autor:

Fara foto

» » Prajituri

Placinta bostan / mere

Autor: azaleea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: azaleea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2009

Ingrediente
Foi : 1 ou, 15 lg lapte, 13 lg ulei,1 cubulet drojdie,1 vf lg sare, 2 pliculete zahar vanilat, faina cat cuprinde,zahar., , Umplutura : 1-2 felii bostan / sau 1kg mere.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se pun intr-un castron ou, uleiul, vf sare, zaharul vanilat, iar laptele se incalzeste un pic si se dizolva drojdia, si se adauga peste celelate ingrediente. Faina cat cuprinde si se amesteca pana devine un aluat care merge intins.


Se lasa la 15-20 min sa se odihneasca. Apoi se imparte in e 3 si se intinde. Pe foaie se stropeste cu un pic de ulei si se zahar rasfirat pe foaie apoi se pune umplutura, si se ruleaza.sau se poate pune foaie peste foaie, depinde cum doriti sa fie.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

    N-am mancat niciodata cu...dovleac !!! Cu mere cred ca iese tare buna placinta !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • Foi : 1 ou
  • 15 lg lapte
  • 13 lg ulei,1 cubulet drojdie,1 vf lg sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • faina cat cuprinde,zahar.
  • Umplutura : 1-2 felii bostan / sau 1kg mere.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de azaleea

Tort cu fructe

Pentru blat: se bate zaharul si cu albusul, apoi adaugam galbenusul urmate apoi de 2 cani de faina,se

6 voturi    5 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

N-am mancat niciodata cu...dovleac !!! Cu mere cred ca iese tare buna placinta !



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chec pufos

Chec pufos

Se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, jumatate din zahar + zaharul vanilat. Galbenusurile se freaca

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura pufoasa cu capsuni

Prajitura pufoasa cu capsuni

-Se pregătesc toate ingredientele și se tapetează tava fie cu hârtie de copt, fie ”clasic” se unge cu puțin ulei

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse