Pizza vegetariana à la Veneţia

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Pizza vegetariana à la Veneţia

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru aluat
  • -300 grame faina
  • -60 ml ulei
  • -200 ml lapte
  • -15 grame drojdie de bere instantanee
  • -1 lingurita de sare
  • Umplutura
  • -4 ardei verzi copti si curatati de coaja
  • -2 rosii mari
  • -2 vinete de marime medie
  • -4 dovlecei zucchini
  • -250 grame de ciuperci sau o conserva de ciuperci feliate
  • -100 grame masline negre feliate
  • -2 lingurite za’atar
  • -1 lingurita sare
  • -1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • -3 linguri ulei de masline
  • -cascaval ras

Mod de preparare

Blatul

Se amesteca faina cernuta cu drojdia instantanee 1 minut, apoi se adauga se celelalte ingrediente; se prepara o coca.

Se lasa sa creasca cel putin o ora.

Se framanta din nou si se imparte in doua.

Se intind 2 foi care se aseaza in 2 tavi de aluminiu cu diametrul de 32 cm unse cu ulei.

Umplutura

Ardeiul se coace pe plita si se curata de coaja.

Vinetele se taie in rondele sau pe lungime; se sareaza si se lasa 20 de minte, apoi se storc de apa.

Dovleceii zucchini se taie felii subtiri pe lungime.

Se incinge uleiul de masline si se adauga feliile de dovlecel; se calesc pana iau o culoare aurie.

Se scot pe hartie absorbanta.

Se procedeaza la fel cu vinetele feliate.

Ciupercile se taie marunt si se calesc in ulei pana iau o culoare aurie.

Se aseaza pe blatul de pizza concentric ardeii copti taiati felii subtiri, vinetele si dovleceii.

Rosiile se taie in jumatati si apoi se feliaza; se aseaza peste vegetale si se presara cu maslinele ,sarea ,piperul si za’atarul.

Se rade cascavalul deasupra rosiilor.

Se lasa in tava inca 15 minute ca sa mai creasca.

Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade 15 minute; se aprinde cuptorul de sus si se lasa cateva minute pana ia o culoare aurie.

Se scoate pe un platou si se presara cu frunze de rucola si varza rosie taiata fideluta.

Pofta buna!

Este o reteta de pizza pe care am mancat-o la Veneţia; la decor m-am inspirit de o pizza pe care am mancat-o la Milano si care mi s-a parut foarte de efect presarata cu rucola si varza rosie.

Za’atarul este un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare.

Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete.

Se pot adauga si alte condimente cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol.

In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol).

In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosie

inchisa.

In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir.

Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise