autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pireu de spanac cu ochiuri

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 ½ kg spanac, 2 linguri unt, 1 pahar lapte, sare, 3-4 catei usturoi (facultativ)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

17 voturi

Mod de preparare

Se aleg frunzele de spanac, se spala bine in mai multe ape.


Se pune la fiert in apa fierbinte si se lasa sa dea citeva clocote pina se inmoaie spanacul.


Se scurge de apa, se lasa in strecuratoare pina se raceste, se toaca foarte marunt, apoi se pune intr-o cratita cu untul, 2-3 linguri de apa, laptele si sarea si se lasa sa fiarba incet pina scade bine. Inainte cu citeva clipe de a lua de pe foc, se adauga usturoiul pisat si se lasa sa mai dea 2-3 clocote.


Se serveste cu oua (ochiuri sau jumari).
Se aleg frunzele de spanac, se spala bine in mai multe ape.


Se pune la fiert in apa fierbinte si se lasa sa dea citeva clocote pina se
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui cu garnitura de legume

Se spala bine copanele de pui, se parlesc si se asaza in tava cu ulei. Adaugam condimente si vin,

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

PLACINTA DIN CARTOFI

Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare pentru 15-20 de minute.Se fierb pe jumatate,deoarece

11 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Super !

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

17 voturi

Ingrediente

  • 1 ½ kg spanac
  • 2 linguri unt
  • 1 pahar lapte
  • sare
  • 3-4 catei usturoi (facultativ)

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu branza de capra

Tarta cu branza de capra

-Se rade branza de capra prin razatoarea mica si se amesteca cu ouale,apoi se pune ceapa tocata marunut.Se omogenizeaza usor cu o furculita. -Se

18 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta aperitiv

Placinta aperitiv

-Se rade branza intr-un castron,peste branza se adauga trei oua si se mixeaza,la final se adauga si ceapa verde tocata marunt(nu mai

30 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje