autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

PIURE DE URZICI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Ingrediente
3 gramajoare de urzici, o ceapa, zeama de la o jumatate de lamaie, usturoi pisat dupa gust, 2-3 linguri ulei de masline, sare, piper dupa gust, 2 linguri faina, o lingura malai, o lingura marar tocat, zeama in care au fiert urzicile nu se arunca

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

17 voturi

Mod de preparare

Urzicile se aleg si se spala foarte bine .


Se fierb in apa cu putina sare cateva minute impreuna cu ceapa tocata marunt, dupa care se strecoara,se toaca si se freaca bine cu lingura de lemn sau se paseaza cu blenderul pana se obtine o pasta. Intr-o cratita se rastoarna pasta obtinuta prin pasarea urzicilor si a cepei ,se adauga o lingura de malai,se amesteca,apoi se toarna faina diluata in putina zeama de la urzici si se pun pe foc la flacara mica sa fiarba.


Se freaca bine pentru a nu se forma cocoloase si se mai lasa la fiert 2-3 clocote, amestecandu-se incontinuu pana se leaga bine si devine ca o ciulama.


In functie de consistenta dorita se mai poate turna cate putina zeama .


La final se adauga zeama de lamaie, usturoiul pisat dupa gust,uleiul,mararul tocat ,se potriveste de sare, piper. poate servi cald sau rece cu mamaliguta.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • roxana

    roxana (Chef de cuisine):

    foarte bun. cam asa il fac i eu, numai ca, la sfarsit, adaug leustean proaspat tocat.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    Va multumesc mult . Sunt delicioase, sanatoase si ar trebui sa mancam mai des...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2012

    Imi plac urzicile cu usturoi ,cu orez ,in ciorbe ....

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Arata foarte bine !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

      Multumesc mult...Asa am invatat de la bunica mea si imi plac enorm...,dar am sa incerc si varianta ta...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

      Sunt tare gustoase,nu am pus niciodata malai,eu puneam faina de grau.Am sa incerc si reteta ta.Felicitari!ca de obicei o prezentare reusita.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Multumesc mult...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Ce bine arata!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

17 voturi

Ingrediente

  • 3 gramajoare de urzici
  • o ceapa
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • usturoi pisat dupa gust
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper dupa gust
  • 2 linguri faina
  • o lingura malai
  • o lingura marar tocat
  • zeama in care au fiert urzicile nu se arunca

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Spalati bine pulpele si stergeti-le bine cu prosopele de hartie. Se tine carnea la marinat cca 20

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi

O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.

Se adauga in cutiuta cateva linguri de orez si in functie de nuanta si de intensitatea culorii turnati

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui (de preferat a se inmuia peste noapte, dar se pot folosi si uscate)

2 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc mult . Sunt delicioase, sanatoase si ar trebui sa mancam mai des...



Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Icre de fasole

Icre de fasole

Fasolea am pus-o de seara in apa la inmuiat .A doua zi am fiert-o(de doua ori) 10 minute, într-o oală, până s-a format

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de post
Placinta clasica cu mere

Placinta clasica cu mere

Umplutura: Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o craticioara. Se adauga zahar. Se pun la calit. Cand

11 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse