Se frământă ingredientele până când se obține un aluat tare. Aluatul se dă de 200 de ori de masă (etapă foarte importantă pentru a avea o plăcintă fragedă). Separat, pachetul de margarină la temperatura camerei se omogenizează cu cele 9 linguri de făină cu o lingură de lemn.
Aluatul se împarte în 2 jumătăți. Fiecare jumătate se întinde cu sucitorul și se unge cu ¼ din crema de margarina cu făină. Foaia se împăturește după cum se vede în imagini și se lasă la frigider o oră. După o oră, fiecare foaie se întinde din nou și se repetă etapele anterioare; se lasă la frigider încă o oră.
Într-o cratiță cu fundul dublu se pune la foc mic dovleacul cu zahărul și scorțișoara, amestecând cu o lingură de lemn. Se lasă aproximativ 15-20 de minute, până când scade la jumătate. Se scurge compoziția și se lasă la răcit.
Se întinde prima foaie de plăcintă, se așează într-o tavă de aragaz unsă cu unt și tapetată cu făină. Peste foaie se așează dovleacul rece, apoi se întinde a doua foaie și se așează peste dovleac. Se coace plăcinta la cuptorul încins la 180oC pentru 40 de minute.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii