Aluatul:
Topin untul, iar laptele il incalzim, cat sa fie putin caldut.
Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul cu pastai de vanilie si 2 linguri de zahar.
Frecam drojdia cu 1 lingura de zahar pana se dizolva.
Punem si drojdia peste faina, incepem sa framantam.
Adaugam oul, mestecam, apoi laptele treptat, iar la final untul topit.
Framantam bine, pana obtinem un aluat omogen, elastic si usor lipicios.
Il acoperim cu un prosop curat, il lasam sa dospeasca 30-35 de minute.
Umplutura:
Dupa ce aluatul a crescut, facem umplutura.
Mixam branza cu mascarponele, adaugam ouale, zaharul si mai mixam circa 1 minut.
La final ii dam aroma cu vanilie.
Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il taiem in doua.
Intindem o foaie din prima bucata, potrivit de groasa, o asezam intr-o tava de tarta pe care o tapetam cu hartie de copt inainte, intepam cu furculita.
Turnam umplutura, nivelam, punem visinele.
Intindem a doua foaie, o asezam deasupra, presam marginile spre interior, o intepam cu furculita.
Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana prinde o crusta aurie deasupra.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar.
Portionam si servim!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii