Pizza cu carnati oltenesti

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Pizza cu carnati oltenesti

Ingrediente

  • 500gr faina
  • 25gr drojdie
  • 200ml apa
  • 1 cutie ciuperci
  • 200gr masline
  • 250gr cascaval
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei galben
  • 1 cana de bulion
  • sare
  • piper
  • origano
  • ulei

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol. Separat, se amesteca drojdia cu putina apa se lasa 10 minute, apoi se varsa pesta faina din bol si se pune restul de apa, putin ulei si se framanta pana devine un aluat elastic. Se lasa la dospit cam o ora si jumatate.

Cand a crescut indeajuns, pregatim pizza. Eu am impartit aluatul in doua. Nu am folosit facaletul, ci l-am intins cu mana pana cand a ajuns de marimea tavii. Am pus aluatul in tava, l-am uns cu putin ulei, apoi cu bulion (in care am adaugat sare, piper si origano).

Adaugam un strat de cascaval ras, un strat de carnati taiati subtire, un strat de ciuperci, un strat de ardel taiat fideluta, un strat de masline fara sambure si la urma am presarat iar cascaval. Am folosit jumatate din ingrediente, iar cealalta jumatate a ramas pentru al doilea blat.

Dam pizza la cuptorul preincalzit. O lasam circa 20-30 de minute. O puteti servi cu sos de bulion cu sare, piper si oregano.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise