autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

PIURE DE URZICI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Urzicile se aleg si se spala foarte bine .


Se fierb in apa cu putina sare cateva minute impreuna cu ceapa tocata marunt, dupa care se strecoara,se toaca si se freaca bine cu lingura de lemn sau se paseaza cu blenderul pana se obtine o pasta. Intr-o cratita se rastoarna pasta obtinuta prin pasarea urzicilor si a cepei ,se adauga o lingura de malai,se amesteca,apoi se toarna faina diluata in putina zeama de la urzici si se pun pe foc la flacara mica sa fiarba.


Se freaca bine pentru a nu se forma cocoloase si se mai lasa la fiert 2-3 clocote, amestecandu-se incontinuu pana se leaga bine si devine ca o ciulama.


In functie de consistenta dorita se mai poate turna cate putina zeama .


La final se adauga zeama de lamaie, usturoiul pisat dupa gust,uleiul,mararul tocat ,se potriveste de sare, piper. poate servi cald sau rece cu mamaliguta.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • roxana

    roxana (Chef de cuisine):

    foarte bun. cam asa il fac i eu, numai ca, la sfarsit, adaug leustean proaspat tocat.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    Va multumesc mult . Sunt delicioase, sanatoase si ar trebui sa mancam mai des...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2012

    Imi plac urzicile cu usturoi ,cu orez ,in ciorbe ....

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Arata foarte bine !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

      Multumesc mult...Asa am invatat de la bunica mea si imi plac enorm...,dar am sa incerc si varianta ta...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

      Sunt tare gustoase,nu am pus niciodata malai,eu puneam faina de grau.Am sa incerc si reteta ta.Felicitari!ca de obicei o prezentare reusita.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Multumesc mult...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Ce bine arata!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

17 voturi

Ingrediente

  • 3 gramajoare de urzici
  • o ceapa
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • usturoi pisat dupa gust
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper dupa gust
  • 2 linguri faina
  • o lingura malai
  • o lingura marar tocat
  • zeama in care au fiert urzicile nu se arunca

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

8 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

39 voturi    47 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc mult . Sunt delicioase, sanatoase si ar trebui sa mancam mai des...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Supa de rosii cu orez

Supa de rosii cu orez

Intr-o cratita,sau orice vas avem la indemana,punem apa si punem la fiert,pentru a opari rosiile.Intre timp curatam morcovul,ardeiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Braduti

Braduti

Biscuitii se macina fin. Se topeste margarina si se amesteca toate ingredientele. Se dau la rece cca. 1 ora, dupa care se modeleaza

0 voturi    1 comentariu
2h
Prajituri