autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 190gr.. Aluatul pe jumatate copt se lasa in forma si se unge cu albusul batut.


Se curata ciupercile, se indeparteaza piciorusele si se taie in patru palariile.


Se-ncing intr-o cratita untul si uleiul de masline, se caleste ceapa, pana ce devine sticloasa, dupa care se adauga ciupercile, se lasa sa fiarba, si ele, aproximativ 3 minute, amestecandu-le din timp in timp, cu o lingura de lemn, si se gusta de sare si piper. adauga faina, se fierb in continuare alte 2 minute, amestecand intruna, si se ia cratita de pe foc.


Intr-un castron, se amesteca frisca nebatuta (sau smantana) cu oul si cu vinul, se condimenteaza cu sare si piper, se incorporeaza ciupercile si se lasa sa se raceasca.


Se toarna umplutura de ciuperci peste aluat, se da placinta la cuptor si se coace 25-30 de minute, pana ce se rumeneste putin.


Se serveste fierbinte.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

    Trebuie sa fie tare gustoasa...

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 aluat de tarta cu diametrul de 23 cm copt pe jumatate
  • 1 albus batut usor
  • 225 g ciuperci
  • 25 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 ceapa verde tocata marunt
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 1/2 lingurita faina
  • 150 ml frisca nebatuta (sau smantana subtire)
  • 1 ou batut
  • 1 lingura vin sec.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Trebuie sa fie tare gustoasa...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine cu amestec de faina si malai

Paine cu amestec de faina si malai

Este o paine pe care o faceau femeile la tara economisind faina, malaiul fiind la indemana oricui pentru ca predomina cultura de porumb.

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Foccacia

Foccacia

In oala mixerului cernem faina adaugam drojdia si zaharul si uleiul de masline si incepem sa amestecam dupa care adaugam apa treptat

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje