autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

Placinta cu branza si marar

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2006
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2006

Ingrediente
Pentru aluat:20gr. drojdie, 1lingurita de zahar, 1,5dl. lapte, 250gr. faina,120gr. margarina, 1ou, sarePentru umplutura:8oua,400gr. branza de vaca, 1 praf de vanilie, 8dl. smantana, 60gr. gris,1 manunchi de marar

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

In lapte caldut se pune drojdia sfaramata si amestecata cu zahar.


Se amesteca apoi cu faina , margarina, oul si cu putina sare. Aluatul trebuie sa fie nici prea moale , nici prea vartos.


Se pune intr-un bol si se acopera cu un servet curat.


Se tine la cald pana isi dubleaza volumul.


Se prepara umplutura: galbenusurile se freca cu zaharul vanilat. Branza zdrobita si trecuta prin sita se amesteca cu smantana, grisulsi cu mararul tocat fin.


Se adauga saresi se amesteca cu albusurile batute spuma.Pe o tava unsa si infainata se pune trei sferturi din aluat in asa fel incat sa acopere si partile laterale ale tavii.Peste aluat se pune umplutura si se niveleaza bine.Din restul de aluat se fac gratii, pe care le asezam oblic , in doua straturi peste amestecul de branza.Ungem gratiile cu galbenus de ou si coacem la 200 grade C in cuptor preincalzit pana se rumeneste bine.


Se lasa putin la racit ,apoi se taiepatrate.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:20gr. drojdie
  • 1lingurita de zahar
  • 1,5dl. lapte
  • 250gr. faina,120gr. margarina
  • 1ou
  • sarePentru umplutura:8oua,400gr. branza de vaca
  • 1 praf de vanilie
  • 8dl. smantana
  • 60gr. gris,1 manunchi de marar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Vekas

Tortul Indragostitilor

(Se prepara 2 blaturi a cate 6 oua fiecare ) 1. Se bat albusurile spuma si se adauga treptat zaharul. 2.Se

0 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Torturi

Sorbet de telina

1.Se curata tijele de telina(se lasa una pentru decor) 2.Se prepara siropul:se fierbe apa cu zaharul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Inghetate

Gem de rubarba cu banane

1 Se spala si se taie in cubulete tijele de rubarba; 2 Se decojesc portocalele si pulpa se taie

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Cornulete din foietaj cu ciocolata si nuca

Cornulete din foietaj cu ciocolata si nuca

De facut e super simplu dupa cum o sa vedeti mai jos. Aluatul trebuie sa fie decongelat complet. Intr-un bol amestecam crema de ciocolata

4 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu finetti si zmeura

Clatite cu finetti si zmeura

Batem usor oule si adaugam laptele, adaugam laptele si omogenizam. Adaugam faina si o incorporam. Adaugam apoi apa minerala putin cate

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse