festivalul blogurilor gustoase

autor:

valentina ionita

» » , Aperitive cu peste, Mancaruri cu peste

Plachie de crap taraneasca la cuptor

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Crapul se curata de solzi,intestine,se spala si se cresteaza pe ambele parti dupa numarul de portii dorite si se freaca cu putina sare. poate adauga in tava intreg sau bucati.


Ceapa se taie pestisori,se pune intr-o tigaie cu o cescuta cu apa si se inabusa pana devine sticloasa.


Se adauga ardeii taiati cubulete sau pestisori,usturoiul tocat marunt sau zdrobit,rosiile taiate marunt,suc de rosii,o parte din patrunjel tocat marunt(restul se pastreaza pentru la sfarsit),se amesteca bine,dupa care se adauga vinul si se potriveste de sare si condimente.


Aceasta compozitie se aseaza intr-o tava,pestele se aseaza deasupra .


Se stropeste cu amestecul din tava si se introduce la cuptor.Din cand in cand scoateti tava din cuptor si il mai stropiti cu sosul din tava.Cand pestele este patruns si rumenit se adauga restul de patrunjel,se orneaza cu felii de lamaie si se opreste focul.


Se serveste atat cald cat si rece cu mamaliguta sau paine de casa e delicioasa aceasta plachie ca la bunica mea.

  • 37 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2014

    Multumim mult...

  • Fara foto

    Olteanu Tatiana , 02 martie 2014

    Vreau si eu <3

  • Fara foto

    Virlan Marusik , 02 martie 2014

    E super bone arenjat

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2013

      O sa va placa cu sigurantaadauga un comentariu...

    • Fara foto

      Marin Dumitru , 07 decembrie 2013

      Am inghitit .....

    • Fara foto

      gheo , 30 august 2013

      vreau mai multe amanunte

    • Fara foto

      Mihaela Meleru , 05 august 2013

      o reteta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      O sa-ti placa in mod sigur...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Am o reteta , copiata de la Alexandru Arsinel, se apropie si a ta f. mult de ea. O voi incerca, sa stii.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2011

      Iti multumesc si sper din tot sufletul sa iti placa...

    • maria

      maria (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2011

      Ce bine arata ....................am salvat reteta trebuie sa o fac si eu .Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2011

      Multumesc...

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2011

      arata bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2011

      Multumesc mult...

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2010

      Buna plachia de peste si eu fac in genul acesta. Felicitari.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

      O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Multumesc mult ...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      Un adevarat festin culinar.Felicitari Valentina !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

      Multumesc mult...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

      Foarte buna.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

      Felicitari! Imi place mult reteta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Multumesc si ma bucur ca va place...

    • Fara foto

      nusi (Bucatar sef) , 31 octombrie 2009

      felicitari! am pregatit din cod(cod am avut in frigider) e super. am sa fac de mai multe ori

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Multumesc mult...

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      foarte buna,facuta cu ingrediente naturale,merita .felicitari.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Mama ce bun trebuie sa fie...si eu am sa fac cat de urgent....!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Iubesc acest mod de preparare al crapului,mai ales ca este o reteta de la origini.Felicitari pentru prezentare.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Multumesc tuturor pentru comentariile postate.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Sanatos si gustos.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Fain.Felicitari!

    • LASZLO

      LASZLO (Chef de cuisine) , 06 august 2009

      Super tare ..crapul e pestele cel mai bun inabusit cu o crusta crocanta finuta ..imi place reteta ta ..felicitarile mele!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      E foarte bun, desi ma asteptam si la orez (in zona mea plachie i se spune si la pilaf). Felicitari! L-am salvat.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Felicitari! Dietetic si bun.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      Cu placere.E o reteta sanatoasa si se pregateste usor.

    • Fara foto

      olivia_86 (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

      E super receta, de obicei gatesc pestele mai mult prajit, dar voi incerca sa-l fac si altfel....multumesc

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Va multumesc mult ,sunteti o draguta...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

      Prezentarea este foarte frumoasa,felicitari si 10.Eu sunt o mare fana a pestelui,cu asta m-ai dat gata.Felicitari,pentru ca le meriti.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

128 voturi

Ingrediente

  • un crap intreg,bucati sau file de crap
  • 7-8 rosii
  • suc de rosii
  • 4-5 4ardei gras
  • 4 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • eu pun si patrunjel mai mult
  • un pahar vin alb
  • lamaie
  • sare,piper,cimbru,tarhon

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Somon marinat in sos de miere si mustar pregatit la grill sau gratar

Se prepara sosul pentru marinare din ingredientele de mai sus ,se pun bucatile de somon la marinat,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Sărmăluţe de post (din varză murată) la Philips Multicooker

Au ieşit 40 de sărmăluţe delicioase. Foile de varză se desfac de pe cotor şi se ţin în

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

MANCARE DE FASOLE VERDE CU CARNE

Ceapa,morcovul,telina si ardeii se curata,se spala si se taie pestisori sau cubulete dupa preferinta.Se

82 voturi    15 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumim mult...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Creveti si calamari cu legume

Creveti si calamari cu legume

Intr-un wok se pune apa, iar cand aceasta da in clocot se adauga calamarul, crevetii si restul ingredientelor, si se lasa pe foc, dupa

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pastrav la cuptor en papillote

Pastrav la cuptor en papillote

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Taiem ardeiul in fasii. Pasul 2: Condimentam fiecare peste cu sare si piper macinat pe ambele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste