autor:

Fara foto

» » Prajituri

Placinta bostan / mere

Autor: azaleea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pun intr-un castron ou, uleiul, vf sare, zaharul vanilat, iar laptele se incalzeste un pic si se dizolva drojdia, si se adauga peste celelate ingrediente. Faina cat cuprinde si se amesteca pana devine un aluat care merge intins.


Se lasa la 15-20 min sa se odihneasca. Apoi se imparte in e 3 si se intinde. Pe foaie se stropeste cu un pic de ulei si se zahar rasfirat pe foaie apoi se pune umplutura, si se ruleaza.sau se poate pune foaie peste foaie, depinde cum doriti sa fie.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

    N-am mancat niciodata cu...dovleac !!! Cu mere cred ca iese tare buna placinta !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • Foi : 1 ou
  • 15 lg lapte
  • 13 lg ulei,1 cubulet drojdie,1 vf lg sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • faina cat cuprinde,zahar.
  • Umplutura : 1-2 felii bostan / sau 1kg mere.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de azaleea

Tort cu fructe

Pentru blat: se bate zaharul si cu albusul, apoi adaugam galbenusul urmate apoi de 2 cani de faina,se

6 voturi    5 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

N-am mancat niciodata cu...dovleac !!! Cu mere cred ca iese tare buna placinta !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)

Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga indulcitorul treptat

0 voturi    0 comentarii
4h
Prajituri
Pandispan

Pandispan

Se separă gălbenușurile de albuș intr-un vas adânc. Se bat spumă cu 6 linguri de apă rece,se adaugă zahărul și se continuă

2 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri