autor:

Diana

» » Prajituri

Placinta cu branza dulce

Autor: Diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Branza se amesteca cu ouale, zaharul, zaharul vanila, esenta de rom si mirodeniile.


Intr-o tava unsa cu ulei/un/margarina se aseaza 3 foi de placinta, unse intre ele cu ulei/unt/margarina.


Se aseaza un strat de branza (1/2 din compozitie), apoi se aseaza inca un strat de foi de placinta(3 buc) unse intre ele cu ulei/unt/margarina.


Se pune si restul de branza, iar deasupra restul de foi.


Se da la cuptor, care va fi incalzit inainte. Dupa 20 min se scoate placinta se toarna deasupra, pe toata suprafata, laptele fierbinte, se inteapa placinta cu furculita si se da din nou la cuptor pt inca 30min.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    felicia82 (Maestru bucatar):

    Este super! Cred ca este singura reteta probata de pe net care iese intr-adevar bine! Foarte buna! Va recomand sa incercati!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine):

    In loc de branza de vaci am folosit urda,am pus si stafide....mama ce bunatate.Oricum felicitari,si placinta ta este foarte buna.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 august 2012

    Tare buna, folosesc mereu si eu foi Linco

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2011

    Buna tare placintuta asta......

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

    Este foarte buna , felicitari !

    • Fara foto

      Anamaria , 19 februarie 2010

      Aau........ mie nu mi se pare ca arata prea bine. Poate la gust este buna dar chiar arata rau . Yaaah. la asa aspect nici nu ma deranjez sa incerc reteta.

    • Fara foto

      mariana , 13 octombrie 2009

      mi-a iesit super.felicitari

    • Fara foto

      maria , 27 septembrie 2009

      la nici o reteta din acest site nu este indicata temperatura la care se coc prajiturile. pentru ca acum exista cuptoare electrice foarte performante este importanta temperatura de coacere pentru ca in cazul in care cuptorul nu are temperatura corecta prajitura ori se coace ori se arde

    • Diana

      Diana (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      Eu nu folosesc stafide pentru ca nu-i plac sotului meu. Cei care nu au nicio problema bineinteles ca pot pune si stafide.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Arata bine si cred ca e gustoasa.Eu adaug stafide la placinta cu branza dulce.

    • Fara foto

      elencuta , 13 iunie 2009

      Am incercat si eu aceasta reteta si a iesit super gustoasa. Felicitari pentru reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

50 voturi

Ingrediente

  • - un pachet de foi de placinta (Linco)
  • - 700 gr de branza de vaci
  • - 300 ml lapte
  • - 4 oua
  • - mirodenii (coaja de potocale,lamaie rasa)
  • - esenta de rom
  • - 2-3 pliculete de zahar vanilat
  • - zahar (dupa gust)
  • - ulei/unt/margarina.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Diana

Prajitura cu mere

Merele cu/fara coaja se dau prin razatoare. Se calesc cu putin zahar (100gr sau dupa preferinte)

15 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri

Placinta de mere, cu foi Linco

Merele de curata de coaja si se dau prin razatoare. Se calesc apoi cu zaharul si scortisoara. Se

104 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri

Fasole cu carnati

Intr-un vas cu apa se lasa fasolea sa se inmoaie, cateva ore (de preferat sa se lase de seara pana

58 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare buna, folosesc mereu si eu foi Linco

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

1 vot    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

138 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri