autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive cu legume

Plăcintă cu cartofi

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 februarie 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 februarie 2011

Ingrediente
1 cratiţă de 5 l cu cartofi, 7-8 cepe mari, ulei, sare, piper, 1 linguriţă de boia, pastă de ardei iute, cimbru uscat(opţional), , Aluat:, 1 kg de făină, 80 g de drojdie proaspătă, 1 lingură de zahăr, 4 linguri de ulei, 1-2 linguri de sare, cam 600 ml de apă călduţă

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

42 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii(spalati) in apa clocotita cu sare, nu chiar de tot(cam 20 de minute de cand clocoteste apa).


Se scurge apa si se lasa sa se raceasca.


Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei mai mult.


Se lasa(cu capac) pe foc mediu sa se moaie bine.


Se adauga sare, piper, boia, pasta de ardei iute.


Cartofii curatati se dau pe razatoarea mai mare. Nu conteaza daca se mai sfarama din ei.


Se amesteca ceapa si cartofii si se potriveste de sare, piper, cimbru(cine vrea).


Se face un aluat ca de pizza din toate ingredientele si se lasa cam 30 de minute la dospit.


Se ung 2 tavi cu ulei.


Aluatul se imparte in 4 si se fac 4 foi.


Se intind pe planseta presarata cu faina.


Se pune foaia in tava.Aluatul se inteapa inainte cu furculita. Se imparte umplutura(rece) in 2 si se pune peste aluat. Deasupra se pune a doua foaie de aluat si se inteapa cu furculita.


Se unge cu ou batut deasupra(daca nu e de post).


Se coace in cuptor preincalzit cam 1 h, depinde de cuptor.


Mie mi-au incaput amandoua. Aveti grija sa le schimbati intre ele dupa 30 de minute. Cand sunt bine rumenite se scot, se taie si se servesc fierbinti sau reci, sunt bune oricum.


Eu am facut si o salata de spanac proaspat. Merg la aperitiv, de dus la serviciu de ziua ta, la iarba verde etc.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lidia Radu , 07 mai 2015

    eu nu am vazut cartofi la litru

  • Fara foto

    Martin Popovici Ioan , 23 ianuarie 2015

    foarte bun

  • Fara foto

    Joita Liviu , 15 septembrie 2013

    foarte bun

    • Fara foto

      Vasilica Tudor , 15 septembrie 2013

      foarte buna sidelicioasa,,,

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 03 august 2012

      Foarte buna placinta!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

      Foarte frumoasa si buna.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

      Adelina ce poftã mi-ai facut!!! merçi mult de retetã:)

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

      Foarte buna placinta asta, felicitari!*****

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

      intradevar , telepatie sau placerea de a manca cartof ?super interesanta si gustoasa...reteta salvata si cat de curand gustata :) *****

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 20 februarie 2011

      mi-a placut reteta asta ;si nu e grea

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

42 voturi

Ingrediente

  • 1 cratiţă de 5 l cu cartofi
  • 7-8 cepe mari
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă de boia
  • pastă de ardei iute
  • cimbru uscat(opţional)
  • Aluat:
  • 1 kg de făină
  • 80 g de drojdie proaspătă
  • 1 lingură de zahăr
  • 4 linguri de ulei
  • 1-2 linguri de sare
  • cam 600 ml de apă călduţă

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Adelina Damian-Fekete

Roșii uscate la cuptor

Preîncălzeşte cuptorul la 150°C . Spală roşiile, şterge-le, taie-le în două, scoate

10 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu legume

Prajitura cu mere

Aluat: Amestecați făina cu praful de copt, bicarbonatul și cu untul scos din timp din frigider

2 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Tiramisu cu fructe de padure

Se prepară o cafea tare și se lasă la răcit, apoi se strecoară. Se separă albusurile de gălbenușuri.

5 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse

Alexandrina (Chef de cuisine)

Foarte buna placinta!



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu legume
Dovlecei pane cu sos tzatiki

Dovlecei pane cu sos tzatiki

Dovleceii se taie in felii de 1 cm grosime.Se dau cu putina sare. Oul, faina si laptele se amesteca pana se formeaza un aluat fluid

0 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume
Tarta cu dovlecei si telemea

Tarta cu dovlecei si telemea

Se pregatesc ingredientele la temp.camerei. Se razuieste telemeaua (pe partea mare a razatoarei) se pune intr-un bol. Dovleceii se curata

0 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu brinza