autor:

valentina ionita

» » , Aperitive cu peste, Mancaruri cu peste

Plachie de crap taraneasca la cuptor

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Crapul se curata de solzi,intestine,se spala si se cresteaza pe ambele parti dupa numarul de portii dorite si se freaca cu putina sare. poate adauga in tava intreg sau bucati.


Ceapa se taie pestisori,se pune intr-o tigaie cu o cescuta cu apa si se inabusa pana devine sticloasa.


Se adauga ardeii taiati cubulete sau pestisori,usturoiul tocat marunt sau zdrobit,rosiile taiate marunt,suc de rosii,o parte din patrunjel tocat marunt(restul se pastreaza pentru la sfarsit),se amesteca bine,dupa care se adauga vinul si se potriveste de sare si condimente.


Aceasta compozitie se aseaza intr-o tava,pestele se aseaza deasupra .


Se stropeste cu amestecul din tava si se introduce la cuptor.Din cand in cand scoateti tava din cuptor si il mai stropiti cu sosul din tava.Cand pestele este patruns si rumenit se adauga restul de patrunjel,se orneaza cu felii de lamaie si se opreste focul.


Se serveste atat cald cat si rece cu mamaliguta sau paine de casa e delicioasa aceasta plachie ca la bunica mea.

  • 43 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Patranoiu Bita , 17 octombrie 2014

    intradevar ca la mama acasa!!

  • Fara foto

    Viorel Marculescu , 06 octombrie 2014

    BUN,BUN!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 iulie 2014

    spor la treaba si pofta buna... multumesc mult...

    • Fara foto

      Stefan Craciunescu , 01 iulie 2014

      o sa incerc

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 mai 2014

      multumesc mult...

    • Fara foto

      Vaidianu Gabriel , 21 mai 2014

      Incercati!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2014

      Multumim mult...

    • Fara foto

      Olteanu Tatiana , 02 martie 2014

      Vreau si eu <3

    • Fara foto

      Virlan Marusik , 02 martie 2014

      E super bone arenjat

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2013

      O sa va placa cu sigurantaadauga un comentariu...

    • Fara foto

      Marin Dumitru , 07 decembrie 2013

      Am inghitit .....

    • Fara foto

      gheo , 30 august 2013

      vreau mai multe amanunte

    • Fara foto

      Mihaela Meleru , 05 august 2013

      o reteta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      O sa-ti placa in mod sigur...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Am o reteta , copiata de la Alexandru Arsinel, se apropie si a ta f. mult de ea. O voi incerca, sa stii.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2011

      Iti multumesc si sper din tot sufletul sa iti placa...

    • maria

      maria (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2011

      Ce bine arata ....................am salvat reteta trebuie sa o fac si eu .Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2011

      Multumesc...

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2011

      arata bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2011

      Multumesc mult...

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2010

      Buna plachia de peste si eu fac in genul acesta. Felicitari.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

      O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Multumesc mult ...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      Un adevarat festin culinar.Felicitari Valentina !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

      Multumesc mult...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

      Foarte buna.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

      Felicitari! Imi place mult reteta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Multumesc si ma bucur ca va place...

    • Fara foto

      nusi (Bucatar sef) , 31 octombrie 2009

      felicitari! am pregatit din cod(cod am avut in frigider) e super. am sa fac de mai multe ori

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Multumesc mult...

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      foarte buna,facuta cu ingrediente naturale,merita .felicitari.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Mama ce bun trebuie sa fie...si eu am sa fac cat de urgent....!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Iubesc acest mod de preparare al crapului,mai ales ca este o reteta de la origini.Felicitari pentru prezentare.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Multumesc tuturor pentru comentariile postate.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Sanatos si gustos.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Fain.Felicitari!

    • LASZLO

      LASZLO (Chef de cuisine) , 06 august 2009

      Super tare ..crapul e pestele cel mai bun inabusit cu o crusta crocanta finuta ..imi place reteta ta ..felicitarile mele!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      E foarte bun, desi ma asteptam si la orez (in zona mea plachie i se spune si la pilaf). Felicitari! L-am salvat.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Felicitari! Dietetic si bun.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      Cu placere.E o reteta sanatoasa si se pregateste usor.

    • Fara foto

      olivia_86 (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

      E super receta, de obicei gatesc pestele mai mult prajit, dar voi incerca sa-l fac si altfel....multumesc

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Va multumesc mult ,sunteti o draguta...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

      Prezentarea este foarte frumoasa,felicitari si 10.Eu sunt o mare fana a pestelui,cu asta m-ai dat gata.Felicitari,pentru ca le meriti.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

132 voturi

Ingrediente

  • un crap intreg,bucati sau file de crap
  • 7-8 rosii
  • suc de rosii
  • 4-5 4ardei gras
  • 4 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • eu pun si patrunjel mai mult
  • un pahar vin alb
  • lamaie
  • sare,piper,cimbru,tarhon

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

37 voturi    46 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

Patranoiu Bita

intradevar ca la mama acasa!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume

Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume

Astazi va propun o idee de masa de pranz foarte usoara si sanatoasa: pastrav la cuptor, alaturi de care am servit un orez salbatic cu

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Couscous cu fructe de mare

Couscous cu fructe de mare

Un wok se tapeteza cu 2 linguri de ulei de masline peste care se adauga couscousul. Se lasa la rumenit si se adauga treptat 600 ml de

3 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu peste