autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu ceapa

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane):, Aluatul - 500 g faina, , 250 g margarina, , 1/4 l apa, , 1 varf de cutit de sare, , 1/2 pachetel praf de copt., Umplutura - 50 g faina, , 4 oua intregi, , 1/4 l lapte, , 1/4 l smantana acrisoara, , sare, , piper alb, , nucsoara, , 2 linguri cu varf de cascaval ras (eventual parmezan), , 1 kg ceapa, , 100 g costita afumata (bacon), , 1 tulpina de praz.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Aluatul.


Se framanta bine margarina cu faina, se adauga apa, sare, piper, nucsoara si praful de copt si se continua framantatul pana ce aluatul devine neted si suplu.


Se lasa circa doua ore la frigider sa se odihneasca, dupa care se intinde, se asaza intr-o forma rotunda (diametrul 22-24 cm), ridicandu-se pe margini circa 3 cm si se apasa cu furculita. Umplutura.


Se bat ouale cu laptele si smantana pana ce devin spumoase si se adauga sare, piper, nucsoara si cascavalul ras.


Se curata ceapa, se taie in doua si apoi fasii, la fel, si prazul. Baconul se taie cubulete si se rumeneste intr-o tigaie incinsa. Ceapa si prazul se baga in apa sarata clocotita, se fierb cateva secunde, se scurg si se lasa sa se raceasca.


Se amesteca apoi ceapa, prazul si bucatelele de bacon si se intinde umplutura in tava peste aluat. Deasupra se toarna sosul de oua, smantana si cascaval si se baga in cuptorul incins. Placinta se coace circa 25 de minute la 180AC.


Se serveste ca aperitiv la tuica sau bere.
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Placinta cu ceapa

Din faina, drojdie, apa, sare zahar si ulei se framanta un aluat, care se pune apoi la cald intr-un

35 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Quiche (Placinta cu ceapa)

Se dizolva drojdia, zaharul si 1 lingura faina in 100ml lapte caldut. Se cerne faina intr un castron,

6 voturi    3 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane):
  • Aluatul - 500 g faina
  • 250 g margarina
  • 1/4 l apa
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1/2 pachetel praf de copt.
  • Umplutura - 50 g faina
  • 4 oua intregi
  • 1/4 l lapte
  • 1/4 l smantana acrisoara
  • sare
  • piper alb
  • nucsoara
  • 2 linguri cu varf de cascaval ras (eventual parmezan)
  • 1 kg ceapa
  • 100 g costita afumata (bacon)
  • 1 tulpina de praz.

Raporteaza reteta

Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu lapte si ulei

Paine de casa cu lapte si ulei

Punem toate componentele la temperatura camerei, in bucatarie, cu 1-2 ore inainte de preparare. Incalzim laptele. Preparam maiaua: Zdrobim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine pufoasa

Paine pufoasa

Diluam drojdia in apa calduta. Atentie apa sa nu fie fiarta ca sa nu stricam drojdia Punem 2-3 linguri de faina si amestecam bine pana

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje