Placinta cu carne - Ana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Placinta  cu carne - Ana

Ingrediente

  • 500-600 gr de carne tocata
  • 3 cepe mari
  • 200 gr de orez
  • 5-6 cartofi
  • sare, piper, boia
  • 1 pachet de foietaj din comert
  • 2-3 oua
  • 3-4 linguri de pasta de tomate
  • 100-150 gr de unt, sare, piper, boia(dulce sau iute cum preferati)

Mod de preparare

Cartofii se curata, spala si se taie potrivit, taiem cepele julien si le calim putin, orezul se spala si se scurge(nu se fierbe). Se trecem la pregatirea preparatului.

Se ia foietajul prima foaie se pune in tava de cuptor, dupa ce tava a fost unsa cu putin ulei, se aseaza prima foaie si se unge cu unt topit, se aseaza a doua foaie si se repeta operatiunea la fel si cu a treia foaie dupa care se aseaza compozitia dupa cum urmeaza: carnea tocata se amesteca cu orezul(nu este fiert) se sareaza si se pune in tava peste foietaj se pune ceapa calita precum si cartofii, se adauga boia si se ridica capetele foietajului exact ca in fotografie,dupa care vom pune 2-3 linguri de pasta de tomate daca este insuficienta mai puneti o lingura, dupa care se vor pune deasupra compozitiei tot trei foi de foietaj si se va proceda la fel ca foile de jos.

Se pune prima foaie se unge cu unt topit si se va repeta si cu a doua foaie la fel cand adaugam a treia foaie numai ca pe aceasta ultima foaie nu o mai ungem cu unt si punem ou batut dupa un timp.

Se va da la cuptor, cuptorul trebuie sa fie incalzit cand introducem placinta, dupa aproximativ 15 minute vom bate 2-3 oua si se vom pune peste ultima foaie, pentru a da o culoare si un gust bun si mai frumos placintei.

Mare atentie este o adevarata bomba calorica dar este nemaipomenit de gustoasa.

Pofta Buna,

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise