autor:

Fara foto

» » Aperitive cu carne

Placinta cu carne

Autor: Mihalea Diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 august 2006
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare


Se toaca prin masina ceapa si carnea.


Se caleste ca pentru musaca.


Se lasa la racit, dupa care se pun ouale, sarea, piperul, cimbrul.


Se aseaza A din foi in tava emailata, unse sau stropite cu ulei intre ele.


Se pune compozitia de mai sus, se aseaza restul de foi, unse cu ulei.


Se da la rece (la frigider) A ora. Apoi cu un cutit subtire se portioneaza placinta dupa dorinta, dar numai partea de deasupra pana la carne.


Se stropeste cu ulei, se da la foc potrivit 20-30 minute.


Se scoate si se toarna laptele dulce peste tot uniform, fara retinere, deoarece il va absorbi.


Se da din nou la cuptor pana se rumeneste. (15-20 minute).


  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Este foarte buna.

  • Fara foto

    ana , 14 aprilie 2010

    am facut si eu placinta si iese foarte buna cu lapte, incearca numai si ai sa te convingi

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

    Poti ilocui laptele cu supa de carne sau de legume, altfel iese seaca.

    • aec21

      aec21 (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2009

      As dori sa fac si placinta asta. E buna combinatia asta de lapte cu carne? Daca nu pun lapte la sfarsit?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

102 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • •1 pachet foi de plăcintă,
  • •1 kg carne de porc,
  • •½ kg ceapă,
  • •piper
  • •sare,
  • •1 l lapte dulce,
  • •ulei pentru uns foile şi 1 pahar pentru călit ceapa,
  • •4-5 ouă.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mihalea Diana

Tort Moka

Se sparg ouăle şi se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, se încorporează

8 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

Placinta cu iaurt

Ouale se pun intr-un castron impreuna cu branza dulce si se amesteca. Apoi se pune zaharul, zaharul

16 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza

prajitura cu miere

Se bat ouăle cu totul, se pune laptele, zahărul şi toate la un loc să iasă un aluat care să

10 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Este foarte buna.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Ciuperci umplute cu pui si sunca

Ciuperci umplute cu pui si sunca

Pentru inceput, taiem ceapa marunt si o punem in putin ulei la foc mic. Taiem carnea de pui cubulete mici si o adaugam peste ceapa.

3 voturi    5 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva complet si o punem peste faina. Incepem

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive cu carne