autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

PIURE DE URZICI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Urzicile se aleg si se spala foarte bine .


Se fierb in apa cu putina sare cateva minute impreuna cu ceapa tocata marunt, dupa care se strecoara,se toaca si se freaca bine cu lingura de lemn sau se paseaza cu blenderul pana se obtine o pasta. Intr-o cratita se rastoarna pasta obtinuta prin pasarea urzicilor si a cepei ,se adauga o lingura de malai,se amesteca,apoi se toarna faina diluata in putina zeama de la urzici si se pun pe foc la flacara mica sa fiarba.


Se freaca bine pentru a nu se forma cocoloase si se mai lasa la fiert 2-3 clocote, amestecandu-se incontinuu pana se leaga bine si devine ca o ciulama.


In functie de consistenta dorita se mai poate turna cate putina zeama .


La final se adauga zeama de lamaie, usturoiul pisat dupa gust,uleiul,mararul tocat ,se potriveste de sare, piper. poate servi cald sau rece cu mamaliguta.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • roxana

    roxana (Chef de cuisine):

    foarte bun. cam asa il fac i eu, numai ca, la sfarsit, adaug leustean proaspat tocat.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    Va multumesc mult . Sunt delicioase, sanatoase si ar trebui sa mancam mai des...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2012

    Imi plac urzicile cu usturoi ,cu orez ,in ciorbe ....

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Arata foarte bine !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

      Multumesc mult...Asa am invatat de la bunica mea si imi plac enorm...,dar am sa incerc si varianta ta...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

      Sunt tare gustoase,nu am pus niciodata malai,eu puneam faina de grau.Am sa incerc si reteta ta.Felicitari!ca de obicei o prezentare reusita.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Multumesc mult...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Ce bine arata!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

17 voturi

Ingrediente

  • 3 gramajoare de urzici
  • o ceapa
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • usturoi pisat dupa gust
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper dupa gust
  • 2 linguri faina
  • o lingura malai
  • o lingura marar tocat
  • zeama in care au fiert urzicile nu se arunca

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

"Icre" din migdale

Migdalele se macina in rasnita de cafea. Se stoarce painea foarte bine de apa si se pune in blender

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu legume

Pasta (hummus) de migdale

Este mancarea perfecta... Se pregateste in cca 10 minute, este gustoasa, sanatoasa si racoroasa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
10 min
Retete de post

Lipii fara gluten simple si cu seminte de floarelui, la tigaie

Astazi voi coace mini lipii pentru a le servi cu salata de sfecla cu peste si hummus ... Aceste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc mult . Sunt delicioase, sanatoase si ar trebui sa mancam mai des...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete de post
PRAJITURA CU SUC DE ROSII ( de post)

PRAJITURA CU SUC DE ROSII ( de post)

Mod de preparare aluat: Aluatul se obtine amestecand toate ingredientele pentru foi, faina se adauga treptat pana aluatul devine

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post
Tarte cu dovleac si gutuie caramelizate (de post)

Tarte cu dovleac si gutuie caramelizate (de post)

Se scoate aluatul de foietaj din congelator cu cca 2-3 ore înainte de preparare și se lasă la temperatura camerei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje