autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive cu legume

Plăcintă cu cartofi

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 februarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se fierb cartofii(spalati) in apa clocotita cu sare, nu chiar de tot(cam 20 de minute de cand clocoteste apa).


Se scurge apa si se lasa sa se raceasca.


Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei mai mult.


Se lasa(cu capac) pe foc mediu sa se moaie bine.


Se adauga sare, piper, boia, pasta de ardei iute.


Cartofii curatati se dau pe razatoarea mai mare. Nu conteaza daca se mai sfarama din ei.


Se amesteca ceapa si cartofii si se potriveste de sare, piper, cimbru(cine vrea).


Se face un aluat ca de pizza din toate ingredientele si se lasa cam 30 de minute la dospit.


Se ung 2 tavi cu ulei.


Aluatul se imparte in 4 si se fac 4 foi.


Se intind pe planseta presarata cu faina.


Se pune foaia in tava.Aluatul se inteapa inainte cu furculita. Se imparte umplutura(rece) in 2 si se pune peste aluat. Deasupra se pune a doua foaie de aluat si se inteapa cu furculita.


Se unge cu ou batut deasupra(daca nu e de post).


Se coace in cuptor preincalzit cam 1 h, depinde de cuptor.


Mie mi-au incaput amandoua. Aveti grija sa le schimbati intre ele dupa 30 de minute. Cand sunt bine rumenite se scot, se taie si se servesc fierbinti sau reci, sunt bune oricum.


Eu am facut si o salata de spanac proaspat. Merg la aperitiv, de dus la serviciu de ziua ta, la iarba verde etc.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Joita Liviu , 15 septembrie 2013

    nu te gandesti si tu ca mai sunt si pofticiosi,

  • Fara foto

    Vasilica Tudor , 15 septembrie 2013

    foarte buna sidelicioasa,,,

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 03 august 2012

    Foarte buna placinta!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

      Foarte frumoasa si buna.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

      Adelina ce poftã mi-ai facut!!! merçi mult de retetã:)

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

      Foarte buna placinta asta, felicitari!*****

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

      intradevar , telepatie sau placerea de a manca cartof ?super interesanta si gustoasa...reteta salvata si cat de curand gustata :) *****

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 20 februarie 2011

      mi-a placut reteta asta ;si nu e grea

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

40 voturi

Ingrediente

  • 1 cratiţă de 5 l cu cartofi
  • 7-8 cepe mari
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă de boia
  • pastă de ardei iute
  • cimbru uscat(opţional)
  • Aluat:
  • 1 kg de făină
  • 80 g de drojdie proaspătă
  • 1 lingură de zahăr
  • 4 linguri de ulei
  • 1-2 linguri de sare
  • cam 600 ml de apă călduţă

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Adelina Damian-Fekete

Roșii uscate la cuptor

Preîncălzeşte cuptorul la 150°C . Spală roşiile, şterge-le, taie-le în două, scoate

10 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu legume

Prajitura cu mere

Aluat: Amestecați făina cu praful de copt, bicarbonatul și cu untul scos din timp din frigider

2 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Tiramisu cu fructe de padure

Se prepară o cafea tare și se lasă la răcit, apoi se strecoară. Se separă albusurile de gălbenușuri.

5 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse

Joita Liviu

nu te gandesti si tu ca mai sunt si pofticiosi,

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu legume
Pateu de Conopida

Pateu de Conopida

Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba. Cand apa clocoteste, punem buchetelele de conopida

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive cu legume
Conopida Pane

Conopida Pane

Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba. Cand apa clocoteste adaugam buchetelele de conopida

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive cu legume