune dupa gustul si placerea fiecaruia. Eu asa am invatat la "scoala vietii ". Toate cele bune si la cat mai multe retete gustoase si apreciate de cei ce le citesc.

    • Fara foto

      Sandra Larisa , 06 noiembrie 2013

      Orez? cat orez ?? Cat piper ? cata sare ???? O reteta trebuie sa aiba si cantitati :) Sau cel putin eu asa am invatat la scoala :) ( profil de alimentatie ) Slabut...foarte slabut

    • Fara foto

      tatiana , 07 iunie 2013

      delicios, tineti-o to asa

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Delicios!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      O bunatate,asa este orezul facut in cuptor este mai bun,acest lucru il stiu de la bunica mea,mereu imi spunea:'''le bagi la cuptor nu stai sa invarti in ele si au un gust si mai bun''''dar nu la foc puternic.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Imi place foarte mult orezul ,pilaf,simplu,cu legume etc...este o bunatate.E si mai bun,daca este bagat si la cuptor...se topeste in gura! Felicitari!

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

      Uh..uite ca eu nu stiam de masura asta ! Eu de obicei pun 1 cana de orez la 1 l de apa. Dar e mult mai usor si mai interesant asa...si bineinteles mai sigur ! Multumesc pentru idee !

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

      Da Camelia asa sigur nu dai gres cu cantitate de orez pe care o pui. Iar daca trebuie orez fiert si se pune la fiert doar cu apa sau supa se calculeaza intotdeauna o masura de orez si trei de lichid. Se amesteca putin dupa ce se pune orezul si nu mai bagi lingura pana ce e fiert. Fara grija ca nu se prinde, se lasa pana scade apa si gata.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

      Interesant cu diametrul si cu pumnul.

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      bun bun..

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      f.bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

65 voturi

Ingrediente

  • -orez
  • -pulpe de pui
  • -1 ceapa
  • -2 morcovi
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • -boia dulce
  • -vegeta
  • -frunze de patrunjel

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de NADIA MARIA

Pascuta dulce

Untul se lasa la temperatura camerei sa se inmoaie, dupa care se amesteca bine si se adauga galbenusurile,

11 voturi    9 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Paella cu fructe de mare

Punem intr-o cratita uleiul de masline , ceapa si usturoiul taiate marunt se pun sa se caleasca ,cand

49 voturi    23 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Tarta cu mere scufundate

Se amesteca ingredientele pentru baza, formând un aluat ce se înfășoară în folie de aluminiu

10 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Andreescu Cristina

super explicita reteta si cu siguranta produsul si rezultatul,,,,,excelente!@!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui la cuptor

Pui la cuptor

Pulpele de pui se dezoseaza si se taie bucati. Ouale se bat bine cu condimentele si smantana. Bucatile de pui se adauga in oua

51 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui tirolez

Pui tirolez

Pieptul de pui l-am taiat felii. Le-am spalat bine si le-am lasat sa se scurga. Am condimentat cu sare de mare, piper proaspat rasnit,

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne