festivalul blogurilor gustoase

autor:

Ramona

» » Dulciuri diverse

Placinta cu branza- cu foi de placinta cumparate

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 septembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Umplutura de branza:


Se rade branza pe razatoarea mare, se amesteca cu 2 oua intregi si un albus (un galbenus se pastreaza pentru uns placinta pe deasupra), se adauga 3 linguri de smantana, mararul tocat marunt, sare dupa gust si piper alb.


Se pun la dezghetat foile de placinta la loc cald.


Se aprinde aragazul.


Se pune o folie de aluminiu pe fundul unei tavi si se unge cu ulei.


Se aseaza 5 foi, una cite una, si se unge cu ulei fiecare.


Apoi se pune umplutura de branza, se presara cu chimion, si se aseaza celelalte 5 foi, ungandu-se cu ulei fiecare in parte.


Pe deasupra se unge placinta cu un galbenus batut spuma, se presara cu cas ras si chimion.


Se lasa sa stea pe marginea aragazulul cca.20 min.


Se taie in bucati potrivite inainte de a fi introdusa la cuptor.


Se coace cca 30 min.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica Morar , 13 februarie 2014

    cascavalul am razuit-o deasupra ......

  • Fara foto

    Rodica Morar , 06 februarie 2014

    super....foarte buna!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Szabo_Ioana

    Szabo_Ioana (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2013

    Arata senzational , o sa fac aceasta placinta cu siguranta !!! Multumim pt. reteta .

    • Fara foto

      Rodica Chirca Farcasiu , 18 decembrie 2013

      cascavalul?

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 28 februarie 2011

      Foarte buna, trebuie sa o incerc

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Foarte gustoasa!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2009

      O bunatate,felicitari.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Iti recomand foile Bella (vezi reteta mea de prajitura cu mere), care nu necesita ungere foaie cu foaie.Mi se pare mai practic.Imi place umplutura pe care ai facut-o.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • 10-foi de placinta-cumparate de la supermarket
  • 0,5 kg branza de oaie-sarata
  • o legatura de marar
  • 3 oua
  • 3 linguri de smantana
  • sare
  • piper alb
  • chimion
  • 100 g cascaval

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Ramona

Limonadă cu grepfruit si lămâie

Se taie in doua grepfruit-urile și se storc pe storcătoarea de citrice, se pun in vasul dorit,

16 voturi    4 comentarii
10 min
Cafele si ceaiuri

Chec Simplis

Se separa albusurile de galbenusuri. La cele 4 albusuri se adauga foarte putina sare (mai putin decat

1 vot    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Ciorba de burta

Se pune apa rece la fiert, in care se pune osul de vita si carnea de manzat. Se ia spuma, si se continua

115 voturi    26 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe

Rodica Morar

cascavalul am razuit-o deasupra ......

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Banana in caramel

Banana in caramel

Uleiul Arpis se pune la incins in wok. Separat, intr-un bol, se amesteca faina cu apa si se adauga sarea. Banana curatata si taiata

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Scoici fragede

Scoici fragede

Se amesteca galbenusul cu zaharul, smantana si margarina, se adauga praful de copt stins in otet, coaja de lamaie, sarea si faina pana

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse