Se freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida, apoi se pune o lingurita de faina peste drojdie, se amesteca putin si se lasa deoparte. Se pune faina intr-un vas (aproximativ 500 g), se face o gropita in care se pune drojdia cu zaharul, oul, untura sau uleiul, sarea si apa calda si incepe sa se framante pana nu se mai lipeste de mana. Daca mai cere faina se mai adauga cat e nevoie. Se lasa 30 minute la loc cald pana se mareste in volum.
Se pregateste locul pentru framantat (dupa cele 30 minute de dospit) se presara faina pe masa de lucru si se framanta bine, apoi se intinde cu sucitorul o foaie rotunda care se taie prima data in 4 lasand centrul netaiat, ca un cerc. Apoi se mai taie fiecare bucata ca sa se obtina 8 bucati finale. Se pune ulei in centru, se intinde cu mana pe tot centrul si apoi branza framantata, se ia cate o bucata de coca si se inveleste branza, se unge cu ulei foaia de deasupra, se presara branza si tot asa cu fiecare bucata pana se termina cele 8 bucati. Se ia usor si se intoarce cu fata in jos, apoi se mai intinde putin cu sucitorul.
Se unge o tava rotunda cu ulei si se pune aluatul cu branza si se lasa 10-15 minute in tava, apoi se introduce la cuptor pana capata o nuanta aurie. Se lasa la racit si se portioneaza dupa pofta inimii.
Este foarte gustoasa !
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii