Plachie de peste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Plachie de peste

Ingrediente

  • 1 peste ( eu am avut merluciu)
  • 2 rosii mari
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 5-6 boabe de piper
  • oregano uscat
  • 1/2 cana vin
  • 4-5 linguri ulei
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Pestele il curatam, il spalam bine si il tamponam cu servetele de bucatarie.

Il taiem in doua bucati si-l condimentam pe ambele parti cu sare si piper.

Rosiile le coacem intr-o tigaie grill si le decojim.

Curatam ceapa si o tocam.

Incingem uleiul intr-o tigaie si rumenim usor ceapa.

Intr-un vas de ceramica punem ceapa rumenita iar peste bucatile de peste

Turnam vinul, taiem rosiile felii rotunde, le asezam pe peste iar restul le punem pe langa.

Curatam usutroiul, il taiem feliute si il repartizam in vas.

Dam drumul boabelor de piper, presaram oregano uscat.

Aprindem cuptorul, acoperim vasul cu capacul sau ( sau staniol daca nu are vasul capac) si il introducem in cuptor pentru 25 de minute.

Dupa acest timp descoperim pestele, lasam sa se rumeneasca putin si sa scada lichidul atat cat de dorim. Acest lucru mai dureaza cam 25-30 de minute.

Cand este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se racoreasca putin.

Se presara patrunjel verde tocat apoi poate fi servit.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise