autor:

Fara foto

» » Prajituri

Placinta bostan / mere

Autor: azaleea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pun intr-un castron ou, uleiul, vf sare, zaharul vanilat, iar laptele se incalzeste un pic si se dizolva drojdia, si se adauga peste celelate ingrediente. Faina cat cuprinde si se amesteca pana devine un aluat care merge intins.


Se lasa la 15-20 min sa se odihneasca. Apoi se imparte in e 3 si se intinde. Pe foaie se stropeste cu un pic de ulei si se zahar rasfirat pe foaie apoi se pune umplutura, si se ruleaza.sau se poate pune foaie peste foaie, depinde cum doriti sa fie.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

    N-am mancat niciodata cu...dovleac !!! Cu mere cred ca iese tare buna placinta !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Foi : 1 ou
  • 15 lg lapte
  • 13 lg ulei,1 cubulet drojdie,1 vf lg sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • faina cat cuprinde,zahar.
  • Umplutura : 1-2 felii bostan / sau 1kg mere.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de azaleea

Tort cu fructe

Pentru blat: se bate zaharul si cu albusul, apoi adaugam galbenusul urmate apoi de 2 cani de faina,se

6 voturi    5 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

N-am mancat niciodata cu...dovleac !!! Cu mere cred ca iese tare buna placinta !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Incepem prin a pregati blatul. Topim untul la microunde sau pe baie de aburi. Adaugam in untul topit (si usor racit, sa nu fie fierbinte)

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

1. Freaca margarina (acomodata cu temperatura camerei) cu zaharul pudra si 2 pliculete de zahar vanilat pana ce vei obtine o compozitie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri