autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pireu de spanac cu ochiuri

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se aleg frunzele de spanac, se spala bine in mai multe ape.


Se pune la fiert in apa fierbinte si se lasa sa dea citeva clocote pina se inmoaie spanacul.


Se scurge de apa, se lasa in strecuratoare pina se raceste, se toaca foarte marunt, apoi se pune intr-o cratita cu untul, 2-3 linguri de apa, laptele si sarea si se lasa sa fiarba incet pina scade bine. Inainte cu citeva clipe de a lua de pe foc, se adauga usturoiul pisat si se lasa sa mai dea 2-3 clocote.


Se serveste cu oua (ochiuri sau jumari).

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Super !

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

17 voturi

Ingrediente

  • 1 ½ kg spanac
  • 2 linguri unt
  • 1 pahar lapte
  • sare
  • 3-4 catei usturoi (facultativ)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Spaghete cu sos de ciuperci

Fierbem apa, adaugam sare si cand clocoteste apa adaugam spaghettele. Le fierbem al dente apoi

8 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciuperci la gratar cu aripioare si sos de rosii

Ciupercile se spala si se curata de pielite. Se condimenteaza si se stropesc cu otet balsamic. Gratarul

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Mancaruri cu carne

Dovlecei la gratar cu otet balsamic si patrunjel

Intotdeauna mi-au placut dovleceii cu usturoi.  Din pacate, nu imi sunt la fel de simpatice

0 voturi    3 comentarii
nespecificat
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cușcuș cu legume

Cușcuș cu legume

Curățăm legumele. Morcovul îl tăiem rondele, ardeii, roșiile și dovlecelul cubulețe, iar ceapa peștișori. Punem

0 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi noi cu paprika iute afumată, brânză albastră și parmezan

Cartofi noi cu paprika iute afumată, brânză albastră și parmezan

Cartofii bine spălați, necurățați de coajă, se pun la fiert în apă rece, până sunt aproape fierți, aproximativ 20 de minute.

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi