Piure de urzici cu malai

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Piure de urzici  cu malai

Ingrediente

  • 3-4 gramajoare de urzici
  • o cana cu apa plus putina sare
  • un morcov
  • o ceapa
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 liguri cu malai
  • o capatana de usturoi

Mod de preparare

Mai intai se curata urzicile proaspete si apoi se spala in cateva ape (nu se spala inainte de curatat, ca inteapa tare). Se pun la fiert in apa cu o jumatate de lingurita de sare, cand apa a dat in clocot, (apa putina, cat sa le acopere) se lasa 10 minute. Se dau de pe foc si ne ocupam de sos. Calim usor ceapa, adaugam morcovul dat pe razatoare (partea mica ), amestecam si inchidem focul.

In cana de la blender (se pot freca in castron cu o lingura de lemn) se pun urzicile cu o ceasca din apa in care au fiert, ceapa cu morcovul, usturoiul curatat si maruntit si cele doua linguri cu malai. Se mixeaza 2-3 minute, se pun intr-o craticioara si se mai fierb 10 minute. Se servesc ca atare cu mamaliguta sau, cu un ou ochi daca nu tineti post. Dar eu le servesc cu ou si mamaliguta si toata familia este incantata de urzicile mele cu malai. Grija mare sa nu le sarati prea tare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise